Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Stranica 25 / 28. Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28  Next

Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:45 am

Željko Crnjak
MOLI USTRAJNO
Uvijek treba moliti i nikada ne klonuti. Luka 18:1

Istina-Pero Hunjet
Da - uvijek treba MOLITI... dobijeno na moljjenje treba shvatiti... licnim radom na to dobijeno... dakle STA STE DOBILII MOLITVOM... dobili ste sigurno... ALI NIKO NE SHVACA STA... DA SE SHVATILO STA... tada se moli dalje.... dobije se vise OPET LICNIM INTELEKTOM I RADOM.... tada se opet MOLI... ALI MOLITVA NE BUDE UVIJEK ISTA... ona bude drugacija i uzvisenija... vidjeti ce mo poslije kako i zasto...

Zeljko crnjak;
Netko je još davno rekao: Molitva je disanje duše.
Što bi se desilo kad bi prestali fizički disati - koliko bi dugo mogli živjeti, a u duhovnom je životu isto.
Bez molitve se ne živi.
Kad prestanemo tražiti Boga nastaje smrt - duhovna smrt.
Najprije počinje sa duhovnom nesvjesticom, zatim zapadanje u komu i potom ako se ništa ne poduzme smrt - smrt našem odnosu sa Bogom.
Pošto znamo da je Gospodin sam naš život, našim odvajanjem od Njega, to jest našim ne moljenjem dolazi do duhovnog odumiranja, kao kad se mladica odvoji od trsa.
Je li čudno onda zašto se Crkva pred sam dolazak Gospodinji nalazi u depresivnom, bezvoljnom, mlakom i poraženom stanju? Zato što ne moli.

Istina-Pero Hunjet
Da isto je... ako bi prestao disati... umro bi... ALI JE DUHOVNOM ZIVOTU SAMO ISTI SISTEM... NAPREDNIJI... SISTEM SE MORA KROZ VIHERU UCITI I RADITI... A NE SAMO MOLITI... vijera i molitva je prvi korak DUHOVNOG RAZVOJA...SADA SMO MRTVI... OVDJE I SADA... Isus dolazi iz ovoga groba ili smrtnoga tijela da nas ***IZBAVI**** kada ste umrli... tada ste otisli odavde raspadom ovoga smrtnoga tijela... isusovo ucenje je uskrsnuce u ovome tijelu ili SVIJESNO UMIRANJE.... tako da ste svi sada i mrtvi i od boga udaljeni... NE MOZE VISE DA SE UDALJITE... nemoguce je... vasim ustaljenim moljenjem i nista vise od toga u sva vremena poslije isusa vam to i dokazuje.... PRAKSA OD DVE HILJADE GODINA... ZAR VAM N IJE DOSTA...Nije istine da se NE MOLE LJUDI... MOLE SE I TO PREDANO... ALI TO NIJE DOVOLJNO... AKO SE NE SÅPOZNAJE...svaka osoba mora sama za sebe da se budi... kako da znas i spoznas odnos sa BOGOM KADA NEZNAS NI KO JE ON... KOME SE MOLIS ... DAKLE SVI MOLE... ALI NITI SPOZNAJU DOBIVENO A cak ni ne zelite da spoznate...svi ste dobili po nesto molitvom... ali vas ne zanima sta... tako da je to jedini razlog NENAPREDKA...jer ne SIJETE NISTA NA DOBIIVENO SIJEME... opet dalje molite ALI SIJEME NE SIJETE... pa zbog toga ni zetve nema... zanje se ono nametnuto takode nespoznato...i to je TO STO VAS OD BOGA ILI IZVORA ODVAJA...

Zeljko Crnjak;
Svi znamo da je Bog naš silan i močan Bog i što se dešava kada se s Njim povežemo u svojim molitvama; postajemo jaki u Njemu i Njegovoj silnoj moći, a kada nismo povezani te kada ne molimo, onda postajemo slabi, postajemo predmetom đavoljeg napada, budemo poraženi, a to je baš ono što on želi.
Prvo želi da nas odvojiti od Boga - našega izvora snage, da ne molimo i kada to uspije, te kad oslabimo lako nas savlada i porazi.

Istina-Pero Hunjet
A ko se to od VAS POVEZAO SA BOGOM MOLITVAMA... to je samo uobraznje... koje nije od boga ni u snu... on je mocan ali nisi ti... shvacas... a zato ste slabi... jer niste povezani... pa ste slabi jer ste upravo pod davoljim napadom od pamtivijeka...a samo zato sto ne radite nista osim sto se samo molite... on ne mora da zeli da ste odvojeni prvo... jer je to prvo vas zivot.. vec ste odvojeni, oslabljeni savladani i porazeni... sve ste to.... samo slobodni niste... a kako i da budete kada neznate ko je bog.... i kako da se spojite sa njim... jer on je u nama a mi smo u njemu... dakle probuditi BOGA U SEBI... A TO SE MOZE SAMO DUHOVNIM READOM I ZNANJEM... a koje vi svi odbacujete... dakle, bogom se mozes spojiti samo ako ga probudis u sebi a davla iz sebe izbacis... sistem je svagdje isti... bog tebi moze dati radno mijesto...ali ne moze da RADI ZA TEBE A DA TI DOBIJAS MIJESECNU PLATU...CISTA LOGIKA BEZ KOJE JE NEMOGUCE BILO STA SPOZNATI..

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:45 am

Zeljko Crnjak;
Zbog takvog stanja postajemo dakle lak plijen našeg neprijatelja i mi znamo što je krivo sa nama, ali nemamo snage da se odupremo i onda ili očajavamo ili tražimo izliku za takvo stanje i utjehu u nekoj vrsti učenja iz Biblije u kojoj ima dio istine, ali u našem slučaju ona postaje laž jer je krivo interpretiramo, te ona tako postaje samo 'flaster' na rak ranu našeg griješnog stanja.
Mnoštvo je kršćana danas u očajnom stanju, ali ima lijeka - ima i on je propisan Riječju Božjom i savjetom Duha Svetoga koji nam je dan, a on je: MOLIMO, MOLIMO, MOLIMO.

Istina-Pero Hunjet
Posto niste svijesni da ste bas u tome stanju robstva... te da i to niste spoznali kako i je i kako treba... mislite da mislite svojom glavom i da ste slobodni... ATO NIJE TAKO... jer scve se spoznati mora,... davo je vase najvece ljudsko svijetlosno oruzje okrenuo protiv vas... a vi to ne vidite, njega sluzite koji se sakriva iza oca i isusa.... i on vas uci da je jedino molitva dovoljna... jer zna DA NIJE DOVOLJNA.... tako da NIKADA NEMATE SNAGE... a mislite samo da imate... da ima istine u biliji... ali je neznate SPOZNATI... a sve je istina u bibliji... samo treba spoznati SVU ISTINU... viditi onako kako je i zasto napisano... ANE DDA PRATITE TO DOSLOVNO PAPAGAJSKI... jer je bitno koja istina kome odgovara i cijaje... A VI STE SVE UZELI POD SVOJE... SVE SLIJEDITE... A U NJOJ JE KOLIKO POTRVRDNIH TOLIKO I POBIJAJUCIH STVARI KONTRA ONOGA STO VI SVI TVRDITE... uvijek odaberete kontra da tvrdite nesto - a odbacujete i ne vidite ono sto to i POBIJA... to sto upravo tvrdite... DALL¨KLE NISTA NE SPOZNAJETE... samo se puste molitve drzite... ne pise daba da imate oci i usi a da ste iu slijepi i gluhi... to i rtako obicno NISTE U STANJU DA SPOZNATE... a kako onda mislite neki veci STIH DA SPOZNATE... nemoguce je.
Ima lijekaima... ali treba svok kriz ponijetio za isusom... a to znaci bool trpnju i teski rad kroz sveti duh koji je vec ui nama.. ta iskra je u nama... ali ju u plamen razviti treba... gdje vam je objjasnjenje duhiovnog naporedka krstenja VODOM I SADA VATROM... GDJE...!!!?... i sta kazes samo moliti i moliti... i gdje si i pod ciojom vlasti bez spoznaja... prakse i duhiovnog znanja... molitva nije duhoivno znanje...nije... spoznad DUHA SVETOGA KOJI TI JE DAN... UZMI GA UZMI... ne moras toliko da molis... ngo da radis i ucis... jer je to rak rana... ne radi samo moli ne uci samo moli... to je rak rana... a to nit je od pca niti od isusa ucenje... cije je onda... razmisli...

Zeljko Crnjak;
Gospodin Isus nam savjetuje neka slobodno dosađujemo svojim molitvama Bogu i kaže: I ja vam velim: Ustrajno molite i dat će vam se. Tražite i naći ćete.
Kucajte i otvorit će vam se. Jer svatko tko moli prima ... Treba samo ustrajno moliti.
Međutim, nije lako moliti kad se jednom izgubi onaj živi - vitalni odnos sa Bogom, ali je moguće obnoviti ga, ako se u poniznosti fokusiramo na Gospodina i prionemo za Nj. tražeći ga svim svojim srcem.
Naš najveći grijeh je kada ne molimo, a posljedice toga nisu neznatne, već pogubne i smrtne, ako se ne prenemo iz takvog duhovnog stanja.
Molitva je nešto strano našoj tjelesnoj naravi i ako joj popustimo doći ćemo u stanje da nam se uopće ne traži Boga, već bi radili bilo što i išli bilo kamo, samo da izbjegnemo molitvu - to je već težak pokazatelj duhovnog stanja u kojem se nalazimo.

Moramo slomiti ovaj osjećaj i početi slavljenje i zahvaljivanje i kada probijemo đavolju barikadu otvorit će se nebo nad nama.
Zašto je ne moljenje jednog djeteta Božjeg, veći grijeh od svakog drugog grijeha?
Zato što iz tog korijena duhovnog zanemarivanja molitve raste svaki drugi mogući grijeh.

Istina-Pero Hunjet
Tako vidis... imate oci i ne vidite... sta kazes.... isus rece.... kucajte i otvoriti ce se... trazite i naci ce te... ko sije taj i zanje... sada se vrati na prvi dio teksta i vidjeti ces da SAM TI UPRAVO TO OBJASNIO... ALI VI NIKO NE SHVACATE... ne ozete da spojite dve obicne misli... i onda opet se vratite na Davolje... ne radite bista samo dosadujte i molite...TRAZITI ZNACI SPOZNAVATI... KPPATI I U SEBI I VANI... KUCATIO ZNACI OPET TRAZITI DA SE OTVORI... tada udi i tek uci - onda opet sve dalje i dalje - vise i vise... tako da se diosaduje ocu... a ne sijediti i nigdje ne traziti niti odati niti kucati... nista ne shvacate pobogu kako treba... a kako se mislis prioniti uzanj... kada neznas ni ko je ni gdje je ni sta je to njegovpo i gdje u tebi...mozes samo da se sa svpojim dijelom njega u sebi spojis sa njim... je li jasno... a kako da ga trazis SVIJIM SRCEM AKO NEZNAS MOZGOM HA...
Koje OBMANE... sta kazes... najveci je greh ako ne molis...pa pbogu milijarde divnih vijernika tokom 2 000 godina koji su samo molili... iiiii, sta se postiglo... i ti jos tvrdis kako je to najveci greh ako se ne moli... to nije od isusa i oca, nije... GREH JE STO NE PRIHVACATE ZNAJE I RAD I TRUD... NE TRAZITE... OD SAME MOLITVE NEMA NISTA... jer ste slijepi i niste uvidjeli dobiveno... a davo vam zabrabjuje sva ucenja... i jos vas ubijedio da se zivim ljudima ne SMIJE VIJEROVATI... HAH...posma nemate o nicemu i jos ubjedujete ljude da ostanu u toj lazi u kojo i zive hiljade gdina.. i umisljeni ste kako sluzite nekome... UBIJEDENI... odaj\kle vam snaga da tvrdite nesto a nista spoznali niste... tako pojacavas TAJ OPSIJECAJ NEMOCI... a ne da ga savladavas...SLAVITI ISUSA I OCA... A NEZNATIO NI KO SU... A SEBE NE SLAVITI KRIZ NJIH... I TVRDITI DA SE SAMO TAKO PROBIJA DAVOLJA BARIKADA je cista nesvijesnost... greh je tako uciti ljude... mole se ko ludi a ti im tepes da se jos vise mole.... A NIJE TIO BITNO ZANEMARIVANJE to jeste da se nista ne uci i ne trazi i ne lupa na vrata i ne sije i ne zanje... to zanemarivanje to nije bitno... samo se moli i kada dode jesen ti ces da pozenjes svoje, ili cije zito kada umires od glladi... ha... ili ces da molis isusa da ti baci vrecu zita sa neba... jelte molim vas... i jos tvrdis kako rusis bariokade davolje... razmisli malo...!?

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:46 am

Zeljko Crnjak;
Gospodin kaže: Molite da ne padnete u napast. Znači da nas molitva priprema za sve moguće i ne moguće situacije u životu, a kad nije tako onda lako sagriješimo.
Sjetite se molitve Oče naš u dijelu kada kaže: I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas oda zla.
Molitva je uvijek ulog u vrijeme koje je pred nama, u vrijeme u kojem ćemo zasigurno biti kušani, testirani i ako smo molili i bili u zajednici sa Gospodinom, bit ćemo spremni, a to nije nevažna stvar.
Gospodin proročki vidi u kakvom će stanju biti Njegova Crkva prije samog Njegovog drugog dolaska pa kaže. Kako se Zaručnikov dolazaka otegnu, sve zadrijemaše i zaspaše. Matej 25:5
Zašto? Je li to Božja volja? - Ne. Da li je tako trebalo biti? - Ne.
Takvo je stanje jer to sami dopuštamo.

Istina-Pero Hunjet
Opet potvrdujes MOJE PISANJE A NE SVOJE.... dakle molitvoim dobijes sta da radis... ali vi ne zelite da radite... nego na mukte da dobijete... a toga kod boga nema... to je samo kod davola... niste shvatili te razne situacije i zato ostajete u gresnoim stanju jer se ne radi... samo se prosi... on ti sa tim uputama trazenja vrata i kljuceva i sijanja pokazuje kako da se izbavis iz napasti i oslobadas te barokade koju spominjes... a molitva te dovodi do radnje KOJU SVI ODBACUJETE... znaci molis da padne kisa i sunce sija kada treba da se sije nesto... tada molis isto i u jesen ali NISI NISTA POSIJA U PROLJECE... ali ti jos uvijek molis... i na kraju je sve bog kriv... om zna sve kako treba sta i kada... ZNAS LI TI...?.. i opet tvrdis kako si samo u molitvi sa bogom... nesto tu gadno ne stima... tako bog uopste ne uci... nije istina nikako... dakle i testirani ste i kusani... a davo vas uci da se samo molite i ne radite nista.... i DABA SVIH KUSNJI... jer se vi jos uvijekl molite... za cega ces biti spreman ako nisi krsten ni vodom ni vatrom ha... I IMAS DVE CRKVE... JEDNA JE GRADEVINA A DRUGA SMO MI... NASE TIJELO JE PRAVA CRKVA... jer ona prva je na krivom kamenu TEMELJCU IZGRADENA... a ANAS CRKVA - TO JESTE SVAKO OD NAS JE PRAVA NEBESKA CRKVA...
Pa da u kakvom stanju prije drugoga dolaska... u kakvoim... NIKAKVOM... jer to si ti i mi... gdje ti je ucenje duge, krstenje vodom ... vatrom... gdje su vam ti koje TREBATE PREPOZNATI POSLIJE NJEGA... GDJE VAM JE BILO KAKVO DUHIVNO ZNANJE OSIM MOLITVE...
A DA LI JE TAKO TREBALO BITI... PA NIJE... ALI JE TAKO UPRAVO ZBOG OVAKVIH TVRDNJI I UCENJA... LAZNIH... da sami si dopustate da vas se laze... I JOS TVRDITE KAKO JE TO I TA LAZ ISTINASKA I ISUSOVA I NEBESKOGA OCA... daleko ste od isytine...  

Zeljko Crnjak:
BRATE, SESTRO, PITANJE JE ŽIVOTA I SMRTI, ZATO SE OTMI SNU I USTANI, MOLI, VAPI I GLAS ĆE TI SE, ČUTI U VISINAMA, NEBO ĆE SE PONOVO OTVORITI NAD TOBOM, A BOŽJE ZRAKE ĆE TE OBASJATI I VRATIT TE U ŽIVOT - ŽIVOT ZAJEDNIŠTVA S BOGOM IZVOROM ŽIVOTA VJEČNOGA.

* Budite blagoslovljeni dok molite.

Istina-Pero Hunjet
NEBO JE NAD VAMA OTVORENO..,. ALI STE VI ZATVORENI... ONI NAS U VISINAMA CUJU... ALI MI NE CUJEMO NJIH... TO JESTE ODGOVORE NA NASE MOLITVE... ne radite nista samo molite...slijepi i ne vidite svijetlost nebesku... ako ju ne uzmes,.... DABA MOLITVA... jer spoznaja svijetlosti... voi vecim spoznajama i vecim molitvama... bez svijetla nema zajednistva sa isusom i bogom... nema... A BEZ SVIJETLA NI BLAGOSLOVLJEN NE MOZES DA BUDES...

Pozdrav... Uttrykksikonet heart

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:46 am

Ovo postavljam kao dokaz nasoj gropi tragalaca ... da vide sta nam se desva... i koloko ste napredovali... Bracini Sledbenici... Uttrykksikonet heart

O Nikoli Tesli kao naučniku i izumitelju puno toga je napisano i izrečeno.

Ali još je mnogo toga o njegovom životu i radu malo poznato. Na primer to da je Tesla poznavao tajne joge, kao i da je dobar deo života upražnjavao neke od joga vežbi.

Teslu danas neki nazivaju i korisnikom joge tokom modernog perioda nauke, zbog duhovnih sposobnosti koje su bile na nivou vrhunskih majstora joge, drevne nauke o telu, umu, svesti i duši. Posmatrano, na primer, kroz prizmu nauke o energetskim središtima tela ili čakrama, može se utvrditi da je Tesla ovladao i uravnotežio većinu od njih, odnosno da je dosegao visoke nivoe svesti.

Na svoj karakterističan način i pod drugim nazivom, primenjivao je vežbe joge (posebno koncentracije i meditacije) od rane mladosti i kroz njih uveliko sazreo u čoveka neslućenih umnih sposobnosti i izuzetnih moralnih vrlina.

Uz hrišćanstvo (pravoslavlje) iz kojeg je potekao, posebno se nadahnjivao učenjima hinduizma (tačnije nauke Vedante). To nije bila usputna, već trajna ljubav. Jednom od svojih najboljih prijatelja, novinaru Robertu Džonsonu, darovao je knjigu o hinduizmu.

Poznato je da se još 1893. godine u Čikagu, tokom Svetskog religijskog parlamenta, susreo sa Svamijem Vivekanandom, jednim od poznatih duhovnih učitelja iz Indije, koji je među prvima širio nauku joge u SAD-u.

Vivekananda je Teslu upoznao sa učenjem Veda, a Tesla ga je prihvatio kao prijatelja i učitelja. Vivekananda je bio oduševljen Teslinim naučnim radom, a Nikola Svamijevom duhovnošću.

Da je Nikola Tesla vežbao pranajamu, svedoči njegov prijatelj i pisac biografija Džon O’Nil u knjizi „Nenadmašni genije – život Nikole Tesle„, objavljenoj 1944. godine:

„Pronašao je da je celog svojeg života osećao neki neobičan doživljaj kada god bi duboko disao. Kada god bi duboko disao, obuzimalo ga je osećanje lakoće, kao da mu je telo izgubilo težinu i može leteti kroz vazduh samo snagom njegove volje. U detinjstvu nije spoznao da je u tom pogledu bio neobičan.

Ono osećanje zanesenosti koje je imao kad god bi duboko disao davalo mu je takav osećaj lakoće da je uverio sebe da bi mu bilo lako da leti kroz vazduh samo ako bi mogao da izmisli neku mehaničku napravu koja bi ga odbacila i omogućila mu da savlada ono malo težine koja je, kako je mislio, još ostala u njegovom telu.

Dubokim disanjem on je pročišćavao svoja pluća, izbacujući nešto zaostalog ugljen dioksida koji čini hemijski „pepeo“ i dobrim je delom trom, i zamenjujući ga vazduhom koji sadrži mešavinu isto tako tromog azota i aktivnog kiseonika.

Pošto se kiseonik posle toga nalazi u većoj količini nego obično, odmah počinje da menja hemijsku ravnotežu u telu. Nadražaj na mozak proizvodi učinak koji se ne razlikuje mnogo od opijanja alkoholom. Pripadnici neke vrste verske sekte upotrebljavaju ovaj postupak da bi izazvali „tajne“ ili „duhovne“ doživljaje.

Ne treba zaboraviti da je odrastao u porodici predanih vernika (pravoslavni hršćani), premda je kasnije izjavljivao da veruje u Boga koji ne pripada nijednoj veroispovesti (u duhu učenja joge).

O tome ima malo svedočanstva (i zapisa), najviše zbog toga jer je bio tajanstven i skroman.

Tesla se bavio se vežbanjem tela (u mladosti i srednjoj dobi, šetao je, planinario i plivao), vežbao pranajamu i meditaciju, živeo je u celibatu, od zrele dobi hranio se vegetarijanski, nije pušio i pio kafu, a alkoholna pića bi uzimao izuzetno retko, spavao je dnevno 4-5 sati, bio je dobrotvor, mirotvorac…

Verovao je u večnost (promenjivog) života prolazom kroz reinkarnacije, jedinstvo svih stvorenja i „točak“ sudbine (karmu). Razvio je – današnjim rečnikom rečeno – sposobnosti kao što su: vidovitost, astralna putovanja, telepatija, prekognicija, bioenergija… Tesla nije verovao u „natprirodne moći“, već je sve ljudske sposobnosti nastojao naučno da objasni.

I sam Nikola Tesla je o vežbama joge govorio: „… (u mladosti) počeo sam vežbati samosavladavanje… Kako je vreme prolazilo, ta snažna duhovna vežba postala je moja druga priroda… Nakon nekoliko godina te discipline potpuno sam ovladao sobom tako da sam se mogao igrati strastima koje bi inače uništile i najsnažnijeg čoveka“.

Predanost jogi Tesli je nesumnjivo pomogla u njegovom naučnom i istraživačkom radu, otvorivši mu sa jedne strane uvid u brojne tajne postojanja, a sa druge omogućivši snagu volje, postojanost zdravlja i dugovečnost potrebne za rasvetljavanje zagonetki prirode.

„Moramo vežbati u umerenosti i nadzoru naših čula i sklonosti u bilo kojem pogledu. To sam činio mnogo godina, održavajući sebe mladim u telu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvek bilo po ukusu, ali su moja prijatna iskustva golema nagrada“, rekao je Tesla.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:46 am

Jeste... puno je napisano i receno... i mnogo nedorecenoga.... sta ce mu stroj da bi poletio... ovo je udaljavanje od duhovnog ucenja... taj njegov osijecaj lakoce... ali ipak vezanosti za tijelo... je znak spoznaje visih razina tijela, sloboda od ovoga tijela... znaci on je osposobio SVOJE ETERSKO TIJELO... i bio ga je svijestan... ta svijesnost je spojena kroz etersko tijelo tada sa mozgom i to u svijesniom stanju... i visa razina videnja te otvaranja drugog para ociju... imete oci a ne vidite pise...mi koji nismo svijesni svega toga a imamo neki spoj sa onostranim PAMTIMO KAO SNOVE... kada se razvije to drugo tijelo svijesno... onda se moze svijesno i odvojiti i letjeti... ali je najbitnije to drugo tijelo spojiti sa ovim mrtvim tijelsnim tijelom... spajajuci to, dobija se dugovijecnost i duhovna svijesnost koja odmah omogucuje spoznaje i drugih visih razina tijela... po krscanskom je dozivio KRSTENJE VATROM itd... zato vam i pisem... ne se hvaliti kako ili ko znate ko je sta mogao... NEGO KAKO JE MOGAO... ne samo slaviti druge... sebe kroz njih treba slaviti... zato i postoje kako bi i mi ucili.. a ne samo njih slavili... naci kako i mi to da postignemo...jer ZATO I JESMO OVDJE GDJE JESMO... to je boziji plan...
Sada je vreme DRUGOGA ISUSOVOG DOLASKA... ko je i gdje su oni koje trebamo prepoznati, po krscanskom nauku...?... KAKO I GDJE SE MOZE POSTICI KRSTENJE VATROM ... opet po Isusovom nauku... NIJE LI TO SVE KOD NAS...?...JESTE kod Nas je....!

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:47 am

Verica Radivojević Iskreno vas ništa ne razumem Istina-Pero Hunjet. To što vi pišete za mene je viša duhovna matematika..

Istina-Pero Hunjet Nslov glasi... EVO KAKO JE NIKOLA TESLA PODMLADIVAO TIJELO... i to je kao neka velika tajna...

i gdje je ta tajna molim lijepo... gdje... ja ju ne vidim nigdje... bas nista nije objasnjeno... a kaze evo KAKO JE TO TESLA RADIO......pa kako ...!!!???.... pa ucio je... i prihvacao tuda znanja koja objasnjavaju njegivu vijeru... znaci radio je... trazio i kucao i vrata se otvarala.... a ja vam napisah i postavih vrata raja... hm... Uttrykksikonet heart

eto ja sam Vam odkrio barem jos vece tajne sada...

Istina-Pero Hunjet Vidi ... ovo sam izdvoio... OVO TESLA NIJE NI U LUDILU NAPISAO...

Ono osećanje zanesenosti koje je imao kad god bi duboko disao davalo mu je takav osećaj lakoće da je uverio sebe da bi mu bilo lako da leti kroz vazduh samo ako bi mogao da izmisli neku mehaničku napravu koja bi ga odbacila i omogućila mu da savlada ono malo težine koja je, kako je mislio, još ostala u njegovom telu.

Vidis ovo:
Teslu danas neki nazivaju i korisnikom joge tokom modernog perioda nauke, zbog duhovnih sposobnosti koje su bile na nivou vrhunskih majstora joge, drevne nauke o telu, umu, svesti i duši. Posmatrano, na primer, kroz prizmu nauke o energetskim središtima tela ili čakrama, može se utvrditi da je Tesla ovladao i uravnotežio većinu od njih, odnosno da je dosegao visoke nivoe svesti.

Kako moze onda MASINA ILI NAPRAVA DA UZDIGNE DUSU I DUH...

on je nauku i strojeve dobijao iz duhovnog viseg svijeta i svijesti... nije dakle prvo imao strojeve i struju koju je dobio odande... pa onda duhovnost... nego prvo duhiovnost pa onda visa i tehnologija... tako da nauka bez duhovnosti je zlo... posto narodi nisu duhiovno dovoljno ravijeni... STOGA NI NE MOGU DA KORISTE NJEGOHA TEHNOLOSKA DOSTIGNUCA... zbpg pmanjkanja duha... tako da oni koji tvrde da ce nauka da promijeni svijet bez duha... neznaju sta pricaju... ALI ETO SVI MISLE DA NESTO ZNAJU KADA ZNAJU ZA NEKOGA KO JE NESTO I ZNAO... truditi se moramo da sami to isto saznamo...daba ako ISUS OPET DODE KADA NEMA NARODA UZ NJEGA... jekl tako?...ma je...!!!.. viste da se spominje sjedinjavanje i njegove vijere i drugih vijerskih ucenja... a koja su svijetu nepoznata... postoji samo vijera... dakle vijeruj i TRAGAJ... BUDI KAO UCITELJI...itd.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:48 am

Religije su sistem kontrole koji su ustanovili ljudi. Duhovnost ne moze biti religija jer ne predstavlja put vere vec put unutrasnjeg iskustva koje trebe da ne donese do prosvetlenja. Da bismo bili duhovni nije potrebno da sledimo bilo ciji put. Naprotiv, prava duhovnost zahteva od nas da budemo individualci. Pravi duhovni ucitelj treba da ti pokaze kako da sam nadjes put, a ne da ga pratis ko slepac. I zato, tek kada sledimo svoj sopstveni put unutrasnjeg istrazivanja, nalazimo se na duhovnom putu. Poenta je u tome da ta misljenja nisu nametnuta tj. da ih nisu slepo prihvatili vec da su do njih sami dosli, na osnovu svog sopstvenog iskustva. Uobicajeni religije ne zele da ovo znate. Bog, negova Snaga i Moc je u nama samima, samo oni koji to shvate i prihvate, prepoznace i pronacice Boga. Ne trazimo Ljubav tamo negde u nekome ili necemu ona je u Nama Samima. Ne trazimo Boga u dogmama niti u knigama – on je u nama samima i ma gde mi bili u nasim delima prema sebi i svemu sto je oko nas to je nase sopstveno ogledalo. Ova prava duhovnost degradirana je od strane religije, a ostala je delimicno ocuvana i specificno prikazana samo u tradiciji sufija, gnostika, djaina, jogina i budista, kao doktrina probudenja. Ta degradacija je zatrla cistu praksu covekovog probudjenja i donela procvat religija i teologija, od hinduizma do judeo-hriscanstva i masovne kontrole uma koju danas imamo na delu u mnogim oblicima. Autenticna duhovnost nikada ne moze biti sacuvana niti prenosena tradicijom niti moze biti institucionalizovana kao religija. Duhovnost je uvek licno probudjenje kroz proces individuacije. Religija koja je samo omasovljena sekta, ne moze postojati bez uniformnosti misljenja ili verovanja. Svojevrstan je paradoks sto pripadnici religija osuduju razlicite sekte ne uvidjajuci da njihova religioznost ima sve odlike sektastva. Za razliku od religije, duhovnost potencira razlicitost u misljenju, a jedinstvo u duhu. Ona je za individualnost, dok je religija protiv svake autenticnosti.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:48 am

Od najstarijih vremena covek je trazio odgovor na pitanja koja su ga tistila, trazio je da dozna sta je bio pre rodjenja, sta je danas i sta ce biti posle napustanja ovog sveta - ili drugacije receno: odakle dolazimo, zbog cega zivimo i kuda idemo. Iskreni istrazivac je poceo, na mudar nacin, da trazi odgovor u unutrasnjosti, da sam sebe upozna. Kao dokaz ovoga, na frontispisu Apolovog Hrama iz Delphia, stara maksima kaze: 'Homo nosce te ipsum', dodeljena prvom grckom filozofu Talesu i znaci 'Covece spoznaj samoga sebe', pa onda nastavak biva 'pa ces spoznati svemir i bogove'. Primecujemo ovde rec spoznaja. Ali govorimo o visoj spoznaji, transcendentalnoj, spoznaji onoga sto je za istinu bozansko. Samospoznaja je traganje po unutrasnjom istinom za zivotom koji je nosen dubokim duhovnim z nanjem oni su trazili - kao i misticari svih vremena - BOGA U SEBI SAMIMA, a to znaci otkrovenje Boga u ljudskom telu odnosno da je sam covek Bog. Samospoznaja je spoznaja Boga jer Bog nije nista drugo do Bozanstvenost koja je duboko u svakom od nas koja ceka da bude pronadjena i otkrivena..Verovatno ste vec culi ovaj klise: vi ste duhovno bice koje se nalazi u fizickom iskustvu. To je tacno, vi ste spiritualno bice i mnogo ste vise od fizickog tela. Fizicko telo u kojem se nalazimo ima limitirani zivotni vek, telo je samo ljustura, odelo, ono ce umreti, ali vi kao spiritualno bice o kome govorim, cete nastaviti svoju egzistenciju zauvek. Kad kazem vi, mislim na vasu esenciju. Mozete je nazvati dusom. Vasa dusa se nalazi iza personalnosti koju pokazujete svetu. Vi niste personalnost, vi ste vasa dusa. Vi ste ne-fizicki entitet, bice od svetlosti koje vibrira odredenom frekvencijom. Svi smo mi istovremeno jedno i isto - delovi celine. Dozvolite mi da ovo blize pojasnim. To znaci da smo vi i ja jedno, sacinjeni smo od iste tvari. Vi, ja i bilo ko drugi na ovom svetu smo sacinjeni od sveobuhvatnog energetskog izvora koji je Univerzum. I ne samo mi, nego i svako zivo bice, pa cak i neziva priroda. Svi smo deo kreatora koga nazivamo Bog. Kreator nije neko apstraktno bice odeljeno od nas. Svi smo mi deo istog beskrajnog uma i energije..

Istinska realnost nije materija, vec je to energija - sve je energija osim nje ne postoji nista vise. Sve je od nje sazdano, sve se od nje odrzava i u nju se na kraju sve vraca.. Sve je energija. Energetska polja. Razlicite energetske vibracije stvorene mislenjem i emocijama. Energetske forme su bezgranicne. I kao sto se voda moze manifestirati kao tekucina, oblak, para, led.. i pri tome izgledati vrlo razlicita.. ona je jos uvek voda u razlicitim formama. Isti je slucaj i sa energijom. Ta energija je ziva i sveobuhvatna. Manifestira se kao covekovo fizicko telo ili kao covekov um ili kao covekov duh ili pak kao ptica, biljka, zivotinja… Na nivou ciste energije, sve je spojeno. Ne postoje Oni i One. Postojimo samo Mi i Ja.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:48 am

Koncept univerzalne energije nije nista novo. Ova sveprisutna energija poznata je u svim kulturama i civilizacijama i ima mnoge nazive, u svakoj kulturi posebne: zivotni eter, ki, ci, prana, mana, baraka, orgonska energija, itd... U nasoj kulturi ova energija se smatra svetim duhom, a za ateiste to je kosmicka energija. Albert Einstein sa svojom formulom E= mc2, je dokazao da je sve u univerzumu energija. Na fizickom planu nase stvarnosti a i apstraktne realnosti nase svesnosti dolazimo do zakljucka da je sve satkano od energije. Iz energije je stvorena masa. Dakle veoma velika energija je doprinela da se stvori trodimenzionalni maseni oblici: suncev sistem, sunce, zvezde, planete, planine, reke, mene, vas.

Ako smo svi jedno, pitanje je kako to da smo u razlicitim telima. Ovo izaziva dilemu, ali pokusacu nekako obrazloziti.. Posto se radi o materiji to je samo privremeno. Energija je stalna i ne moze biti unistena, ona jedino moze biti izmenjena ili preoblikovana. Ovo je jedan od osnovnih zakona fizike. Kada se prvobitni izvor podelio da bi reflektovao sebe dobili smo prvi dualitet. Dualnost je suprotnost, samo sta malo nas je uspelo da shvati da je dualnost samo deo necega vise, necega sto ispada iz koncepta dualnosti. I zalazi u koncept jedinstva. Prvobitni energetski izvor se privremeno razdvojio na dva jer tako jedino moze da iskusi svoje postojanje. Suprotnosti su ustvari jedno isto samo na razlicitim krajevima skale iskustva. Ako iskusite temperaturu, tada cete spoznati vruce i hladno. Kada je nesto hladno to znaci odsustvo toplote. Vruce i hladno predstavljaju istu stvar - temperaturu, samo na razlicitim krajevima skale kojom merimo. Rezultat su dve razlicite, ali istovremeno potpuno iste verzije svega. Ovo razdvajanje je samo privremeni odraz a ne stvarna podela. Jednom kada se prvo razdvajanje desilo - ciklus je zapoceo! To je krug koji se proteze onoliko daleko koliko mozete da zamislite. Gledajuci sa perspektive prva dva dela, svaki mora da se ponovo razdvoji na dva da bi iskusio sebe. To se desava zato sto prva dva dela i dalje cine jedno pa kao takvi ne mogu da iskuse sebe. U odsustvu jedne od suprotnosti ne bismo mogli da iskusimo drugu. Da bi ste iskusili osecanje sitosti kada se dobro najedete, prvo morate biti gladni. Ako nikad niste bili gladni, kako cete objasniti sitost?

Ovaj koncept dualiteta se takodje pojavljuje i u nama. U nama su dve suprotnosti. Nazovimo ih Nize Ja i Vise Ja. Vise Ja je ono sto ste vi zaista. Neki ljudi ga nazivaju Kreativno nesvesno ili Bozanska Iskra. Ovo je deo vas koje je ljubav. Nize Ja je takodje poznato i kao Ego i to je deo vas koji se zasniva na strahu. Strah je suprotnost ljubavi. Bog je svetlost, a gde nema svetlosti tu je tama. Bog je ljubav, pa tako zlo, koje je samo odsustvo ljubavi, ne postoji sama po sebi. (Satana u originalu nije entitet/osoba, vec covekov nagon za egoisticnim delovanjem - Ego. Cak i kad se na ideju satana gledalo kao bice, delovalo je ne kao protuteza Bogu vec kao tester ljudskih etickih namjera. Znaci to nije bila originalna teoloska uloga, vec kasniji izum). Vise Ja i Nize Ja su razliciti polovi istog stanja koga nazivamo Svest. Ova dualnost nase svesti je zapravo iluzija i ona postoji da bi ste sebe sagledali. Vas zadatak je da stanete u tacku ravnoteze izmedju ovih polova i tako ponistite iluziju dvojnosti. Kada ste u tacki ravnoteze, svetlost Izvora ili Boga pocinje da sija kroz vas. Ako hocete mozete odmah da pocnete da uklanjate koncept dvojnosti iz vaseg zivota: gledajte licnost umesto pola musko - zensko. Gledajte ljude umesto crnce i belce. Gledajte na zivot umesto biljke, zivotinje i ljude. Gledajte nasu planetu kao Zemlju a ne kao skup razlicitih drzava itd...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:48 am

Jedno od prvih pitanja na koje se mora odgovoriti je zasto ste uopste ovde? Koja je svrha zivota? Vas glavni zadatak je pridruzivanje sveobuhvatnoj energetskoj sili koju ljudi zovu Bog. Da li verujete u Boga ili ne, uopste nije bitno. On je inteligentni energetski izvor koji prozima sve. Vi ste vec njegov deo i zadatak je da postanete ponovo jedno sa njim. Kazem ponovo zato sto ste to jednom bili - odatle ste poceli. Pre nego sto uspete u tome, moracete da savladate fizicku dimenziju u kojoj se trenutno nalazite. Na Zemlji ste rodjeni sa razlogom. Fizicke okolnosti su vam date da bi mogli da uradite nesto fizicko. To bi moglo da bude cisto prezivljavanje a moguce je da vam je zadatak prosvetljenje. Reci cu samo da je to najvece duhovno postignuce.. stanje duha koje su postigli prosvetljenici na cijim spoznajama su nastajale religije.. koji nema nikakve veze sa intelektualizmom i koji se voljno ne moze postici.. to se ne moze upoznati citanjem svetih knjiga, niti kroz prefinjenost intelekta, niti kroz veliku ucenost ili logicno umovanje.. ovde se pre svega radi o licnom iskustvu pojedinca koji ponovo uspostavlja zaboravljenu vezu sa samim sobom.. To znaci biti jedinstvo sa najdubljom srzi svoga bica, istinski biti. Prosvetljenje je vanculni dozivljaj svoje svesti. Tada svest opaza samu sebe i postaje cista svesnost ili samosvest. To je prosirenje i preobrazaj svesti i licnosti, rastapanje ega, idealizovane slike o sebi i prebacivanje centra licnosti na svoje Istinsko bice, veliko Ja. Prosvetljenje je sposobnost da cujete svoju dusu i dozvolite njenoj svetlosti da zasija.. To je stanje svesti u kojoj su pojedinac i univerzum u jedinstvu.. Licnim razvitkom prociscavate energiju od koje se sastojite. To podize vasu vibraciju. Licni razvoj se zasniva na zivotu, iskustvu i ucenju iz iskustva. On je svrha vaseg zivota, spajanje sa izvorom je svrha zivota uopste..

Sa ovim energetskim izvorom postajete jedno tako sto cistite energiju i podizete njenu vibraciju. Energija vibrira na razlicitim frekvencijama. Frekvencija je brzina vibracije. Energija koja sporo vibrira ima nizu frekvenciju. Ovakav energetski vid dozivljavate kao nesto sto je cvrsto. Energija koja brzo vibrira ima visu frekvenciju. Ovakvu vrstu energije ne mozete videti. Ona nije cvrsta. Misli, a takodje i energetsko polje oko vas, su dobar primer. Mozda ste sposobni da osetite ili naslutite ova energetska desavanja. U nasim telima imamo seriju 'mikroantena', koje nauka naziva amino acidima. Ove antene 'komuniciraju' sa DNK. Postoje 64 potencijalna ljudska genetska koda. Dakle 64 potencijalne ljudske antene koje mogu da salju i primaju razlicite frekvencije. Ali, samo ih je 20 aktivno, to znaci da su 44 telesne antene 'isklucene' i ne komuniciraju sa okolinom. Energija najvise frekvencije se naziva ljubav. Ljubav je univerzalna energija. Emocija ljubavi je osnova za sve pozitivne emocije. One uklucuju u akciju mnogo vise ovih DNK Antena. Na taj nacin se spajamo sa nasim multidimenzionalnim bicem. Nasi potencijali postaju bezgranicni. Nase telo se otvara prema energiji prirode, barijere padaju. Kad nasim organizmom dominiraju negativne emocije, zatvaramo se u vlastitu energetsku skoljku. Kada se duhom i emocijama otvorimo, ponovo postajemo dio beskrajnog mora kosmicke svesti i razuma. Nasa svest je serija medjuprepletenih energetskih polja. Imamo nas intelekt, emocije, duh.. i svi oni rezoniraju na razlicitim frekvencijama. Oni se ispreplicu u nasem telu kroz energetske cakre. Kroz cakre se prenose nasi emocionalni poremecaji na mentalni nivo, a odatle na fizicki nivo.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:49 am

Energija putuje kroz ljudsko telo sistemom energetskih tacki koje su nazvane cakrama (termin iz Sanskrita). Energija tece kroz ove tacke i deluje na fizicko telo, u zavisnosti kako je procesirate. Postoji sedam glavnih tacaka i rasporedene su od vrha glave do podnozja kicme u cijoj liniji se i nalaze. Kroz cakre se prenose nasi emocionalni poremecaji na mentalni nivo, a odatle na fizicki nivo. Ovih sedam glavnih centara covekovog organizma ustvari su sedista endokrinih zlezda. Cakre su energetska sredista, transformatori energije, koji nase telo povezuju s univerzalnom svemirskom energijom. One tu energiju usisavaju, dele na sastavne delove i po energetskim kanalima ili nadijima salju u zlezde s unutrasnjim lucenjem, zivce i krv, koje deluju na zdravlje materijalnog tela i duha. Covjek je zdrav, ako su mu cakre uskladjene i otvorene za protok energije, sto vise energije protjece kroz cakre, covek je zdraviji.Ako cakra ne moze metabolizirati energiju, kazemo da je blokirana. Ako je tok energije je preslab postepeno nastaju kvarovi i smetnje koje prepoznajemo kao bolesti ili razlicite psihicke poteskoce na materijalnoj razini...

Prve tri cakre su spojene sa Zemljom, materijalnim svetom. Gorne tri predstavljaju nasu vezu sa duhom, sa kosmickim razumom, 'okeanom'. U idealnom stanju, covek bi preko svojih otvorenih cakri, trebao biti veza izmedju fizickog i duhovnog. Zemlje i Neba. Materijalnog i spiritualnog. Tacka balansa je srcana cakra u kojoj se ispoljava emocija ljubavi, ili emocija straha. Ljubav je najvisa tacka cakrine frekvencije. Strah (mrznja, vlast nad drugima, itd.) predstavlja samo dno ove frekvencije. Kada ispoljavamo ljubav u istinskom i cistom obliku, onda se ova cakra otvara kao cvet. Citav organizam, uklucujuci i dolne tri cakre, pocinje da vibrira na frekvenciju ljubavi. I obrnuto. Kada srcanom cakrom dominira strah, organizam se zatvara, protok energije prestaje. Postajemo prizemni, materijalisticki, prikovani uz zemlju. Odvojeni od naseg istinskog Ja. Odvojeni od Univerzalnog znanja, okeana ….

Cista ljubav se dozivljava kao sladunjava, blistava svetlost koja je neopisiva u svojoj lepoti. Kazem neopisiva jer nase telo moze da sadrzi samo energiju do odredene vibracije. Veoma visoka vibracija ciste ljubavi bi vam bila jako neprijatna u fizickom telu (imajte u vidu da ne govorimo o ljubavi u klasicnom smislu). Slicno je i kada sretnemo adepta ili mozda andjeosko bice na Astralnim planovima. Njihovo prisustvo je neizdrzivo za netreniranog coveka. Kako se nivo vase svesti podize ili sto vise dozvoljavate Visem Ja da sija, podize se i vasa frekvencija. Razne dimenzije svetova se razlikuju po frekvenciji energije koja ih sacinjava. Svaka dimenzija ima odgovarajucu vibraciju. Kao sto vec znate fizicki svet se nalazi u trecoj dimenziji. Vase duhovno saznanje egzistira u dimenzijama od cetvrte do sedme. Energija sedme dimenzije ima daleko vecu frekvenciju od trece. Ako zazelite da putujete u vise dimenzije postojanja morate da uradite jednu od ovih stvari ili jos bolje obe: ili podignite vasu vibraciju ili napustite fizicko telo..

Sada Vidite sta i kako je TESLA POSTIZAO... A NE NEKIM STROJEM I MASINOM... EH...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:49 am

Kada fizicko telo umre, covek nastavlja da zivi zato sto zivot ne zavisi od fizickog tela. Posle smrti covek ostaje potpuno isti. Naravno - isti u odnosu na stanje svesti, ali se oslobadja ogranicenja fizickog tela. Doduse i dalje je ogranicen frekvencijom energije koju je dostigla njegova svest. Ako je vibracija svesti niska, covek ce se naci na nizim nivoima astralnog plana. Nizi nivo svesti znaci odsustvo kontrole fizickih impulsa, sto moze izazvati akcije kao sto su kradenja ili ubistvo. Zbrka emocija takodje odrzava nizak nivo svesti i sadrzi veliku kolicinu bola. Nizi astralni nivo je baziran na ovakvim emocijama, to je mesto koje vecina ljudi naziva - Pakao. Ako je covekova svest vise vibracije on ide na mesto koje ima takvu istu vibraciju. Tamo nalazi mir.. Energija najvise frekvencije se naziva ljubav. Ova energija se observira kao bela svetlost. I zato se kaze da svi smo mi Jedno, svi smo Ljubav.. Svi smo mi sacinjeni od Bozanske svetlosti..

Mozemo i dalje pristajati biti manipuliranima.. i misliti da smo obicni i nemocni.. i biti rukovodeni strahovima i brigama.. bez snage da preuzmemo kontrolu nad svoim zivotima. Ili, pak, otvoriti um i srce.. slomiti ovu vestacku skoljku i mozdane barijere.. i prihvatiti da smo vise od jednog kratkog i besmislenog zivota.. i posmatrati ovaj zivot kao samo jedan od bezbrojnih.. na nasem vecnom evolutivnom putu…

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:49 am

Branka Max Tumačiti Bibliju ne može svako, jer je može shvatiti pogrešno. Kao što se ne mogu citati uzimati zdravo za gotovo, izvlačeći ih iz svog konteksta.
Da bi se Biblija mogla razumjeti, mora se sarađivati sa Svetim Duhom. A način kako dobiti Svetog Duha za ...Vis mer

Dragan Rangelov Хвала = Hvala ti Bato Pero Uttrykksikonet smile

Istina-Pero Hunjet Branka Max... Eto vidis... pa ja dokazujem godinama to i tako... i potvrdujem dokazima i iskustvima... Sve i svasta sam pospajao od svih znanja i velikih mudraca da ukazem na to.... eto i tesli sam vam upoitrebio.... DAVIDITE DA JE OPRAVOSLAVAC A DA BEZ JOGE NIJE MOGAO NISTA DA SHVATI... u stvari bez vecih i POTUNIJIH UCENJA...veca zato sto nude PRAKSU... dok su u biubliji samo kljucevi nekih ucenja... a to sto tumace bibliju...ONI NJU UOPSTE NE TUMACE... ONI JU KAO PAPAGAJI PONAVLJAJU....i misle kako je isus nesto mislio i slicno... zaluduju i sebe i druge... a optuzivanjem drugih se brane i izdizu... i satanom brane... ne znanjem...itd... a to je velika tragedija za covjecanstvo... ljudi, mi vijernici i svi vijernici su divni ljudi... i zele da vijeruju i znaju... a znanje se stjece kroz razne manipulacije i prepreke lazi i boli... tako da se ne smije prihvacati zdravo za gotovo nista.... NEGO SPOZNATI SVE TO I KROZ TO ISTINU SVETU SHVATITI.... KAKO BI SE UPRAVO PREKO TOGA SVEGA UCILO TE ODBACIVALE TE ZABLUDE BOLI JAD I TUGA... a bas sve to na primjer, u biubliji i pose... ali vijernici uopste ne usporeduju znacaje i vrednosti ucenja onako kako i treba... jer ako pise... da niko na rijec samu Isusovu ne moze ka ocu nebeskom... ili bogu... onda isus nije bog... i nema spasa na tude znanje i umijece... pa kaze... zamnom moze samo onaj ko je u stanju da nosi zamnom ***LICNO SVAKO SVOJ KRIZ*** a odbacujuci OCA I MAJKU LAZI... vidite da sve pise, da svako pojedinacno i licno mora da trpi i uci...a to je lakse ako se volimo i postivamo i zajednicki kolektivno ucimo i pomazemo u svemu... jer se kaze... dok se ne zavolite medusobno... nemozete ni mene da volite... dakle sluzite sebi prvo... a oni bi svi da licno sluze bogu... ne vide a uce druge... da logike nema u njevim tumacenjima. bez licnog rada i prakse i odgovornosti nema nista.... ne sluzi se ni sebi ni drugima pa ni bogu... jer molitvom ne sijes nista... nista neces ni da zanjes.... nije li tako... ali sijati i moliti je vec druga stvar,, poslije ZNJETI I ZAHVALU - SLAVU DATI KROZ MOLITVU JE OPET NESTO DRUGO... JER SLAVIS SEBE I SVOJ RAD I TRUD I NEBESKE SILE PRIRODE ZBOG UGODNE KLIME ZEMLJE I SLICNO DA SE TVOJ RAD ISPLATI... na tvoju i molitvu i sijanje i prinos, kroz bozansko prozimanje....sve to pise ... ali niko ne shvaca znacenje rijeci... kao sto i rekoh... nema se obicna logika uvida u stvari i rijeci... a logika je osnova za sve nauke uopste...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on čet lip 25, 2015 11:58 am

Uz sve ovo ovdje i ostalo sto sam postavljao i ujedinjavao... a ne kao vijerski ucitelji razdvajao... AKO POSTIVATE TESLU NA PRIMJER... ONDA MOZETE LAKSE da uvidite u zablude u koje smo uvuceni... te zablude treba spoznati i odbaciti... odbacivsi to.... TO JE TEK TA PRAZNINA KOJU PRIRODA NE PODNOSI... te se autoimatski puni onom istinom... nasim korijenskim energijama... jer ove ZABLUDE JEDINO TO SPRECAVAJU... moze se reci... ne ucimo mi ono duhovno... nego ovo sto zaluduje i sa puta vodi odbacujemo... tada ono nase nebesko i samo dolazi... jer SAMO TE ZBLUDE TO I SPRECAVAJU... ako ovo ovdje nije dovoljno da se zablude shvate, sa primjerima velikih ljudi i u duhu i intelektu... sta onda jos treba...!?... jer imate i duhovnu i prakticnu teoriju... kako neko moze da uci druge ljude da je budizam i hinduizam STANSKO UCENJE... A JEDINO PREKO TOGA SE MOZE SPOZNATI SVAKA VIJERA... i jios takvi ucitelji biblije, tumaci tvrde sa sve koji nesto znaju da su satanaski... to je i strasno i tragicno... tragicnije ne moze da bude... ne pitaju sebe... kome oni sluze...

i jos jednom...

Što je čovek mudriji, postaje svesniji koliko malo zna. Što je čovek gluplji, sve je sigurniji u svoje znanje. Možete prosuđivati glupost uz pomoćte sigurnosti. Glupani su vrlo fanatični ljudi, jer su došli do vrhunskih zaključaka, ne samo za sebe nego i za sve druge ljude. Oni žele da nametnu svoje zaključke svakome, celom svetu. Uz to misle da saosećaju s ljudima. Sokrat je zadnjeg dana svog života rekao: “Znam samo da ništa ne znam.” Tog dana je postao najveći mudrac koga je Zapad ikada imao. Pridružio se velikom društvu budha. Prestao je da bude filozof, postao je probuđen i prosvetljen. Mozak je pun zaključaka, a srce je uvek spremno nešto da upozna. Srce je uvek dete, a razum je uvek starac. Razum nikada nije mlad, a srce nikada nije staro – ovo ne smemo zaboraviti.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:28 pm

https://youtu.be/teNQMuPR8pE

Cuvate svete izvore znanja a majka bozija vam je marija... gdje o pise u bogumilskom znanju IZVORNOM...

Istina-Pero Hunjet
JEDINO UZVORNIM I PRAVIM ZNANJEM SE MJENJA KOMLETAN ZIVOT PA I HRANE...ISHRANA... POSTEPENO...VISE ZNAJA0VECE ZNANJE DUHIVNIJA ISHRANA... jer bez veceg znanja se nasilno ne moze mjenjati ishrana...... to sto pricas ovdje si samo cuo za nesto... a to svi znaju...

Melankton Bogumil
Gledate Pero jednu stvar, vi stalno i stalno tražite "gdje to piše"...???
Ako ćemo tako racionalno gledati onda nema puno napisanog jer je inkvizicija sve spalila...

Ako ćemo duhovno gledati, živ je bogumilski pomazanik koji je autor više od 500 knjiga, zove se Blaženi Ivan Bogumil. Sve što je rečeno u tekstu piše u njegovim knjigama.

PS: Ako vi imate bolji video, slobodno ga stavite da vidimo razliku. Možda vi nešto znate što mi neznamo...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:29 pm

Da, znam ono sto vi neznate...sa Postovanjem... dole imas temu gdje Ivan blazeni pise da je Isusova majka Bogorodica... gaje to pise duhovno... molim liepo... duhovno je majka bozija nasa planeta Zemlja... A Isus je Adamicni Covjek sa Kristovim znanjem... A racionalno gledanje NIJE DUHOVNO GLEDANJE I ***SPOZNAJA*** A KADA SE O VODI PRICA... ONDA POSTAVI OD JAPANACA - NAUCNIKA, VIDEO - DOKAZ DHOVNE VREDNOSTI I PROMJENA NA LJUDSKE MISLI I SVE OSTALO.... TAKO DA JE VODA KOSMICKAMAJKA KAO...

ZNACI DA, TEBA SE DRZATI I TUDIH DUHOVNIH VIDENJA... I UCITI IZ NJIH... jer prenosuti tude nesto, a nije cjelovito tude... a to nesto vec SVI ZNAJU... a vi mislite da to niko nezna samo vi... ako se o necemu prica onda treba to nadograditi sa svojim spoznajama e ne iznositi stoti dio necega tudega. Jer to sto ste pricali na videu... pa to vec svi znaju... E, sada to treba i spznati u sebi i kroz sebe.... ane pricati i izdizati nekoga... nego ***SEBE***... SA PRAKSOM LICNOM I ZNANJEM... BIO SAM U ZAGREBU NA JEDNOM VASEM PREDAVANJU, GDJE SU NEKI RUSKI BOGUMILI DRZALI PREDAVANJE.... Kada sam im postaviopitanje... pitao sam ga jedno pitanje... njeznao odgovor... ali mije rekao da kane provociram... ti je bio ogovir na kulturno postaveno ptanje... cak ne znaju ni sta znaci taj znak ... amblem ojinosite na gudima... tocak saosam precki... ali mu je bilauvreda stosam ga itao sto to znaci... jer nzna..,.

Liker · Svar · 1 · 7 t
Melankton Bogumil
Melankton Bogumil Wow...koliko ste vi pametniji od drugih. To bi značilo da ste vi pobjedili niske strasti, nagone, stahove i da ste otvorili duhovno srce...???
Samo ima jedan problem, srce se otvara kada um počne da služi srcu...ja to kod vas ne vidim.

Majka Božija se kaže kod kršćana.
Amaterasu se zove u Japanu.
Mamakoća su je Inke zvali.
Tanancin su je Indijanci zvali.
Lada, Miloš i Tara je bila kod Slavena.
Djevica Marija je kod Katolika.
Ištarmani su je zvali Babilonci....i takvih hipistaza imamo 1500 na Zemlji. Šuma svih imena je ALMA MATER DEI ET HUMANI. Majka koja hrani Božanstva iljude. Tako da he Ivan Bogumil upravu.

Srce je uvijek jače od uma. Hram Božiji se nalazi u srcu a ne u umu dragi tragaoče za Istinom...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:31 pm

A jel... provociras.... majka marija nije majka bozija... je li tako ili nije... jesu li inke zvali Mamakoca isusovu mamu... ha... al si pametan... sto nisi sve to napisao bez uvreda... sta je samno tvoj ivan posvecen kao ...i niko drugi... jesi liti mozda isto posvecen. Kada sam vas pitao sta znbaci taj amblem od bogumila sto nosite... nema odgovora... odgovor je bio da provociram... znas liti sa znaci taj tocak sa osam precki..

Dakle napisao simi sva imena majke bozije... a pojma nemas koje majka bozija... znas sta je neko nesto rekao ili znao... sta znas ti pitao sam... tako sam ti i napisao u proslom komentaru... napisi svoju spoznaju... jer jaisem svoju i spoznaju i pamet... ALI KROZ JOS VECE UCITELJE KAO POTVRDU... AaKOSAM TI-VAMA DAOKOMENTAR... ONDA JE TO DA SE UDRUZENO UCIMO I DOKAZUJEMO ZNANJE... A NE PONIZAVAMO ILI OMALOVAZAVAMO.. PITAM A TI ODGOVARAJ...PITAS JA ODGOVARAM... TE TAKO uce svi...
PA SADA PITAM
DA LISI TI ZNAO DA JE ZEMLJA MAJKA BOZIJA...
A toznaci... priznaj... jesam ilinisam... jer samo priznajuci sebi tek mozes da shvatis i istinu...

A ta prica kako ti mislis da ja neznam pa me ucis o srcu i umu... vidim da znaso tome...a da li si IZVEO TO STO PRICAS... ili znas na pemet od nekoga koga si citao... da lime razuijes. Nepisi o nikome ako ako se nisi potrudio da citas ili da vidis ko je i koliko zna...nepisi na pamet... to nuje kulturno... moras prvoda proucis nekoga pa tek onda da se druzis... kako ne bi pisao i tona pamet.. jernikonezna sver sam...

A ovdje imas odgovor od mene na tvoje pitanje;

NaTka Kovachka
20 t · Delcevo, Macedonia ·
Ivano Barcha
JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT!
Rečenica je to koju kršćani doživljavaju i smatraju bitnom odrednicom,kako kršćanstva u cjelini tako i vlastite osobne odluke u određivanju svojih prioriteta,vlastitih traženja i kreiranju svog svjetonazora. Ona je s vremenom postala simbolom nade,utjehe i prihvaćanja svega što nam se dešavalo,svega što nam se dešava i svega što smatramo da će se desiti. Isus nam je svojim riječima,svojim životom i svojom providnošću pokazao put i dao do znanja da postoji izlaz iz ljudske patnje,nepravde i straha,i tako mnogima promijenio život,svima koji su spoznali izlaz u njegovoj misli: "Ja sam put,istina i život!". No kako je tanka i labava granica između duhovnosti i kvantnog mehanizma a oboje koriste iste elemente ljudske energetike tako i tu misao možemo spoznati kao samu srž ZP-a. Nećemo pogriješiti ako sami sebi uputimo upravo tu misao vodilju: Ja sam put,istina i život! Što točno time želim reći i kako shvatiti tu istu misao iz jednog drugog kuta gledanja,pokušati ću što jednostavnije prezentirati. Svatko od nas ima svoj vlastiti PUT i njega čine naše misli,osjećaji i namjere. Mislim da je svima jasno da je naš PUT odabir misaonih prioriteta i osjećaja koji ostvaruju te prioritete. Naše misli ,osjećaji i namjere kreiraju naš PUT i kada iskristaliziramo svoje misli i osjećaje i pokrenemo svoje namjere mi postajemo PUT. Dakako,bilo bi to vrlo jednostavno kada bi to bilo sve,zato postoji nešto što se zove ISTINA. ISTINA je ustvari naš sustav vjerovanja,sve ono u što vjerujemo postaje naša ISTINA i ta istina nas određuje i mi postajemo ta ISTINA. Sve ono svjesno i nesvjesno što izvire iz nas kao ISTINA, omogućava nam da vidimo ono u što vjerujemo i to i jest poanta istine. Neistine i laž ne možemo vidjeti jer ne postoje,postoji samo naša pretpostavka da je nešto lažno. Iskrenost i vjerovanja stvaraju ISTINU kojom vibriramo, i uz vibraciju naših misli i osjećaja koje čine vibraciju izabranog PUTA dolazimo do kreacije vlastitih životnih događanja. Mi jesmo ŽIVOT,božanska životna iskra koja prolazi kroz određena životna događanja,ovdje dolje na našoj maloj plavoj, i mi kao ŽIVOT UPRAVO SMO ONO ŠTO MI JESMO KROZ PUT I ISTINU! Ta je misao stara oko dvije tisuće godina i njen smisao i danas možemo tumačiti na potpuno isti način kao i sve vrijeme do sada ali i na način kako nam kvantna znanost danas prikazuje odnos čovjekovih energija i čovjekove svijesti u odnosu na ono što nam život priređuje. Prema tome, svi smo mi PUT,ISTINA I ŽIVOT,svatko na svoj način i svatko isključivo na vlastitu odgovornost!

Bogumil
Nećemo pogriješiti ako sami sebi uputimo upravo tu misao vodilju: Ja sam put,istina i život! Što točno time želim reći i kako shvatiti tu istu misao iz jednog drugog kuta gledanja,

Istina-Pero Hunjet
Odlican tekst... ali, nada je najveca opasnost i zlo ako se se beskrajno samo nada... najveca pevara je da se samo ceka spsa... jer lijepo je Isus rekao... svako ima da za njim nosi svoj kriz... bas kao i on... da nikona njegovu rijec ne moze ka ocu nebeskom odvesti i jos mnogo toga... upucuje nalcni rad i trud ALI KROZ NADU- a obavezno kroz svoj radi i vjeru u napredak kroz njega i SEBE LICNO... ucenje i znanje njegovo je istina kroz zivotni pt '''LICNIH PROMJENA*** dakle raditi i strplivo cekatikroz licni rad... svako covjek je Drugaciji... ali smo isti po duhu ili iskri u nama koju u vatru treba pretvoriti=izgraditi... dakle kod isusa bilo krstenje vodom a sada vatrom... svako svoju razlicitost treba da zanjem i ucenjem i radom da potisne... shvati svoj put koji vodi sve nas na onaj ZAJEDNICKI I JEDINSTVENI PUT Istine... jedan i jedinstven put i znanje kako bi se bas ta razlicitost i odbacila to jeste oslobodilo sami od sebe i tudih misaonih formi i navikakoje nisu nase... nego da kros njih shvatimo onopravo sto je nase i u toj zajednickoj iskri izvora lezi. Dakle um mora da se oslobodi kroz laz lazi... da se um svijesno preda srcu gdje ta iskra lezi... da um dozvoli srcu suradnju... kakobi srce ili iskra davala duhovne ideje koje pobijaju ovozemaljske... jer je zemlja ili skola ili zatvor za nas... znaci, um teba srcu da se preda... i tek onda pocinje duhovno rad...
Pozdrav...

Nadam se da si zadovoljan... i da si naucio jos nesto... jer druziti se treba kako bi se znanje dijelilo i ucilo... ali licnim radom... A NE SAMO PRICOM KO JE STA ZNAO I MOGAO...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:31 pm

A ovdje imasmnogo toga da naucis...

http://rajska-vrata.norwegianforum.net/f21-prva-knjiga...

Prva knjiga ozdravljenja
Free forum : Sve skupa u jednom. Spojiti sva znanja, sva vjerovanja, sva iskustva. Spoznati sebe, u…
RAJSKA-VRATA.NORWEGIANFORUM.NET


Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:32 pm

iker · Svar · 5 t
Melankton Bogumil
Melankton Bogumil PS: Ja vam preporučujem da pročitate jednu od knjiga proroka Ivana Bogumila, prije nego ga osuđujete i njegove učenike. To se zove farizejstvo ...govorite o stvarima i ljudima o kojima ništa ne znate.

Istina-Pero Hunjet Ne ne...nisi iz pocetka postovao kako treba... ja postujem tebe kao tragaoca... a ne kao znalca velikoga...ja te i postujem i volim... pa ako je tako onda ja sa postovanjem i psem tebi i svima koji citaju... a ti si provocirao...dakle ja te postujem... i iz postovanja i ljubavi dopunjavam TVOJA MISLJENJA I ZNANJA I UKAZUJEM TI KOLIKO ZNAS... a ti manje znas nego sto uopste mislis... znam ja ko su bogumili i katari .. i sta su oni znali... ali je pitanje koliko vi znate od toga svega... u tome je problem.. koristiti se necijim imenom samo... jeli to dovoljno ili u redu... znati sta su oni znali ... sta znate vi od toga znanja... osim imena...

Ako bi te podrzavao postivao po onome sto pises i znas... onda bi ja cinio zlo i tebi i svima vama... ako ne ukazujem na vase greske u tumacenju... kako si i vidio...naveo si mi imena svih znanja majke bozije a ne znate koje ona u stvari... itd... dakle prihvati i priznaj akomozes...dopuni me ili bilo koga... a ne ti nezansa a Ivan zna i slicno

Melankton Bogumil PS: Ja vam preporučujem da pročitate jednu od knjiga proroka Ivana Bogumila, prije nego ga osuđujete i njegove učenike. To se zove farizejstvo ...govorite o stvarima i ljudima o kojima ništa ne znate.

Pa odkuda ti znas da ja nista neznam... znasli ti ko je moj UCITELJ... ?...ZNAS LI...NEZNAS... a ja znam koje tvoj... i opet ti pises sta ja znam a sta neznam a pojma nemas sta ja znam... ja sam vas citao...je si li ti mene... dao samn ti i citaj...pa tek onda diskutuj... zasto to radis na pamet... da mozda nema vecih ucitelja od Ivana!?... pa neka ti bude...nemam ja nista protiv... ali citaj i druge ucitelje malo i spoznavaj...

A sta da dalje citam kada Ivan pise da je majka marija majka bozija... to je najvece neznanje... i to sve ostalo rusi...

Posalji mi nesto da citam... na privatno...nesto sto mislis da je velikoooo... ili ovdje ostavi neki vazni dio... i ja cu procitati...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:33 pm

Vidis kako osudujes... ja govorim na konto onoga sto IZNOSITE... DAKLE IZNESES NESTO STO SE UOPSTE NE UKLAPA U ISTINU PO NIKOJ LOGICI... I JOS POTVRDUJETE SA stvarnom istinom koju niste razumjeli... potvrdujete svoje greske istinom... jeli jasno sta ti pisem. je li Farizejstvo ili...?

Melankton Bogumil Vi znate povjesne karate i bogumile, to je sada s vaše strane ne znanje.
Ja se ne želim prepucavati tko više zna ili misli da zna.

Napisati ću vam nešto veliko:
Ja svaki dan služim ljudima do posljednje kapi. Uz zavjet nesebičnog služenja, zavjet siromaštva i zavjet djevičanske čistoće. I tako živim svaki dan i nema ničega ljepšega na zemlji nego služiti i pomagati realno ljudima.

PS: To je škola Ivana Bogumila.

Istina-Pero Hunjet Da ti pomognem jos malo... ja nemam nista protiv stio si ti na video ovdje iznio... zelis da pomognes dugima... ali drugi sve to vec znaju... sta ako si bas to postavio da ti nesto naucis... dakle kroz zelju da se pomogne...dobijes pomoc licno. Jer svijet se mijenja jedino kroz sebe mijenjajuci sebe, akoneznas kako treba, krivo i drugima dijelis... dakle... krstiti se vodom moras... a kako vi to na primjer radite ... opisi nam to... vase krstenje vodom... jer ako vodu u sebi ne ocistis...ne mozes nista ni da napredujes...sta znate okrstenju vatrom, ... molim lijepo ... pisi sta znas i sta radite po tom pitanju... ja pitam a znam sve to...je li ti jasno... dakle a uci druge ... ali i sam uci... a ne misliti kako bas sve znate a kada nemate odgovora onda napadate kao i svi ostali...

Dakle, korektno druzenje sa licnim iskustvom i znanjem...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:34 pm

Ja postivam tvoj trud i rad... eto ja sam te bas i pitao kao se postize to ili ta djevicanska cistoca...u proslom komentaru... vidis da ti stvaram zbrku sa znanjem a ne neznanjem kako ti to vidis,... dakle probaj vise i dalje da vidis... pises realno... pa zato ti i pisem da bude realnije jos vise... jer nije dovoljno realno... PREDAJ SE MALO VISE SEBI A NE IVANU POBOGU... obidi ucitelja... i ja sam ih imao vise... i svima sam zahvalan... objasni ti tvome ucitelju njegovu gresku... da je majka bozija ***ZEMLJA***... to njemu objasni...a da e otac nebeski ***SUNCE***... da je on postavio dugu na nebo i koije razlog tome... znasli taj razlog,...ma neznas ... i opet sa postovajem... znaci, u redu je da budes ucitelj manje razvijenim ludima u duhovnom znanju, ALI DA ZNAS GDHJE TI JE GRANICA U ZNANJU...ali je jos vise u redu da i sam spoznas ono sto krivo tumacite... hrabrost je kroz znanje ispraviti ucitelja a ne ga se sliepo drzati... budi veci od ucitelja... Moras biti svijestan i reci kaoja... dalje neznam ali znam kozna vise ... IDI KOD NJEGA... a ne slijepo samo jednoga braniti kao jedinoga...

Melankton Bogumil
Ja se ne želim prepucavati tko više zna ili misli da zna.

Bilo je mnogo Pomazanika kao što je Krist na Zemlji, samo nam taje i ne odbacu ih iz razloga što Pomazanici donose originalno znanje i istinu....ali većina institucija ne žele da ljudi znaju istinu i znanje...jer onda postaju opasni i njima se ne može manipulirati...

Vi znate povjesne karate i bogumile, to je sada s vaše strane ne znanje.

Istina-Pero Hunjet
potrebno je biti svijestan svake rijeci svojeLICNO... VIDIS STA SI MI PISAO...
E, vidis... bas to prepucavanje ovdje i sada ko vise zna... treba da te dovede da visis licno koliko znas... i ti i ja ... i to je jedino i ispravno... i biti fleksibilan a ne tvrdoglav... vidjeti i svoje i tude pisanje - ujediniti...

jer ako nemas pravoznanje ...znaci da ves manipulises sa ljudima... a da li je tio svijesno ili nesvijesno... rezaultat je isti...
ovakva druzenja vode ka spOznaji vecoj ili vecim znanjima KAKO BI SE UPRAVO MANIPULACIJA SMANJILA I ODBACILA...

Kada budes ucio ljede sutra... reci im SA PONOSOM LICNIM,... saznao sam koje majka bozija a ko nebeski bog... i to je od TOGA I TOGA - IME.. tu i tu sam to nasao... taj i taj mije to objasnio... ako to ne ucinis... drzis se staroga...vece znanje odbacujes, DRZIS SE NEZNANJA I ZABLUDA... i MANIPULISES LJUDIMA... budi dakle vijeran sebi i vecim spoznajama...

i nakraju...nisi mi odgovorio na pitanja... prvo to uradi paonda idi dalje...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:34 pm

Da ti ukazem.. pokazem...manipulaciju najvecu na svijetu... a koju i vi prenosute...

Melankton Bogumil Wow...koliko ste vi pametniji od drugih. To bi značilo da ste vi pobjedili niske strasti, nagone, stahove i da ste otvorili duhovno srce...???
Samo ima jedan problem, srce se otvara kada um počne da služi srcu...ja to kod vas ne vidim.

Majka Božija se kaže kod kršćana.
Amaterasu se zove u Japanu.
Mamakoća su je Inke zvali.
Tanancin su je Indijanci zvali.
Lada, Miloš i Tara je bila kod Slavena.
Djevica Marija je kod Katolika.
Ištarmani su je zvali Babilonci....i takvih hipistaza imamo 1500 na Zemlji. Šuma svih imena je ALMA MATER DEI ET HUMANI. Majka koja hrani Božanstva iljude. Tako da he Ivan Bogumil upravu.

Pero:
Djevica Marija je kod Katolika.
Majka Božija se kaže kod kršćana.

Visis - ovo sam izdvoio iz ostalih objasnjenja... dali su ostale grupe naroda ili znanja znali da je majka bozija Zemlja...a vi ste uvrstili ova dva objasnjenja... u isto znacenje... A tvoj Ivan tvrdi kako je djevica marija majka bozija... a to uopste ne znaci kod ostalih ucenja tako... dakle nema vece manipulacije od te... mene ne zanuimaju hipoteze...vec istinsko znacenje iznesenih i rijeci i misli... krivo mislis... kivo pricas... krivo i radis... ucis druge... i to je manilacija...svijesna ili ne... manipulacija je to... a to znaci DA SE NEMALICNE SPOZNAJE... izdizes tudi ego, pumpas... nemam ja nista ni protiv tebe niti Ivana, sve e dobro u odredenim granicama... ali druziti se teba i uciti... tvrdoglavo uciti i spoznavati a ne braniti nesto tvrdoglavo...
Jedino si dobronaveo da ima uzvisenih ljudi koji se ne daju manpulrati i da smetaju neznanju...

Imolim odgovore napstavenapitanja...
kakose krstite vodom
kakovatrom
i kakokoristite dugu nebesku i golubicu bijelu naprimjer...

pozdrav

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:35 pm

a nas u nebeskoj Svetinji.
Origen je ne samo pogrešno prikazao čoveka
i njegovu sudbinu, već je svojim alegorijskim i
mističnim tumačenjem izvrnuo pravi smisao svih
važnih biblijskih istina. Tako, npr, Biblija uči da će
Hristos po drugi put doći u sili i slavi, vidljiv svakom
oku, na nebeskim oblacima. Origen uči da
Hristos “svaki dan” dolazi na “proročkom oblaku”
svakom verniku. On upoređuje s decom one koji
naivno smatraju da će Hristos doći lično i vidljivo.
Tako je Origen lokalizovao i individualizovao i
biblijsku nauku o kraju sveta. Po Origenu kad
Hristos uđe u dušu, tada za nju nastaje svršetak
sveta, jer je svet izgubio vlast nad dušom.
Origen je odbacio i doslovno vaskrsenje vernih
tvrdeći da čovek vaskrsava kad ga Hristov
Duh podigne u novi život.
Nema takoreći nijedne biblijske istine kojoj
Origen nije promenio smisao svojim fantastičnim
i alegorijskim tumačenjem. Zato jedan istoričar s
pravom kaže: “Nijedan čovek nije naneo Hristovoj
crkvi više štete od Origena koji je uveo svoj
složeni sistem fantastičnog tumačenja kojim je
kroz mnoga stoleća zamračio svetlost Biblije.”
Origenova nauka o opštoj restauraciji i spasenju
svih grešnika zadobila je znatan broj pristalica,
naročito na istoku. Među ove spadaju Gregorije
Taumaturg, biskup u Novoj Cezareji, istoričar
Euzebije Cezarejski, Bazil Cezarejski, Grgur iz Nise,
Diodor Tarski, Teodor iz Mopsuestije, i dr.
Međutim, Tertulijanovo učenje o večnim mukama
zlih u paklu, poduprto naročito Avgustinovim
učenjem i njegovim uticajem, postalo je u
srednjem veku dominantno. Tek u srednjem veku
i kasnije počinju opet da se javljaju zastupnici
istinske biblijske nauke o uslovljenoj besmrtnosti
duše.

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:35 pm

I Tertulijanov pakao i Origenov “tajanstveni
oganj” su podjednako lažni, fantastični i kobni za
pravu hrišćansku veru, iako na suprotan način.
Jedan preti onim što Bog nije nikada dosudio;
drugi obećava ono što Bog nije nikada obećao.
Oboje je podjednako lažno.
Origen je smelo učio o duhovnom očišćenju
svih grešnika - čišćenje ognjem lične savesti. Tako
je ostavio po strani Hrista i Njegovu ulogu u
spasenju čoveka. Origenovo očišćenje je proces
samoočišćenja, spasenja svojim ispaštanjem, a
184
ne očišćenje Hristovom žrtvom i posredovanjem
za nas u nebeskoj Svetinji.
Origen je ne samo pogrešno prikazao čoveka
i njegovu sudbinu, već je svojim alegorijskim i
mističnim tumačenjem izvrnuo pravi smisao svih
važnih biblijskih istina. Tako, npr, Biblija uči da će
Hristos po drugi put doći u sili i slavi, vidljiv svakom
oku, na nebeskim oblacima. Origen uči da
Hristos “svaki dan” dolazi na “proročkom oblaku”
svakom verniku. On upoređuje s decom one koji
naivno smatraju da će Hristos doći lično i vidljivo.
Tako je Origen lokalizovao i individualizovao i
biblijsku nauku o kraju sveta. Po Origenu kad
Hristos uđe u dušu, tada za nju nastaje svršetak
sveta, jer je svet izgubio vlast nad dušom.
Origen je odbacio i doslovno vaskrsenje vernih
tvrdeći da čovek vaskrsava kad ga Hristov
Duh podigne u novi život.
Nema takoreći nijedne biblijske istine kojoj
Origen nije promenio smisao svojim fantastičnim
i alegorijskim tumačenjem. Zato jedan istoričar s
pravom kaže: “Nijedan čovek nije naneo Hristovoj
crkvi više štete od Origena koji je uveo svoj
složeni sistem fantastičnog tumačenja kojim je
kroz mnoga stoleća zamračio svetlost Biblije.”

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Admin on sri stu 25, 2015 9:36 pm

Melankton Bogumil Ma vi ste pomazanik nad pomazanikom....drago mi je bilo sa vama razgovarati.
Naravno vi ste totalno upravu, toliku visinu i dubinu još nisam vidio. Potpisujem se na svaku vašu riječ...

S dobrim duhom Uttrykksikonet smile

PS: moje je vrijeme jako dragocijeno. Ipak posvećujem vrijeme služenju ljudima nego raspravama na FB.

Istina-Pero Hunjet Hm... provokacija opet... ali neka...Aaaa nema objasnjenja - odgovora na moja ptanja kako se krstite vodom pa potom ***VATROM*** a dragocjeno sluzis ljudima.... a CIME TO ...mooolim lijepooooo Uttrykksikonet heart . objasnio sam ti sve pa i o sluzenju ljudima... sve je dobro kao uvod u veca znana...onaj ko zeli sluziti ljudima kao ti... reba da zna svoju granicu znanja... pa i tudu... jer svojim znanjima ...blokirati ljude nije pozitivno sluzenje. Drzati se jednog ucitelja i njega izdizati samo a ne sebe... isto nijebas dobro... odbacivati veca znanja te blokirati i sebe i druge... kako bi bio kao glavni... isto lose sluzenje...kao sto ti savjetovah...svjestan se mora biti svoga znanja ALI KROZ LCNU PRAKSU... TEK ONDA PREDAVATI... jer ovako se nezna sta se predaje... ja sam ti pisao i praksu licnu i znanje...i moje i od najvercih ucitelja sveta...od Thota sa Atlantide pa na dalje... ja se na njih oslanjam ... a ne na nekoga Ivana... itd...

Dakle spoznati svoju granicu moci i znanja - a znati ko vise zna od Tebe=VAS... te prepoznati ljude u svojoj grupi koji te obici u svemu mogu... TAKVE TADA SLATI TIMA LJUDIMA STO VISE ZNANJU OD VAS... KAKO BI TI KOJI MOGU NAPEDOVAI, ISLI DALJE... pa poslije da ti od njih opet ucis...

Imas moje postovanje i ti i Ivan... a sto se vremena tice...mnogoje dragocjenije da upotrebis vreme kakobi vise istine i znanja naucio...

Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

Korisnički profil http://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

Re: Isus - njegovo ucenje - biblija - spoznaje...

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 25 / 28. Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.