Braco-Sunce-Istina-Mi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sv.Ar. Mihajlo

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:33 pm

D.R. - Bato...Bato...i Bato Pero,
HVALA TI ZA SVE RECI jer su mi malo po malo veoma mnogo pomogle da shvatim sustinu i smisao Zivota Duhovnoga i Tjelesnoga.
Bog Otac Svejetlosti neka te OBASJA svakim dobrom i blagoslovom u svemu.
No, imam jednu primedbu...
Ti si Bato ovde u jednom komentaru rekao da si bio IZBACIVAN da svih strana sto nije tacno zato sto NISI IZBACIVAN SAMO NA JEDNOM MESTU...a ti je grupa koju sam napravio bas za takve osobe koje NIKO NE ZELI I IZBACUJE IH.
Tvoj Bato...

Istina-Pero Hunjet - Dragi moj Bato... tacno sam napisao... BIO IZBACIVAN.... BIO... sa svih velikoh FORUMA.... a ti me nisi IZBACIO SA SVOGA ZIDA.... No rijetki su takvi koji su sa nekim dijelovima moga pisanja odusevljeni kao ti... koju imaju moc na knto SVOJE VIJERE i LJUBAVI PREMA SVEMU.... da prihvate ono sto neznaju - u stvari ono sto traze KROZ SEBE... osjecaju se ipak nezarobljeni od vanjskog svijeta - ali kroz sebe... ipak se osjecassirok i velik i van svoje caure... znaci zelja kroz svoju Vijeru siriti se i spajati sa bozanskim izvan sebe u sebe - jer se osjeca tp jedinstvo.. .... sada nisam izbacivan nigdje jer nigdje vise i ne ucestvujem - SKORO...
Srdacan pozdrav Bato...

D.R. - Oprosti mi Bato za NESPORAZUM jer sam se malo krivo izrazio i da se razumemo ja tebi verujem da je TACNO DA SI BIO IZBACIVAN SA SVIH TIH MESTA GDE SI BIO no ja sam konkretno u trenu pomislio da se to odnosi na Grupu koju sam uz Boziju Pomoc osnovao...eto Bato Pero tako i drago mi je i milo mi je i radujem se i veselim se da POTVRDJUJES ali i sto nisi IZBACIVAN IZ NASE GRUPE GDE TI JE ZAUVJEK MJESTO ZAUVJEK Bato moj i Braco moj.

D.R. I zapamti VELIKIH FORUMA NEMA GDE SE BILO KO IZBACUJE I UCUTKUJE to su naprotiv mali i niski forumi...

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:34 pm

Intervju NIKOLA TESLA

“Htio sam osvijetliti čitavu Zemlju. U njoj je dovoljno elektriciteta da postane drugo Sunce. Svijetlost bi sijala oko polutara, kao prsten oko Saturna. Ljudski rod nije sazreo za veliko i dobro. U Kolorado Springgsu napojio sam Zemlju elektricitetom. Isto tako je možemo napojiti i drugim energijama, kao što su pozitivne psihičke energije. One su u muzici Baha ili Mocarta, ili u stihovima kod velikog pjesnika.”

Intervju koji vam donosimo je naučnik Nikola Tesla 1899. godine dao za časopis “Besmrtnost” u svojoj tadašnjoj laboratoriji u Kolorado Springsu.

NOVINAR: Futuristi kažu da su dvadeseti i dvadeset prvi vijek rođeni iz glave Nikole Tesle. Oni slave obratno magnetsko polje i pjevaju himne indukcinom iotoru. Njihovog tvorca nazivaju lovcem koji je u svoju mrežu uhvatio svjetlost iz dubine Zemlje, i ratnikom koji je zarobio vatru iz neba. Otac naizmeničnih struja učiniće da fizika i hemija zavladaju polovinom svijeta. Industrija će ga proglasiti za svog vrhovnog sveca, a bankari za najvećeg dobročinitelja. U laboratoriju Nikole Tesle prvi put je razbijen atom. Tu je stvoreno oružje koje vibracijama izaziva zemljotres. Tu je otkriven i crni kosmički zrak. Pet rasa moliće mu se u Hramu Budućnosti, jer ih je naučio velikoj tajni da se Empedoklovi Elementi napoje životnim silama iz etera.

TESLA: Da, to su neka od mojih važnijih otkrića. Ja sam ipak poražen čovjek. Ja nisam ostvario ono najveće što sam mogao.

NOVINAR: Šta je to, gospodine Tesla?

TESLA: Htio sam osvijetliti čitavu Zemlju. U njoj je dovoljno elektriciteta da postane drugo Sunce. Svijetlost bi sijala oko polutara, kao prsten oko Saturna. Ljudski rod nije sazreo za veliko i dobro. U Kolorado Springgsu napojio sam Zemlju elektricitetom. Isto tako je možemo napojiti i drugim energijama, kao što su pozitivne psihičke energije. One su u muzici Baha ili Mocarta, ili u stihovima kod velikog pjesnika. U Zemljinoj unutrašnjosti postoje energije vedrine, mira i ljubavi; njihovi izrazi su cvijet koji raste iz zemlje, hrana koju dobijamo iz nje i sve ono što je čini čovjekovim zavičajem. Ja sam proveo godine tražeći način na koji bi te energije mogle uticati na ljude. Ljepota i miris ruže mogu se uzimati kao lijek, a sunčevi zraci kao hrana. Život ima beskonačan broj vidova, a dužnost naučnika je da ih pronalazi u svakom obliku materije. Tri stvari su bitne u tome. Sve što činim je traganje za njima. Znam da ih neću naći, ali neću ni odustati od njih.

NOVINAR: Koje su to stvari?

TESLA: Jedno je pitanje hrane. Kojom zvjezdanom ili zemaljskom energijom nahraniti gladne na Zemlji? Kojim vinom napojiti sve žedne, pa da im se srce razveseli i da shvate da su bogovi?

Druga stvar je: kako uništiti energije zla i patnje u kojima prolazi čovjekov život? One se katkad javljaju kao epidemije iz dubine svemira; u ovom vijeku te bolesti su se sa Zemlje raširile po svemiru.

Treća stvar je: postoji li u svemiru suvišna svjetlost? Ja sam otkrio zvijezdu koja, po svim astronomskim i matematičkim zakonima, može nestati, a da se naizgled ništa ne izmijeni. Ta zvijezda je u ovoj galaksiji. Njena svjetlost se može zbiti do takve gustoće da stane u kuglu manju od jabuke, a težu od Sunčevog sistema. Religija i filozofija uče da čovjek može postati Hrist, Buda i Zaratustra. Ono za čime ja tragam luđe je, veće i nemogućnije. To je: šta učiniti da se u svemiru svaki čovjek rodi kao Hrist, Buda i Zaratustra.

Ja znam da je gravitacija naklonjena svemu što treba da leti i moja namjera nije da napravim leteće naprave (avion ili raketu), već da čovjeku povratim svijest o njegovim vlastitim krilima… Dalje, ja pokušavam da probudim energije koje se nalaze u vakumima. Vakumi su najveći izvori energija; ono što se smatra prazninom samo je manifestacija neprobuđene materije. Nema praznine na Zemlji, niti u svemiru. U crnim rupama, o kojima govore astronomi, najmoćnije su energije i izvori života.

NOVINAR: Na prozor vaše sobe u hotelu “Valdorf-Astoria”, na trideset trećem katu, svakog jutra slijeću golubovi.

TESLA: Čovjek mora biti sentimentalan prema pticama. To je zbog njihovog krila. I on ih je nekada imao, prava i vidljiva!

NOVINAR: Niste prestali da letite još od onih davnih dana u Smiljanu!

TESLA: Želio sam da poletim sa krova i pao sam: pogrešni dječji proračuni. Ne zaboravite, mladiću: krila su sve u životu!

NOVINAR: Nikada se niste ženili! Nije poznata nijedna vaša ljubav prema nekoj ženi. Fotografije iz mladosti prikazuju vas kao izuzetno lijepog čovjeka.

TESLA: Ne. Nisam. Dva su puta: mnogo ili nimalo seksa. Sredina služi za obnavljanje ljuskog roda. Previše seksa kod izvjesnih ljudi pothranjuje i snaži vitalnost i duh. Uzdržavanje od seksa to isto čini kod drugih ljudi. Ja sam izabrao taj drugi put.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:34 pm

NOVINAR: Vaši poštovaoci žale što napadate teoriju relativiteta. Čudna je vaša tvrdnja da materija nema energiju. Sve je prožeto energijom; odakle ona?

TESLA: Najprije je bila energija, potom materija.

NOVINAR: Gospodine Tesla, to je kao kada biste rekli da ste vi rodili svog oca, a ne on vas.

TESLA: Upravo tako stoji stvar sa rođenjem svemira. Materija je stvorena iz prvobitne i vječne energije koju znamo kao svjetlost. Zasjala je i pojavile su se zvijezde, planete, čovijek i sve što je na Zemlji i u univerzumu. Materija je izraz beskonačnih vidova svjetlosti; zato je energija starija od nje. Postoje četiri zakona stvaranja. Prvi je da je izvor svega u Nepojamnom, crnoj čestici koju um ne može zamisliti, niti matematika izmjeriti; u tu česticu stane cijeli svemir. Drugi zakon je širenje tame, koja je prava priroda svjetlosti, iz Nepojamnog i njen preobražaj u svjetlo. Treći zakon je potreba svjetlosti da postane materija. Četvrti zakon glasi: nema početka ni kraja; tri prethodna zakona oduvijek traju i stvaranje je vječno.

NOVINAR: U neprijateljstvu prema teoriji relativiteta idete dotle, da na proslavama svojih rođendana držite predavanja protiv njenog tvorca.

TESLA: Upamtite nije zakrivljen prostor, već čovjekov um koji ne može da shvati beskraj i vječnost! Da je tvorcu relativnosti to jasno, stekao bi besmrtnost, čak i fizičku ako mu je to po volji.

Ja sam dio svjetlosti, a ona je muzika. svjetlost ispunjava mojih šest čula: ja je vidim, čujem, osjećam, mirišem, dotičem i mislim. Misliti je kod mene šesto čulo. Čestice svjetlosti su ispisane note. Jedna munja može biti čitava sonata. Hiljadu munja je koncert. Za taj koncert ja sam stvorio loptaste munje koje se čuju na ledenim vrhovima Himalaja.

O Pitagori i matematici, a naučnik se o to dvoje ne može i ne smije ogriješiti. Brojevi i jednčine su znakovi kojima se obilježava muzika sfera. Da je Ajnštajn čuo njene zvuke, ne bi stvarao teoriju relativiteta. Ti zvuci su poruka umu da život ima smisla, da u svemiru postoji savršen sklad, i da je ljepota uzrok i posljedica Ssvaranja. Ta muzika je vječno kruženje zvjezdanih nebesa. Najmanja zvijezda je završena kompozicija i ujedno, dio nebeske simfonije. Otkucaji čovjekovog srca su dijelovi te simfonije na Zemlji. Njutn je saznao da je tajna u geometrijski pravilnom rasporedu i kretanju nebeskih tela. On je spoznao da je harmonija vrhovni zakon u svemiru. zakrivljeni prostor je haos; haos nije ,uzika. Ajnštajn je glasnik vremena buke i bijesa.

NOVINAR: Gospodine Tesla, da li vi čujete tu muziku?

TESLA: Uvijek je čujem. Moje duhovno uvo je veliko kao nebo koje vidimo iznad nas. Svoje fizičko uvo uvećao sam radarom. Po teoriji Relativiteta dvije paralelne linije sastaće se u beskraju. Time će i Ajnštajnova kriva postati prava. Jednom stvoren, zvuk traje vječno. Za čovjeka on može da iščezne, ali nastavlja da traje u tišini koja je njegova najveća moć. Ne, nemam ništa protiv gospodina Ajnštajna. On je ljubazan čovjek i učinio je izvjesne dobre stvari; od toga će nešto postati dio muzike. Ja ću mu pisati i pokušati da objasnim da eter postoji, i da su njegove čestice ono što drži svemir u harmoniji i život u vječnosti.

NOVINAR: Recite, molim Vas, koji su uslovi prilagođavanja jednog anđela na Zemlji?

TESLA: Ja ih imam deset. bilježite pažljivo.

NOVINAR: Zapisaću svaku vašu reč, poštovani gospodine Tesla.

TESLA: Prvi uslov je visoka svijest o svom poslanju i djelu koje treba izvršiti. Ona mora, makar i mutno, postojati u najranijoj mladosti. Ne budimo lažno skromni; hrast zna da je hrast, a grm pored njega da je grm. Kao dječak od dvanaest godina bio sam siguran da ću doći na Nijagarine vodopade. Za većinu svojih otkrića znao sam još u djetinjstvu da ću ih ostvariti, premda ne sasvim jasno… Drugi uslov prilagođavanja je istrajnost. Sve što sam poduzimao, završavao sam.

NOVINAR: Koji je treći uslov prilagođavanja, gospodine Tesla?

TESLA: Usmjeravanje svih vitalnih i duhovnih energija na djelo. Otuda i očišćenje od mnogih stvari i potreba koje ima čovjek. Ja time ništa nisam izgubio, već samo dobio. Toliko sam dobio da sam se radovao svakom svom danu i noći. Zapišite: Nikola Tesla je bio sretan čovjek… Četvrti uslov je prilagođavanje tjelesnog sklopa djelu.

NOVINAR: Kako to mislite, gospodine Tesla?

TESLA: Najprije, to je održavanje tog sklopa. Čovjekovo tijelo je savršena mašina. Ja poznajem svoj sklop i šta je dobro za njega. Hrana većine ljudi meni je štetna i opasna. Zbog toga katkad umišljam da su svi kuvari svijeta u zavjeri protiv mene… Dotaknite moju ruku.

NOVINAR: Ona je hladna.

TESLA: Da. Krvotokom se može upravljati, kao i mnogim procesima u nama i oko nas. Zašto ste problijedjeli, mladiću?

NOVINAR: To je priča da je Mark Tven napisao Tajanstvenog stranca, onu divnu knjižicu o Satani, inspiriran vama.

TESLA: Riječ “Lucifer” mi je draža. Gospodin Tven voli da se našali. U djetinjstvu sam jednom ozdravio čitajući njegove knjige. Kada smo se ovdje upoznali i to mu ispričao, bio je toliko ganut da je zaplakao. Postali smo prijatelji i često je dolazio u moj laboratorij. Jednom je zatražio da mu pokažem mašinu koja je vibracijama izazivala osjećanje blaženstva. Bio je to jedan od onih izuma za zabavu, kojima sam se ponekad bavio. Opomenuo sam gospodina Tvena koliko smije da ostane pod tim vibracijama. Nije me poslušao i ostao je duže. Završilo se time što je, poput rakete, držeći se za hlače, odjurio u izvjesnu prostoriju. Bilo je to đavolski smiješno, ali ja sam sačuvao ozbiljnost. Vratimo se na prilagođavanje tjelesnog sklopa. Pored hrane, vrlo važan je i san. Od dugog i iscrpljujućeg rada, koji je iziskivao nadljudski napor, ja bih se poslije jednog sata spavanja potpuno povratio. Stekao sam sposobnost da upravljam snom, i zaspim i budim se u čas koji sam sebi odredio. Ako mi nešto u onome što radim nije jasno, primoravam sebe da mislim o tome u snu i na taj način nalazim riješenje.

Peti uslov prilagođavanja je pamćenje. Možda je kod većine ljudi mozak čuvar spoznaja o svijetu i znanja koja stiču u životu. Moj mozak se bavi važnijim stvarima od pamćenja; kod mene on lovi ono što mu je u određenom trenutku neophodno. To je oko nas i treba ga samo uzeti. Sve što smo jednom vidjeli, čuli, pročitali i saznali prati nas u vidu svjetlosnih čestica. Meni su te čestice poslušne i vjerne. Geteovog Fausta, moju najmiliju knjigu, naučio sam napamet na njemačkom kao student, i sada ga cijelog mogu recitirati. Svoje izume sam godinama nosio “u glavi”, a tek potom ih ostvarivao.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:34 pm

NOVINAR: Često spominjete moć vizualizacije.

TESLA: Njoj možda imam da zahvalim za sve što sam stvorio. Događaji iz mog života i moja otkrića su pred mojim očima stvarni, vidljivi kao svaka pojava i predmet. U mladosti sam se toga plašio, ne znajući šta je to zapravo, ali kasnije sam tu moć primio kao izuzetan dar i bogatstvo. Njegovao sam ga i ljubomorno čuvao. Vizualizacijom sam na većini izuma vršio i ispravke, onda ih, tako završene, pravio. Njome rješavam i komplicirane matematičke jednačine, a da ne ispisujem brojeve. Na Tibetu bih zbog tog dara dobio čin visokog Lame.

Da, to se tako radi. Moj vid i sluh su savršeni i, smijem to slobodno reći, jači nego kod ostalih ljudi. Ja čujem grmljavinu na sto pedeset milja, i vidim boje u nebu koje drugi ne vide. To uvećanje vida i sluha imao sam i kao dijete. Kasnije sam to svijesno razvijao.

NOVINAR: U mladosti ste nekoliko puta bili teško bolesni. Da li je i bolest jedan od uslova prilagođavanja?

TESLA: Je. Ona je često posljedica nedostatka ili iscrpljenosti životnih sila, ali često je i očišćenje duha i tijela od otrova koji su se nakupili. Neophodno je da čovjek boluje s vremena na vrijeme. Izvor većine bolesti je u duhu. Zato duh i može da izliječi većinu bolesti. Kao đak razbolio sam se od kolere koja je harala u Lici. Izliječio sam se time što je otac dozvolio da upišem studije tehnike, što je predstavljalo moj život. Priviđenja za mene nisu bolest, već sposobnost uma da prodre izvan tri zemaljske dimenzije. Imao sam ih čitavog života, i primao sam ih kao sve druge pojave oko sebe. Jednom, u detinjstvu, šetao sam sa ujakom pored rijeke i rekao: “Iz vode će se pojaviti pastrmka, ja ću baciti kamen i njime je presjeći.” To se i dogodilo. Uplašen i zaprepašten, ujak je povikao: “Bade retri Satanas!” Bio je učen čovjek i govorio je latinski… Nalazio sam se u Parizu kada sam vidio majčinu smrt. U nebu, punom svjetlosti i muzike, lebdjela su prekrasna stvorenja. Jedno od njih je imalo majčin lik, koji me je gledao sa beskrajnom ljubavlju. Pošto je vizija iščezla, znao sam da je moja majka umrla.

NOVINAR: Šta je sedmo prilagođavanje, gospodine Tesla?

TESLA: Znanje kako da se psihičke i vitalne energije pretvore u ono što želimo, i postignemo vlast nad svim osjećanjima. Hindusi to nazivaju Jogom Kundalini. Ova znanja se mogu naučiti, za šta su potrebne mnoge godine ili se stiču rođenjem. Ja sam ih većinu stekao rođenjem. Ona su u najbližoj vezi sa polnom energijom, koja je poslije svjetlosti najrasprostranjenija u svemiru. Žena je najveći kradljivac te energije, a time i duhovnih moći. Ja sam to oduvjek znao i čuvao se. Od sebe sam stvorio ono što sam htio: misaonu i duhovnu mašinu.

NOVINAR: A deveto prilagođavanje, gospodine Tesla?

TESLA: Sve učiniti da se nijednog dana, nijednog trenutka ako je to moguće ne zaboravi ko smo i zašto smo na Zemlji. Izuzetni ljudi koji se u životu muče bolešću, oskudicom ili ih društvo previše ranjava svojom glupošću, nerazumevanjem, progonom i ostalim poteškoćama kojima Zemlja vrvi kao močvara insektima, ostavljaju iza sebe djelo neostvareno do kraja. Ima mnogo palih Anđela na Zemlji.

NOVINAR: Šta je deseto prilagođavanje?

TESLA: Ono je najvažnije. Napišite da se gospodin Tesla igrao. Igrao se čitavog svog života i uživao u tome.

NOVINAR: Gospodine Tesla! Da li se to odnosi i na vaša otkrića i vaše djelo? Je li i to bila igra?

TESLA: Jeste, dragi mladiću. Ja sam tako volio da se igram elektricitetom! Uvjek se naježim kada slušam o onom Grku koji je ukrao vatru. Grozna priča o okivanju i orlovima koji mu kljuju jetru. Zar Zeus nije imao dovoljno munja i gromova, pa je bio oštećen za jedan žar? Tu je neki nesporazum… Munje su najljepše igračke koje se mogu naći. Ne zaboravite da u vašem tekstu istaknete: Nikola Tesla je bio prvi čovjek koji je stvorio munju.

NOVINAR: Gospodine Tesla, maloprije ste govorili o Anđelima i njihovom prilagođavanju na Zemlji.

TESLA: Jesam li? To je isto. Možete napisati i ovo: on se drznuo da uzme na sebe prerogative Indre, Zeusa i Peruna. Zamislite nekog od tih bogova kako u crnom večernjem odjelu, sa polucilindrom i bijelim rukavicama eliti Njujorka priređuje grmljavine, požare i zemljotrese!

NOVINAR: Čitaoci našeg lista vole humor. Ali zbunili ste me izjavom da i vaša otkrića, koja su neizmjerna dobrobit za ljude, predstavljaju igru. Mnogi će se namrštiti na to.

TESLA: Dragi gospodine Smit, nevolja i je u tome što su ljudi odveć ozbiljni. Da to nisu, bili bi sretniji i znatno duže bi živjeli. Kineska poslovica veli da ozbiljnost skraćuje vijek. Li Tai Pe je posjetu krčmi pretpostavljao posjeti carskom dvoru. Ali da se čitaoci novina ne bi mrštili, vratimo se stvarima koje oni smatraju važnim.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:35 pm

NOVINAR: Oni bi rado čuli u čemu je vaša filozofija.

TESLA: Život je ritam koji se mora spoznati. Ja osjećam taj ritam i upravljam se po njemu i prepuštam mu se. On je vrlo zahvalan i dao mi je znanja koja imam. Sve što živi povezano je dubokim i divnim vezama: čovjek i zvijezde, ameba i Sunce, naše srce i kruženje beskonačnog broja svjetova. Te veze su neraskidive, ali one se mogu pripitomiti i umilostiviti tako da čojvek i sam počne da stvara nove i drugačije odnose u svijetu, a da stare ne naruši. Znanje dolazi iz svemira; naš vid je njegov najsavršeniji prijemnik. Imamo dva oka: zemaljsko i duhovno. Treba nastojati da ona postanu jedno oko. Univerzum je živ u svim svojim manifestacijama, poput kakve misleće životinje. Kamen je misaono i osjećajno biće, kao što su to biljke, zver i čovjek. Zvijezda koja sija traži da je gledamo, i da nismo odveć obuzeti sobom razumjeli bismo njen jezik i poruke. Svoje disanje, oči i uši čovjek mora uskladiti sa disanjem, očima i ušima univerzuma.

NOVINAR: Dok govorite, čini mi se da slušam budistički tekst, riječi taoista ili traktat Parazulzusa.

TESLA: Dobro vam se čini! Znači da postoji opšte znanje i istine koje je čovjek oduvijek posjedovao. Po mom osjećanju i iskustvu, u svemiru ima samo jedna materija i jedna vrhovna energija sa beskonačnim brojem manifestacija života. Najljepše od svega je to što otkrićem jedne tajne u prirodi, otkrivate i ostale. One se ne kriju, tu su oko nas, ali mi smo slijepi i gluhi za njih. Ako se emotivno vežemo za njih, one nam same dolaze. Jabuka je mnogo, ali je jedan Njutn. On je tražio upravo onu jabuku koja je pala pred njega.

NOVINAR: Pitanje koje je možda trebalo postaviti u početku ovog razgovora. Šta je za vas elektricitet, poštovani gospodine Tesla?

TESLA: Sve je elektricitet. Najprije je svjetlost, beskrajni izvor iz kojeg ističe materija i raspoređuje se u svim oblicima koji predstavljaju svemir i Zemlju sa svim njenim vidovima života. Crno je pravo lice svjetlosti; što je ne vidimo takvu, to je izuzetna milost prema čovjeku i ostalim stvorenjima. Jedna njena čestica posjeduje svjetlosnu, toplotnu, nuklearnu, radijacijsku, hemijsku, mehaničku i zasad nepoznate energije. Ona ima moć koja može pokrenuti Zemlju sa njene putanje. Ona je istinska Arhimedova poluga.

NOVINAR: Gospodine Tesla, vi ste previše pristrasni prema elektricitetu.

TESLA: Elektricitet sam ja sam. Ili, ako hoćete, elektricitet u ljudskom obliku. To ste i vi, gospodine Smit, ali toga niste svjesni.

NOVINAR: Je li otuda vaša sposobnost da kroz tijelo propuštate električnu struju od milion volti?

TESLA: Zamislite vrtlara kojeg napadaju biljke; to bi zaista bilo ludo. Čovjekovo tijelo i mozak sačinjeni su od mnogih energija; u mene je najviše elektriciteta. Energija koja je različita u svakoga je ono što čini čovjekovo “ja” ili “dušu”. Kod drugih stvorenja to je njihova suština; “duša” biljke nije “duša” minerala i životinje. Rad mozga i smrt se manifestuju svjetlošću. Moje oči su u mladosti bile crne, sada su plave i kako vrijeme prolazi i naprezanje mozga biva jače, one su bliže bjelini. Bijelo je nebeska boja. Kroz moj prozor jednog jutra je sletio golub, kojeg sam hranio. Htio je da mi javi da umire. Iz njegovih očiju izlazili su mlazevi svjetlosti. Nikada u očima nekog stvorenja nisam vidio toliko svjetlosti, kao u tog goluba.

NOVINAR: Radnici u vašem laboratoriju pričaju o bljeskovima svjetlosti, plamenovima i munjama koje se javljaju ako ste gnjevni ili pred kakvom opasnošću.

TESLA: To su psihička pražnjenja ili opomene da se čuvam. Svjetlost je uvijek bila na mojoj strani. Znate li tko mi je otkrio okretno magnetsko polje i induktorski motor, što me je proslavilo u dvadeset i šestoj godini? Jedne ljetne večeri, u Budimpešti, promatrao sam sa svojim prijateljem Sigetijem zalazak Sunca. Hiljade vatri okretalo se plamteći hiljadama boja. Sjetio sam se Fausta i recitirao stihove iz njega. I tada, kao u magli, vidio sam kako se okreće magnetsko polje i radi induktorski motor. Vidio sam ih u Suncu!

NOVINAR: Hotelska posluga priča da se u vrijeme grmljavine zatvarate u sobu i razgovarate sami sa sobom.

TESLA: Razgovaram sa munjama i gromovima.

NOVINAR: Sa njima? Na kojem jeziku, gospodine Tesla?

TESLA: Najčešće na mom maternjem jeziku. U njemu ima riječi i zvukova, naročito u poeziji, koji su pogodni za to.

NOVINAR: Čitaoci našeg lista bili bi vam vrlo zahvalni da to protumačite.

TESLA: Zvuk ne postoji jedino u gromu, već i u munji; kod nje je on pretvoren u sjaj i boje, a boje se mogu slušati. Jezik je od riječi, što znači da je od zvukova i boja. Svaki grom i munja su različiti i imaju svoja imena. Ja neke od njih nazivam imenima onih koji su mi bili bliski u životu, ili po onima kojima se divim. U nebu sjevaju i grme moja majka, sestra, brat Danilo, pjesnik Zmaj i ličnosti iz srpske istorije. Imena kao što su Izaija, Ezekijel, Leonardo, Betoven, Goja, Faraej, Puškin i sve neugasle vatre označuju jata i spletove munja i gromova koji ne prestaju svu noć, i zemlji donose blagorodnu kišu ili pale šume i ljudska naselja. Postoje munje i gromovi, i to oni najsjajniji i najmoćniji, koji ne iščezavaju. Oni se vraćaju i ja ih prepoznam među hiljadama.

NOVINAR: Po vama, Znanost i Poezija su isto?

TESLA: To su dva oka jednog lica. Viliam Blejk je učio da je cijeli univerzum rođen iz mašte, da ga ona održava i da će on postojati dokle god na Zemlji bude postojao i jedan čovjek. Sa njome je kao točkom astronoma u koju se mogu sakupiti zvijezde svih galaksija. Ona je stvaralačka energija ravna svjetlosnoj.

NOVINAR: Mašta je za vas stvarnija od života?

TESLA: Ona rađa život. Ja sam se hranio svojim mislima, naučio sam da upravljam osjećajima, snovima i vizijama. Oduvjek sam je njegovao, kao što sam njegovao i svoj zanos. Cjeli svoj dugi vijek proveo sam u zanosu. To je bio izvor moje sreće. On mi je pomogao i da tokom svih ovih godina podnesem rad, koji je bio dovoljan za pet života. Najbolje je raditi noću, jer su zvjezdana svjetlost i misli u bliskoj vezi.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:35 pm

NOVINAR: Rekli ste da sam i ja, kao svaki stvor, svjetlost. To mi laska, ali, priznajem, nije mi sasvim jasno.

TESLA: Zašto bi i trebalo da vam bude jasno, gospodine Smit? Dovoljno je da povjerujete u to. Sve je svjetlost. U jednom njenom zraku je sudbina naroda; svaki narod ima svoj zrak u onom velikom svjetlosnom izvoru koji vidimo kao Sunce. I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice povrate u prvobitno stanje.

NOVINAR: To je uskrsnuće!

TESLA: Ja to radije nazivam: vraćanje u neku od prethodnih energija. Hrist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova svjetlosti, katkad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za time radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moja otkrića učiniti ljudima život lakšim i podnošljivijim, i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost.

NOVINAR: Smatrate li da se vrijeme može ukinuti?

TESLA: Ne sasvim, jer prva osobina energije je da se preobražava. Ona je u vječitim preobražajima, kao oblaci taoista. Ali moguće je uticati u tome da čovjek očuva svijest i poslije zemaljskog života. U svakom kutku svemira postoje energije života; jedna od njih je i besmrtnost čije porijeklo je izvan čovjeka i čeka ga. Svemir je duhovan; mi smo tek napola takvi. Svemir je moralniji od nas; zato moramo spoznati njegovu prirodu i svoj život uskladiti sa njime. Ja nisam naučnik; Nauka je možda najpogodniji način da nađem odgovor na pitanje koje me oduvek progoni, i koje je moje dane i noći pretvorilo u vatru.

NOVINAR: Koje je to pitanje?

TESLA: Kako su vam oči zasjale!… Ono što sam htio saznati je: šta se događa sa zvijezdom koja pada i suncem koje se ugasi? Zvijezda padne kao prašina ili sjeme po ovom ili po drugim svjetovima, a sunce se raspe u naše misli, u živote mnogih stvorenja, u ono što će se roditi kao nova svjetlost, ili ga svemirski vjetar rasprši po beskraju. Shvaćam da je to neophodno i da je uračunato u ustrojstvo svemira. Stvar je, međutim, u tome da se jedna od tih zvijezda i jedno od tih sunaca, makar i ono najmanje, sačuvaju.

NOVINAR: Ali, gospodine Tesla, vi shvaćate da je to neophodno i da je uračunato u ustrojstvo svijeta!

TESLA: Kada čovjeku postane jasno da je njegov najviši cilj da trči za zvijezdom padalicom i pokuša da je uhvati, razumjeće da mu je život dan upravo zbog toga i bit će spašen. Zvijezdu će na kraju uhvatiti!

NOVINAR: I šta će se onda desiti?

TESLA: Tvorac će se nasmijati i reći: “Padala je samo da bi ti potrčao za njome i uhvatio je”.

NOVINAR: Zar sve to nije u suprotnosti sa kosmičkom boli, koji tako često spominjete u svojim spisima? I šta je to kosmička bol?

TESLA: Nisu suprotnosti, jer smo na Zemlji… To je bolest o čijem postojanju ogromna većina ljudi nije svjesna. Otuda mnoge druge bolesti, patnja, zlo, bijeda, ratovi i sve ono zbog čega je ljudski život apsurdna i strašna pojava. Ta bolest se ne može sasvim izliječiti, ali svijest o njoj će učiniti da bude manje teška i opasna. Kad god je neko od meni bliskih i dragih ljudi bio povređen, ja sam osjećao fizičku bol. To je zato što su naša tijela od slične građe, a duše vezane neraskidivim nitima. Neshvatljiva tuga koja nas ponekad obuzme, znači da je negdje, na drugom kraju ove planete, umrlo dijete ili plemenit čovjek. Cijeli svemir je u izvesnim periodima bolestan, od same sebe i od nas. Iščeznuće neke zvijezde i pojava komete utiču na nas više nego što mi to slutimo. Veze među stvorenjima na Zemlji su još jače; zbog naših osjećanja i misli cvijet će divniji zamirisati ili utihnuti. Te istine iznova moramo učiti da bismo se izliječili. Lijek je u našem srcu i, isto tako, u srcu životinje koju nazivamo svemirom.

Znanje (je sedmo prilagođavanje) kako da se psihičke i vitalne energije pretvore u ono što želimo, i postignemo vlast nad svim osjećajima. Hindusi to nazivaju Jogom Kundalini. Ova znanja se mogu naučiti, za šta su potrebne mnoge godine, ili se stiču rođenjem. Ja sam ih većinu stekao rođenjem. Ona su u najbližoj vezi sa spoljnom energijom, koja je poslije svjetlosti najrasprostranjenija u svemiru. Žena je najveći kradljivac te energije, a time i duhovnih moći. Ja sam to oduvjek znao i čuvao se. Od sebe sam stvorio ono što sam htio: misaonu i duhovnu mašinu. (mjesečeva ženska energija… ko je spominjao da Mjesec usisava naše izvjesne energije???).

- Sve učiniti da se niti jednog dana, niti jednog trenutka ako je to moguće ne zaboravi tko smo i zašto smo na Zemlji, (je deveto prilagođavanje).

- Dragi gospodine Smit, nevolja i je u tome što su ljudi previše ozbiljni. Da to nisu, bili bi sretniji i znatno bi duže živjeli. Kineska poslovica kaže da ozbiljnost skraćuje vijek.

* NOVINAR: Dok govorite, čini mi se da slušam budistički tekst, riječ taoiste ili traktat Parazulzusa.

TESLA: Dobro vam se čini! Znači da postoji opće znanje i istine koje je čovjek oduvijek posjedovao. Po mom osjećanju i iskustvu, u svemiru ima samo jedna materija i jedna vrhovna energija sa beskonačnim brojem manifestacija života. Najljepše od svega je to što otkrićem jedne tajne u prirodi, otkrivate i ostale. One se ne kriju, tu su oko nas, ali mi smo slijepi i gluhi za njih. Ako se emotivno vežemo za njih, one nam same dolaze. Sve je elektricitet. Najprije je svjetlost, beskrajni izvor iz kojeg ističe materija i raspoređuje se u svim oblicima koji predstavljaju svemir i Zemlju sa svim njenim vidovima života.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:36 pm

D.S. - Nastavio sam sa daljnim radom poslije Bracinu knjigu ¸¸Prva knjiga ozdravljenja¸¸..te tokom rada na xxxxxxxx ,prije toga pozovem Bracu, Hristovu snagu i Arhanđele svete za zaštitu..i tokom rada do sada, nekad se osjeća kako se gubi cijelo tijelo,a pa strujanje, bol u nekim djelovima tijela,strujanje u šakama, nogama , u glavi..lupanje u pojedinih djelova..nekada i ne osjećam ništo, ali ako se radi uvijek predano i onda i tada se dešava jer postoji i takav period..tako da nekada tada se čistim mentalno...nekada pa i se osjeća da nemožeš da podneseš..kako kada.. ..čuju se i zvuci, vidiš neke boje, dopreš do unutarnjeg glasa, čuješ savjet....toliko puta osjećaji koji jednostavno ne postoji način opistai ih rečima..tako da neznam šta je...nekada onako samo lezim i ne osjecam nista, al tada pa kao da se cisti svest...odma kada ustanes onda drugacije ideje i razmisljanja imas, cistim se mentalno, iskrsne spoznaja koju sam trazio.. ali neznam kako to i odakle - znam u stvari - dolazi iz moga rada - predanja, sa time sto se predam svemu tome. Ali sta i kako jos neznam, ALI UVIĐAM DA SE MOŽE MNOGO TOGA SPOZNATI.

Istina-Pero Hunjet Hvala sinovac - kao sto smo i rekli na Dadino pitanje da li se moze jos sve ojasniti - rekli smo da ce mo to uraditi SKUPA... tako da je ovo tvoje iskustvo nagrada za tebi za tvoj licni rad na sebi... Posto imas vjeru i zelju da spoznas vise od svakodnevnog ovozemaljskog zivota... predao si se svojo zelji, vijeri i svijetlosnoj hijerarhiji kroz iskrenost predanost i licni rad... kako i koliko vjerujes i radis toliko i dobijas... otvorenost i neimanje zelja- te otvara za nove vidike i uspjehe...Da neznas sta je sta i odakle ali naslutiti mozes odakle jer zanas sta radis i kome se i molis i prepustas pomoc i zastitu trazis... tokom rada na sebi- dobro si rekao se desavaju razne promjene i ciscenja - odbacivajuci jedno - ustupas mijesto drugim stvarima... tako da ces kako i koliko i radis biti automatski i sve svijesniji SVEGA... jer nemas u sebi previse intelektualno teoretskog znanja - te ti se desavaju prakticne vrednosti tvoje vijere i rada na sebi spajajuci se sa vanjskim silama ili stvarajucim energijama koje su tu i uvijekoko nas... kako im dopustas spajanje sa sobom... sve si vise cistiji i spajas sebe - tvoj kosmos u malom sa kosmosom velikim... zato osjecas da se siris i nekako svoju vecu velicinu...a to znaci prvo praksa kroz licni rad koja automatski povecava i razum i znanje... dakle nije umisljeno... nego ostvareno - koje treba da shvatis koristeci velika duhovna ucenja u kojim ces naci sta ti se desava... .. Boje i glasovi snovi i vizuje te upucuju gdje si i kako dalje - podrzava te se i upucuje na daljnji rad...
Istina-Pero Hunjet Pogledaj sta kaze Tesla .. u vasioni I PRIRODI postoji Vislji Moral...zasto ce teci krv i zlato sijati ... sve dok se ljudski moral ne promjeni... i tako ce biti dok u nama ne prevlada MORAL ZVIJEZDA... ZNACI ONO NARUSENO ... odvojeno od nas... treba da nam se spoji... u toime je vrednost licnog rada na sebi...
Istina-Pero Hunjet Tesla na dalje objasnjava da sve sto smo u zivotu naucili... da nas prati u vidu svetlosnih cestica... pa posto sada ucis i spajas sebe sa prirodom oko sebe to jeste visim moralom... zato i vidis te cestice viljega morala znanja... sto se vise predas ucenju- veci i moral i normalno i znanje.. ali li LJUBAV O KOJOJ SVI PRICAJU - a ja uporno pisem da jse procentualno srazmjerna znanju...

Istina-Pero Hunjet Znaci razvija ti se sviesnost- tako da ces postepeno to sve svijesnije da razvijas... pojacava ti se sve kao i pamcenje... razvijas PRILAGODAVANJE - VISIM VIBRACIJAMA - VREDNOSTIMA...

Istina-Pero Hunjet **** ZIVOT JE RITAM KOJI SE MORA SPOZNATI****

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:37 pm

M. S. - nakon sto sam odradila bracinu prvu knjigu ozdravljenja, zivot mi se promenio veoma i na bolje.. polako su se menjali moji roditelji preko mene.. radim na sebe po upute cika Pere i hvala mu.. osijecam kako mi energija struji kroz telo, i imam vizije.. evo je zadnja-- idem ulicom i vidim na nebu eksplodira nesto u vidu avijon i eksplodira u narandjastu boju zlatnu.. i ja kazem-znala sam da ce se to dogoditi
i ujutru sam sanjala da sa to sto pisem moje tekstove, postala sam veoma poznata pisateljica, a ja to nisam znala
nakon toga videla sam da ljudi me vole i hvale moje tekstove

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:37 pm

Zlatni Ključ - Veliki pozdrav svima..želja mi je da sa vama i svima koji ovo budu čitali podijelim jedno od niza svojih iskustava,iskustva koja nas vode do izgradnje samog sebe,do onoga dijela sebe od kojeg smo i stvoreni,a do kojeg možemo doći svojim predanim i upornim radom na sebi,a to nam je svima cilj jer zato smo ovdje na zemlji da bi iskusili to predivno iskustvo ponovnog spajanja našeg bića sa izvorom od kud svi potječemo... Maloprije sam odradila ... xxxxx...na... xxxx ... me zatezalo od gore prema donjem dijelu stomaka,ovaj put malo drugačije,ali sjećam se da mi je još davnije tako bilo...kad bi došlo do stomaka išlo bi skroz dolje i toliko zatezalo da mi je bio malo napor,kao da rađam,ali to nisam osjetila dolje nego baš pri kraju stomaka to malo jače zatezanje.. kad sam zatvorila oči vidila sam crvenu boju ispred očiju..na kraju xxxx mi se prikazalo sve žuto,neka posebna žuta boja..na početku ... xxxxx ... sam osjetila isto to zatezanje,a onda mi je počelo u gornjem dijelu stomaka blago se spuštati gore dolje i cijelo to vrijeme sam osjećala ugodu u stomaku i tijelu,eto kao i sad..

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:37 pm

Novi Pocetak - Ljep pozdrav svima ,,, počela sam oper rjesavati knjigu ozdravljenja ,,jučer sam bila na predzadnjem pitanju i tako rjesavam knjigu i odjednom tri puta ko na vrata kuc kuc kuc cujem i nastavljam raditi ,,,,,dok sam zavrsila s knjigom legnem spavati i odjednom osjetim kako sam izmedu ormara i kreveta glavom prema dolje i molim bracu isusovu snagu i ar mihajla za pomoč i zacas osjetim da sa na krevetu i opet se dogada isto ponovno u trticu mi nesto ulazi i boli me ja cjelo vrjeme molim za zastitu i probudim se i odjednom s desne strane neki njezan glas mi nesto govori ali nerazumijem sta ,,,,,a mogu vam reci da ovaj put uz knjigu najvise osječam takav ljepi mir je u meni unutra i osječaj da nista po zlu nece i nemoze krenuti i danas ujutro na xxxx me bolilo kod jetre ,a preko dana na peti tj kod pete vrtlog energije osjetim i titranje ispod oka

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:38 pm

Dada Svjetlost - evo i ja bih se htjela nadovezati na sve ovo....ja sam takodjer ispunila knjigu ozdravljenja, i to me je povuklo i vise puta da ponovim, osjecaj je neprocjenljiv,dok je radim osjecam se tako bliska Braci i Ivici, i kad god ih trebam oni su tu....dok sam rjesavala knjigu imala sam vizije sa Bracom, a takodjer kad god imam neki problem, tada ih takodjer imam u viziji gdje dobivam pomoc, savjet, a i naucim nesto....uz sve to, svaki dan radim na sebi vec evo tri godine, ***molila sam Bracu kako da spoznajem dalje - da me uputi kod koga i kako se dalje ide sa radom na sebi. Dobila sam i to*** kako dalje nastaviti poslije Prve Knjige Ozdravljenja - i uz taj rad pronasla sam sebe i put u unutrasnjost sebe same....uz sve to,dobila sam iscjeljenje nekih bolesti koje sam imala, npr cista, prosirene vene, migrene....sa vremenom je sve nestajalo i ja sam postajala takodjer sve pozitivnija i pocela sam imati vjeru u samu sebe....s vremenom su moje vizije postajale jace, svuda oko sebe sam mogla vidjeti svjetlost u kojoj sam se jednostavno kupala, tokom toga rada na sebi, ta svjetlost bi ulazila u mene i ispunjavala svaki dio mog tijela, iznutra i izvana, a osjecaj je vise nego prekrasan....pocela sam vidjati posebne boje, boje koje ne mogu opisati ovim zemaljskim rjecnikom, a takodjer sam cula najljepse melodije koje takodjer ne mogu opisati ovim jezikom....s vremenom sam sve vise napredovala i sama sebe iznenadjivala, pocela sam shvacati da pocinjem vidjeti vise nego sto ljudske oci mogu doseci, pocela sam osjecati snagu u mojim rukama kao i posebne vibracije, jednostavno ljudi u mojoj blizini su me poceli moliti da postavljam moje ruke na njih, da ih to smiruje, da se osjecaju mnogo bolje poslije toga, a takodjer su vise zeljeli provoditi vremena u mojoj blizini...meni je to sve bilo novo, cudno i magicno....u mojoj obitelji je zavladala sloga, mir i ljubav i shvatila sam da moju svjetlost i tu prelijepu energiju sirim i na sve ostale ljude pored mene...naucila sam cijeniti zivot, kao i svaku najmanju sitnicu koja me okruzuje....jednostavno, svijet sam pocela gledati drugim ocima, sve je postalo savrseno, a naravno da sam pocela dijelom zavirivati i u onaj drugi svijet, svijet koji mozemo vidjeti duhovnim ocima....u tom svijetu znala sam se cesto susresti sa nasim Bracom, a zatim i sa Ivicom, upoznavali su me na neki nacim sa svime time.....kad god imam neko pitanje, odgovor ubrzo stize....mislim da se u meni i oko mene sve promijenilo, i mnogo sam zahvalna za to Ivici, Braci i dragom Peri koji me uveo u ovaj svijet sa njima, uz njih sam spoznala i Isusa i njegovu ljubav, Kristovu snagu, spoznala sam sto znaci duhovnost, i kako nas vode i cuvaju arhandjeli, andjeli i duhovna hirarhija.....za mene je to bilo poput novog rodjenja, jer sam shvatila da sam ucinila i sama uz svih njih jedan novi korak u ovo Zlatno doba, nase i Bracino doba.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:38 pm

(kopirano)- Glavna namera zapadnih loža, u okultnom smislu jeste da pomeri „eterskog Hrista“ sa njegovog mesta u duhovnom svetu – najbližem Zemlji, u korist tzv. Sunčevog demona (Antihrista), koji će onda biti u stanju da im pomogne da takoreći zamrznu evoluciju "duše svesti", pomoću jednostranog razvoja impulsa mehanicističkog okultizma. Na taj način da produže ovu (sadašnju) petu poatlantsku kult. epohu, do kraja zemaljske evolucije. No, duhovni potencijal Istočno-Slovenskih naroda kao „Hristovog naroda“, koji u dubini svojih duša poseduje jedno nepobedivo stanje duha – "Grala"; i čije su snage SAVESTI neobično snažne, predstavlja značajnu prepreku ispunjavanju ovih u celini anti-hrišćanskih ciljeva. Ovo je naročito zbog toga što je predispozicija ovih naroda - ovih naroda za buduće prihvatanje „Duhovnog Ja“, u veoma bliskoj vezi sa sposobnošću za istinsko prihvatanje "eterskog Hrista" u u duhovnom svetu najbližem Zemlji. – Osim toga, uvlačenje Istočno-slovenskih naroda zajedno sa njihovom sklonošću ka razvoju EUGENIČKOG okultizma, u sfere uticaja Zapada moglo bi da doprinese značajno zapadnim narodima, kada se ima na umu neprestani porast degeneracije njihovih fizičkih tela. Tako kroz ojačavanje materijalističke sile, a da bi uopšte mogli dalje živeti na potpuno fizički način na Zemlji.
- To što ovi okultni (tajni) izvori kažu u suštini jeste: Da je 2.200 godina približno vreme kada će se sadašnji period vladavine Arhanđela Mihajla u ljudskoj evoluciji biti okončan. Ovo znači, da čovečanstvo mora najkasnije do 2200 godine biti u stanju da prihvati ponovo princip INICIJACIJE, kao takav među principe civilizacije. Dakle, princip koji od 1879 godine na ovamo, šalje čovečanstvu vladajući Sunčev arhanđeo - Mihael u obliku nove hrišćanske nauke o Inicijaciji (ANTROPOSOFIJE). Jer jedino je ova nauka o Inicijaciji, u mogućnosti da vodi čovečanstvo posle 2200 godine. – Ukoliko pak, ovaj princip ne postane jedan od temeljnih principa savremene civilizacije, s početkom vladavine sledećeg Arhanđela (Saturnovog arhanđela – Orfijela), čovečanstvo će biti u stvarnoj opasnosti da bude gurnuto u ambis...

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:39 pm

O unutrašnjoj spoznaji ne treba da glasamo, o unutrašnjoj spoznaji ne nastaju razlike mišljenja, ona vodi ka jedinstvu. Takve vrste su sve duhovne istine. Što duhovna nauka uči, to nalazi čovek kroz svoje unutrašnje snage. To ga vodi do jednog apsolutnog jedinstva, do mira i harmonije. Nema dva mišljenja o jednoj istini, bez da je jedno od toga pogrešno. Ideal je najveće moguće unutrašnje usvajanje; ono vodi do jedinstva, do mira.
Prvo je tu bila ljudska grupna duša. Onda je čovečanstvo u prošlosti otpušteno iz grupne duše. Ali u budućnosti razvoja ljudi moraju sebi da postave siguran cilj, kojem će da streme. Kada se ljudi sjedine u jednoj višoj mudrosti, onda se spušta dole iz viših svetova opet jedna grupna duša – kada iz prirodno vezane zajednice nastane slobodna zajednica. Šta se htelo od vodja duhovno-naučnog pokreta, to je, da mi u njemu nadjemo jedno društvo, u kojem srcima struje mudrosti, kao što struji sunčeva svetlost biljkama. Tu gde zajedničke istine povezuju različita Ja, tu dajemo priliku višoj grupnoj duši za silazak. U tome što mi naša srca zajedno okrećemo jednoj višoj mudrosti, dajemo smeštaj grupnoj duši. Mi stvaramo u izvesnoj meri postelju, okruženje, u koju se može uteloviti grupna duša. Ljudi će obogatiti zemaljski život tako što razvijaju nešto, što dopušta da iz viših svetova sidju duhovna bića. To je cilj duhovno naučnog pokreta. (...)
Rudolf Štajner:
PRAZNIK DUHOVA, DUHOVNOG STREMLJENJA
I RAD NA PRODUHOVLJENJU SVETA -
deo iz prvog predavanja, Keln, 7. Juni 1908.
--------------------------------------------------

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:40 pm

( kopirano ) Da, na primer, znate neku veliku tajnu ili krijete duhovno blago koje želite da podelite sa drugima, gde bi ste ga sakrili, voljene duše? Vaša istorija ukazuje da su ubistva, zatvori i cenzura bili uobičajena oruđa u ućutkivanju mudraca Svetla. Možda bi vi, kao i oni iz prohujalih vremena, izabrali svete spise ili duhovne izvore da sakrijete znanje neophodno za očuvanje ljudske svesti. Potom bi sakrili njegovo značenje na više nivoa -na tajnom i na dostupnom.
Na primer, poslužimo se dokumentom koji zovete Sveto Pismo. Sveto Pismo sadrži mnoge različite objave, nivoe značenja, međutim kasnije je izmenjeno pogrešnim prevođenjem. Običan čitalac možda neće to uočiti, pa ipak u prvobitnom izdanju Sveto Pismo je čuvalo oko 70 odsto mističnog sadržaja i istorijskih podataka i bila je protkano numeričkim jezikom mudrih drevnih naučnika.
Broj 144.000 spomenut u Bibliji čini se da ima nedvosmisleno značenje, međutim njegovo se značenje razlikuje zavisno od nivoa znanja onog koji čita. Bukvalno uzevši, 144.000 može se odnositi na određenu grupu ljudi. Međutim, taj broj izražava i druga načela.
Broj 144.000, kad se saberu cifre 1+4+4+0+0+0, jednak je trojstvu na kvadrat - 9. Ovaj broj 9 je, pak, jednostavno izraz Univerzalne Vibracije Ljubavi. Kada se neko biče inkarnira kao nosilac energije 9, onda je to učinjeno sa namerom da se poveća planetarna vibracija ka stanju ljubavi. Zato broj 144.000 predstavlja usmerenje krajnje pozitivne namere, a ne samo određenu računsku radnju.
Drugi simbol koji se odnosi na broj 144.000 tiče se zamršenog prepleta struja energije unutar tela koja otkriva kako da se probudi šifrovani jezik svetla u ćelijama. Taj obrazac će povisiti fizičke vibracije tela i dovesti do psihičke promene koja će se ispoljiti tako što će svetlosno telo postati sjajnije. Drugi način je preobražaj na molekularno-ćelijskom nivou.
To je ono što nazivamo vaznesenje koje prevazilazi lično prosvetljenje. Vaznesenje može biti pojedinačno ili grupno. Toliko toga ima još da se kaže o idejama sličnim ovoj, nekim sakrivenim iz razloga bezbednosti u dokumentima sličnim Svetom Pismu, no možda će ovi primeri biti katalizatori budućeg razumevanja.
Duše danas dosežu stanje kad Svetio može da im omogući veličanstveno rođenje. Ovo će vam Svetio pokazati daje čovečanstvo krenulo putem evolucije ka višim sferama. Postoje oni koji su čeznuli za procesom evolucije. Te duše sada mogu ući u svoja prosvetljena tela. Vi ćete zadržati neke osobine fizičkog tela, ali telo će povisiti vibracije i tako vas odenuti u polufizički oblik poznat kao fizičko-eterični.
Sve se ovo može dogoditi, voljene duše, budući da su pre mnogo eona postojala bića zvana Bogovi Gospodari, niža božanstva, anđeoske suštine i mnogi drugi. Postojali su takozvani Elohimi. Elohimi su važni pojavni oblici, savetnici glavnog prestola Gospodara Svetla gde su stvoreni mnogi svetovi. Tu obitava veliki YHWH, Jahva, energije kosmičke sile visoke vibracije koja isijava kovitlace laserskog svetla napretka u vaš planetarni sistem.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:40 pm

K.M. - Izvadak iz jedne knjige, a o tome nam Pero priča: "S obzirom na to da je u početku svaka funkcija života i svaka akcija rezultat svjesne misli, akcije navika postaju automatske, a misli koje ih kontroliraju prelaze u područje podsvijesti; no one su ipak jednako inteligentne kao i prije. Nužno je njihovo automatiziranje u podsvijesti kako bi se podsvjesni um mogao posvetiti drugim stvarima. Kada to shvatite, pronaći ćete izvor moći koji će Vam omogućavati rješavanje svake situacije u životu s kojom se možete susresti.
1. Nužna interakcija svjesnog i podsvjesnog uma zahtijeva sličnu interakciju između odgovarajućih sustava živaca. Sudac Trowald upućuje na vrlo lijepu metodu kojom se interakcija ostvaruje. On kaže: "Cerebrospinalni sustav je organ svjesnog uma, a simpatetički je organ podsvijesti. Cerebrospinalni je kanal kojim primamo svjesne percepcije od fizičkih osjetila i kontrolira kretanje tijela. Taj sustav živaca ima svoj centar u mozgu."
2. "Simpatetički sustav ima svoj centar u ganglionskoj masi na stražnjoj strani želuca, poznatoj kao solarni pleksus, i on je kanal mentalnih akcija koje nesvjesno podržavaju vitalne funkcije tijela."
3. “Veza između ta dva sustava je vagus živac, koji prolazi cerebralnim područjem kao dio voljnog sustava do toraksa, a čije se grane protežu do srca i pluća te, na kraju, prolazeći kroza dijafragmu, gube svoj vanjski omotač i identificiraju se sa živcima simpatetičkog sustava, formirajući tako poveznicu izmeñu njih i osiguravajući jednost čovjeka kao entiteta.”
4. Vidjeli smo kako mozak, kao organ svijesti, prima svaku misao: u njemu je misao podvrgnuta našoj moći promišljanja, rezoniranja. Kada je objektivni um sa zadovoljstvom provjerio da je misao istinita, šalje je u solarni pleksus ili u mozak subjektivnom umu kako bi se pripremila za tijelo, odakle bi se proslijedila u svijet kao realitet. Tada više nije podložna bilo kakvom argumentu. Podsvjesni um je ne može osporavati - on samo djeluje. On
prihvaća zaključke objektivnog uma kao konačne.
5. Solarni je pleksus bio kompariran sa suncem tijela, jer je on centralna točka distribucije energije, koju tijelo neprestano generira. Ta je energija vrlo stvarna, a to sunce zaista veoma sliči Suncu: energija se, pak, distribuira vrlo realnim živcima u sve dijelove tijela, odbacujući je u atmosferu koja okružuje tijelo."
"SUSTAV UNIVERZALNOG KLJUČA" Charles F. Haanel

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:41 pm

K. M. -Iz knjige: Maurice Nicoll: Psihološki komentari na učenje Gurđijeva i Uspenskog
„Čovek može biti pod uticajem Sunca, uticajem Planeta ili Zemlje ili pod uticajem
Meseca. I za čoveka postoji mogućnost da izabere određeni uticaj – drugim rečima da prelazi od jednog uticaja na drugi. Na primer, ako čovek počne da se bori sa negativnim osećanjima počinje da izmiče jednoj vrsti uticaja sa Meseca. Ako se čovek seti sebe počinje da biva prvo pod Planetarnim uticajima a zatim potpada pod uticaj Sunca. Ali mora da nauči da pravi unutrašnji izbor, a da bi to učinio mora da zna dosta o sebi, o svojim raznim “ja” u njemu i o delovima centara. Uticaj Sunca stiže do Viših Centara. Ali kad čovek živi u mehaničkim delovima Centara on je pod uticajem znatno nižih uticaja. Morate da razumete jednu stvar: nemoguće je postati slobodan od nekih uticaja, a da se ne potpadne pod druge. Sav Rad na sebi sastoji se od biranja uticaja kojima želite da se podvrgnete i zapravo podvrgavanju pod te
uticaje. I ovde nakon dugog posmatranja morate da znate šta u tom smislu želite.“

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on pon pro 15, 2014 5:41 pm

K. M. -Iz knjige: Maurice Nicoll: Psihološki komentari na učenje Gurđijeva i Uspenskog Rad kaže: imate pravo da ne budete negativni. Kao što je naglašeno ne kaže se nemate prava da budete negativni. Ako razmislite o razlici videćete koliko je velika. Osećati da imate pravo da ne budete negativni znači da ste
uveliko na putu ka stvarnom unutrašnjem Radu na sebi u odnosu na negativna stanja. Biti u stanju da se to oseti povlači ka vama silu koja vam pomaže. Onda stojite uspravno u sebi u celokupnoj masi svoje negativnosti i osećate i znate da nije neophodno da ležite u toj masi.
Izgovoriti ovu frazu u sebi na pravi način, osetiti značenje reči “Ja imam pravo da ne budem negativan” je u stvari oblik samosećanja, osećanja tragova stvarnog “Ja” koje vas uzdiže iznad nivoa vaših negativnih “ja” koje vam sve vreme govore bez prestanka da imate svako pravo da budete negativni.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:52 pm

Kako izgleda Bog? 0
BY ATMA ON 27. SRPNJA 2014. MUDROST

Jednom se nekolicina ljudi koji su bili poklonici različitih religija i počela raspravljati o tome kako Bog izgleda. Nisu uspjeli doći do zajedničkog zaključka te su prišli starom mudracu tražeći odgovor.
Mudrac je naložio svojim učenicima da nabave jednog velikog slona i četvoricu slijepih ljudi. Doveo je četvoricu slijepih do slona i zamolio ih da mu opišu kako slon izgleda.
Prvi se slijepac dohvatio slonove noge i opisao da slon izgleda poput stupa.
Drugi je slijepac dotaknuo slonov trbuh i rekao da je slon poput zida.
Treći je slijepac dotaknuo slona za uho i rekao da je slon zapravo komad tkanine.
Četvrti je slijepac dohvatio slona za rep i rekao da je slon poput komada konopa.
Njih su se četvorica počeli žustro raspravljati o tome kako slon izgleda…
Mudrac se okrenuo prema ljudima i rekao: “Svaki je slijepac dotaknuo slona, ali svatko ima svoj opis životinje. Tko je od njih u pravu? “

Djura V. - Bog je Vrhovni Otac i Majka svih živih bića i ako Ga stavimo u središte života pronaći ćemo mir u srcu, a tada ćemo moći taj mir širiti svijetom.

Istina-Pero Hunjet Ni jedan nije u pravu... jer prvi ima cvrstu prepreku nepomicnu kju kao stup treba da makne
Drugi ima zid pred sobom koji treba da preskoci
A treci ima konop sa kojim treba da se penje u vislje znanje

Svako dakle ima svoj put koji je razlicit ali je cilj isti... zato i pitam sve vjernike sve koji bibliju znanju na pamet ... KO JE NJEV BOG..?. I VIDJELI STE DA BAS NIKO NEZNA... zar to nije strasno... a svi ti ljudi su DIVNI ... zele da i znanju i vjeruju i vole i budu voljeni... a znanje im je jednostavo USKRACENO... a vjeruju u neku svetinju koja im bas to ne daje.... kao sto i rekoh... kako bi to izgledalo da niko od nas nezna ko je nas roditelj ovozemaljski... odg koga i CIJEGA OCA BI MI SVAKO TRAZILI POMOC...????

Istina-Pero Hunjet - Djura V. Bog je Vrhovni Otac i Majka svih živih bića i ako Ga stavimo u središte života pronaći ćemo mir u srcu, a tada ćemo moći taj mir širiti svijetom.
Djuro... mora se razluciti i znati to o bogovima i o toj rijeci... bogova je koliko hoces... tada ako mislimo na onoga vrhovnoga... onda je to IZVOR SVEGA.... Nas je Bog Taj i Taj... mi smo dio njega... onda znaci da imamo i jedan dio njega u nama.... pa stoga u sebi toga boga mozes da spoznas samo preko toga dijela u nama i da se sa Njim i spojis... ne mozes sa koljenom da se spojis sa Bogom... Razvijajuci taj centar Boga u Nama... razvijas Boga u sebi i automatski se povezujes sa njim... a ako nezna ko je bog... onda neznas i sta je njegov predstavnik u tebi... Pa kako onda da se uopste i spozna boga u sebi.... NEEEMOOOGUUUCEEE JE... ZAR NE...!?
----
Trenutačno i Konačno nijesu dvije stvari već jedno. Ovdje i tamo nijesu dvoje, već jedno. Usljed
takvog gledanja, mnoge stvari su moguće za tantru. Jedno, tantra može sve prihvatiti, a duboka
prihvatljivost vas može duboko opustiti. Ništa drugo vas ne mo`e opustiti!
Ako nema podjele na ovaj i na onaj svijet, ako je transcendentalno sada i ovdje, ako je
materija samo tijelo Božanskog, onda se ništa ne dijeli, ništa se ne zabranjuje i vi ne treba da budete
napeti. Čak i ako su vam potrebne mnoge godine da dospijete do Božanskog, tantri se uopšte ne
žuri. To je već tu, vrijeme se ne gubi. Ono je oduvijek ovdje. Uvijek kada otvorite oči naći ćete ga.
Sve što ste do sada dobijali je to skriveno Božanstvo"....

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:53 pm

K. M.
"Treba shvatiti da svako ima sklonost da žali sebe, bogat ili siromašan, u braku ili slobodan, uspešan ili propao. Kad čovek žali sebe on oseća da
su mu dužni – kao pas. Ako mislite da vam je neko dužan onda nikad nećete stvarno početi da Radite na sebi. Kako biste mogli? Morate da osećate da dugujete. Da bi ste učiniti napor da Raditi na sebi vi morate zapravo da osećate da nešto nije u redu sa vama. Obično prođu godine i godine pre nego što čovek čak počne da vidi ovo sa bilo kakvim uverenjem. Rad
mora da prodre kroz slojeve i slojeve sujete, neznanja, samozadovoljstva, samozaborava, samoljublja, samozasluge i slično. Ipak on može da prodre. Ali pre nego što se to dogodi, prvi znak je obično da čovek odjednom počinje da shvata da Rad govori o nečem stvarnom i pokazuje znake da se o idejama razmišlja. Prva promena je u razumu – tj. misliti drugačije. To
je Metanoja – u Jevanđeljima pogrešno prevedena kao “pokajanje”. To se zove “Buđenje Vozača” u Radu. Počinje sa uviđanjem sopstvene situacije. Morate da shvatite da ovo nije uobičajeno. Ljudi retko zapravo misle o Radu sami za sebe – mislim, kao da im život od toga zavisi. To je zato što oni ne osećaju tako često da nešto nije u redu sa njima, iako su sigurni da
drugi greše."
Maurice Nicoll: Psihološki komentari na učenje Gurđijeva i Uspenskog

Istina-Pero Hunjet Sve je jednostavno sredeno... da budemo nesvijesni i da sami sebe okrivljijemo za sve... postoi nista onostranoga ne vidimo i neznamo... nauceni smo da tako nesto i ne postoji... nauceni smo da fizicki rad razvija covjeka... tako da mi svi mislimo da sve znamo.... i krivce i greske trazimo u sebi... umjesto ono istinsko bozansko trazimo u sebi... posto je i to onostrano... i to ne postoji za nas... tako da nam ostaje poso kuca - kuca poso de da znam... i tako sto visse radimo ujednacene fizicke poslove i mislimo da se razvijamo... niko ne shvaca sta znaci zivjeta sada u vremenu... i duhovni rad na sebi posto ce spas sam doci, i tako smo nauceni... i jos da svi Intelektualci sve bolje znaju... nego mi.... znaci svako je Kato najvise duzan sebi... kada mijenja sebe samo tako mijenja svijet... a da bi se to postiglo mora se raditi na sebi... a da bi se radilo na sebi treba se osloboditi straha... tek tada necemo zaliti ni sebe ni druge... jer opet kazem... ljubav je procentualno jednaka znanju... jer znanje je vrhunska ljubav...

K. M. - Hvala Pero na odgovoru. Dužna sam sebi - jako lijepo rečeno.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:53 pm

Istina-Pero Hunjet Napredovanje čovječanstva se može pratiti, od onog stupnja svjesnosti kada se čovjek još osjećao dijelom božanskog duhovnog poretka, sve dolje do našeg sadašnjeg stupnja, kada on uči da sebe osjeća kao individualitet, odvojen od božansko- duhovnog bića, bijavši u stanju da koristi svoje vlastite misli. Ovo se može pratiti sa gledišne tačke čovječanstva, kao što je bilo učinjeno u prethodnom pismu.

Štaviše, može se, preko natčulnog gledanja, ocrtati slika doživljaja Mihajlovih i njegovog okruženja tokom istog talasa evolucije - znači, opisati isti slijed činjenica sa gledišne tačke Mihajla. Upravo to će sada biti pokušano.

Imamo - da s time počnemo - jedno veoma rano razdoblje u kojem se stvarno tek može govoriti o tome što se zbiva među božansko-duhovnim bićima. To je jedan slijed akcija bogova, sa čime se ovdje imamo baviti. Bogovi ono izvode, što im impulsi njihovih vlastitih individualnih priroda sugeriraju. U toj aktivnosti oni si iznalaze odgovarajuću zadovoljštinu. A, kako sve to na njih utiče, jeste ono jedino važno za uočiti. Tek u jednom ćošku polja činjenja bogova, može se uočiti ono nešto nalik čovječanstvu. Čovječanstvo je jedan dio aktivnosti bogova.

Međutim, postoji jedno duhovno biće, koje od samog početka upravlja oči na čovječanstvo: to je Mihajlo. On uređuje, tako da kažem, djelovanja bogova, tako da u jednom kosmickom ćošku može postojati i čovjek. Način njegove aktivnosti u tom činjenju jeste istovjetan sa onim što se kasnije pokazuje u čovjeku kao intelekt; jedino to, unutar njega, jeste aktivna struja snage, što plovi čitavim kosmosom, zavodeći red ideja, u stvari, dovodeći uzrok do ostvarenja. U toj snazi je Mihajlo djelatan. To je njegova dužnost da upravlja intelektualnošću kosmosa. On priželjkuje dalji progres na vlastitom svom polju; a, može biti samo jedan način progresa, naime, da snaga koja radi kao Inteligencija u čitavome kosmosu, bi ubuduće trebala biti sabrana u čovjekovom individualitetu. Kao posljedicu, imamo vrijeme koje dolazi u evoluciji svijeta, kada kosmos više ne živi po svojoj sadašnjoj već po svojoj prošloj Inteligenciji, jer je sadašnja Inteligencija u čovječanskoj struji evolucije.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:54 pm

Istina-Pero Hunjet


Mihajlo želi da održi ovu Inteligenciju, da je unaprijedi u čovječanstvu, u stalnoj povezanosti sa božanskim duhovnim bićima.


Međutim, za ovo, postoji jedna prepreka. Čitava linija evolucije koja u cijelosti počiva na bogovima - od tačke kada su intelektualne snage oslobođene od njihovog kosmickog djelovanja, pa do njihovog inkorporiranja u čovjekovu prirodu - leži otvorena kao očita svjetska činjenica. Pretpostavljajući da su ovdje određena bića, u posjedu sposobnosti da uoče ove činjenice, ona bi ih mogla izokrenuti u svoju vlastitu korist. A takva bića stvarno postoje - to su ahrimanička bića. Njihov kompletan način postojanja ih predodređuje da u sebe preuzimaju bilo koji oblik inteligencije koja biva odvojenom od bogova. Ona su prijemčiva da u svoje biće asimiliraju puni zbir intelektualnosti bilo koje vrste. Na taj način, ona"se uspinju ka postajanju najvišom, najobuhvatnijom i najprodornijom Inteligencijom u čitavom kosmosu.

Mihajlo može predvidjeti, da čovjek, zadobivajući sve više ličnu upotrebu Inteligencije, nužno mora doći u kontakt sa ovim ahrimaničkim bićima, bivajući pri tome kušan da se poveže s njima, tako postajući njihovim plijenom. Stoga Mihajlo ahrimaničke moći baca pod svoje noge, neprestano ih odgurujući u sve mračnije regione, ispod onog gdje čovjek provodi svoj razvoj. Mihajlo, sa nogama ponad aždaje, odguruje je u ambis: to je ta naročita slika, kakva živi u ljudskoj svijesti, tih čina u natčulnome svijetu.

Evolucija se kreće naprijed. Intelektualne snage, koje su u početku unutar područja božanske duhovnosti, postaju sada tako odriješene kao da predaju dušu kosmosu. Ono što je prethodno prosijavalo samo kao zraci od strane bogova, sada zasijava kao otkrivena slava Božanstva iz zvjezdanoga svijeta. Ranije, svijet bijaše vođen po samom Božanskom Biću; sada, on je vođen preko Božanske Objave koja je postala objektivnom, i nakon koje će Božansko Biće proći narednim stupnjem svog vlastitog evolucionog puta.

Ovdje je iznova Mihajlo namjesnikom kosmičke Inteligencije, imajući u vidu da ova Inteligencija protiče kao jedan uređeni tok Ideja kroz sva otkrovenja kosmička.
Treća faza evolucije jeste daljnje razdvajanje kosmičke Inteligencije od njezinog prvobitnog vrela. To nije više sadašnji poredak ideja koji sada vlada u zvjezdanim svjetovima kao božansko objavljenje; već se zvijezde upravljaju i grupisu u svojim kretanjima sukladno poretku ideja što u njih bijahu u prošlosti implantirane. Mihajlo vidi, da ono što bijaše pod njegovom vlašću u kosmosu - intelektualnost kosmosa - sve više uzima pravac prema zemaljskom čovječanstvu.

Mihajlo isto tako vidi, da postaje sve većom opasnošću da Čovječanstvo padne u zamku ahrimaničkih moći. On sam znade da će uvijek Ahrimana imati pod svojim nogama; ali, može li to isto uraditi za čovjeka?

On gleda kako se zbiva najveličanstveniji od svih zemaljskih događaja. Iz one iste oblasti u kojoj je Mihajlo sam služio, Hristovo Biće silazi u sferu Zemlje, da bi On bio tu kada će snaga Inteligencije u cijelosti preći na pojedinog Čovjeka. Jer, doći će vrijeme kada će ta potreba biti najjačom u čovjeku, da u potpunosti sebe preda toj snazi koja se u svakoj pojedinosti te u potpunoj savršenosti učinila nosiocem te intelektualne snage. Ali će Hrist biti pri ruci. Preko svoje velike žrtve, On će da živi u istoj sferi gdje Ahriman prebiva, čovjek će imati da bira između Hrista i Ahrimana. Preko čovječanske evolucije svijet će biti u stanju da iznađe put do Hrista.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:55 pm

Takvi su Mihajlovi doživljaji sa njegovim kosmičkim namjesništvom. Da bi ostao u tome, čega bijaše namjesnik u kosmosu, on je otvorio put iz kosmosa ka čovječanstvu. On je na tom putu od VIII stoljeća hrišćanske ere, ali je stvarno tek stupio na svoju zemaljsku dužnost - u koju je njegova kosmička dužnost transformirana - u posljednjoj trećini XIX stoljeća.

Mihajlo nema moć da čovjeka primorava na bilo šta. Sama činjenica da je Inteligencija u potpunosti prešla u područje ljudskog individualiteta, po sebi znači kraj svake prinude. Ali u onom natčulnom svijetu koji graniči sa fizičkim, Mihajlo može izvoditi pred ljudima - da bi ga ljudi imitirali -veličanstveni čin imaginativnog rituala. Tamo on može pokazati sebe u svjetlosnoj auri, u izvjesnom duhovnom pokretu, u čemu se razotkriva sva slava i veličanstvenost prošle Inteligencije bogova. Tu on može vidljivo demonstrirati, kako je ova Inteligencija prošlosti i sada, u svojim djelovanjima u sadašnjici, istinitija, ispunjenija ljubavlju i ispravnija nego sve ono što proizilazi iz lažnog, varljivog sjaja ove današnje Ahrimanove inteligencije. Tamo on može čovjeku pokazati kako, za njega, Ahriman uvijek mora biti niži duh, pod njegovim nogama.

Oni koji mogu gledati u natčulni svijet, koji se graniči sa fizičkim svijetom, vide tamo Mihajla, čak onako kako je on ovdje opisan, gledajući šta to on, sa svojom pratnjom, pokušava da čini za ljude. Takvi ljudi vide, kako se čovjek vodi u slobodi, preko slike Mihajla u Ahrimanovoj sferi, od Ahrimana ka Hristu. Ako takvi ljudi, preko svog vlastitog gledanja, uspiju da otvore srca i umove drugih ljudi, isto tako - tako da bi oni mogli biti grupom ljudi koji znaju da Mihajlo sada stanuje među ljudima - onda će čovječanstvo učiniti početak ka slavljenju Mihajlovog praznika u njegovoj pravoj istinitosti, jer će se tada čovječija duša u sebi probuditi za silu Mihajlovu. Onda će Mihajlo biti djelatan među ljudima kao jedna djelatna snaga. Čovjek će biti slobodan, a ipak u najdubljoj vezi sa Hristom, putujući svojim duhovnim životnim putem kroz kosmos.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:55 pm

Misli vodilje:

1. Probuditi se u istinskoj svjesnosti o uticaju Mihajla u duhovnoj cjelini svijeta, znači riješiti problem ljudske slobode iz njezine kosmičke složenosti, isto tako kao što je njegovo rješavanje neophodno za čovjeka na Zemlji.

2. Jer je "sloboda" činjenicom izravnog iskustva za svakog onog čovjeka koji razumijeva sebe u ovom sadašnjem periodu ljudske evolucije. Niko ne može, bez da ne poriče očitu činjenicu, rizikovati da izjavi: "Sloboda ne postoji". Ipak, neko iznalazi kontradikciju između te stvarno date činjenice i procesa kosmosa. Osnova za kontradikciju prestaje pri kontemplaciji o misiji Mihajlovoj u kosmosu.

3. U mojoj "Filozofiji slobode", sloboda ljudskog bića u sadašnjem svjetskom razdoblju će biti iznađena kao stvarni sadržaj unutarnje svjesnosti. U slici o misiji Mihajlovoj, koja je ovdje data, mogu se naći kosmički argumenti za ovu evoluciju slobode.

Prevod: Slobodan Žalica

...... Rudolf Štajner.....

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:56 pm

Istina-Pero Hunjet "Manifestacija 2" - od Zorana iz Zemuna

Po svemu sudeći, manifestacija privlači najveću pažnju pa ću dodati još koji red o toj temi i preuzeću svoj post sa foruma.
„Zverka je dala dobro objašnjenje i ono se odnosi na preuzimanje odgovornosti za svoja dela.
Kod većih ciljeva koji menjaju život u izvesnom smislu, pojavljuje se još nešto - strah ega da li će se snaći u novoj situaciji. Kavez je čudo: kako je - da je, ovde se najbolje snalazim i neka ostane tako.
Dakle nije samo sumnja u sopstvenu moć nešto što nas blokira. Ima tu mnogo detalja i zato je manifestacija tema koju godinama istražujem. Zato ne radi "Tajna" i druge instant tehnike. Možda je najbolje da iznesem i svoja intimna razmišljanja o toj temi.
Čim nešto moraš, ti ulaziš u konflikt tj problem.
Čak nema ni onog - ja hoću. I to je indikator da postoji problem. Ako nešto hoćeš, ti osećaš razdvojenost od toga, a to već otežava stvari jer podrazumeva atrakciju ili privlačenje. Mnogima bi bio problem da privuku džak cementa, a kamoli kuću, auto, ljubavnog partnera ili sl. Znači potrebna je velika sila, a to znači silovanje.
Ako uspemo da doživimo osećaj da smo jedno sa svim što postoji, stvari se pojednostavljuju. To znači i da je ono što hoću deo mene, pa zašto mu ne dozvoljavam da se manifestuje u mom vidokrugu? Sad je pitanje da li mi to baš treba, ako je već deo mene? Stvar je u doživljaju. Znajte da ste jedina smetnja sebi.
To je praktično igra. Ako sam deo svega, ja imam sve - to je ključ. Ako imaš taj osećaj onda se lako manifestuje. Čovek ima pravo na sve već svojim rođenjem. Rođenje je svetinja i amin. Ako sam izdvojen od svega, ja imam patnju jer moram tek da postanem vlasnik svega, što je apsolutno nemoguće iz 3D sveta.
Moliti nekoga? To je razlog mnogih razočarenja u Boga. Bože, molim te završi mi ovo sa kućom i ja ću ti se odužiti, ili biću dobar. Ili, neka ovaj ozdravi i ići ću redovno u crkvu. To podrazumeva da je Bog neki deda sa bradom koji glumi Deda-Mraza, a i kažnjava po potrebi. Možda ga i boli uvo za nas? To važi i za Više Ja. Kakva je predstava o toj strukturi, kako ona izgleda?
Sve su to iluzije uma izazvane dejstvom 5 čula u 3D svetu. Što vidim - to postoji? Neće biti da je tako. Um daje slike o nečemu iz potrebe da objasni sve, pa i nebjašnjivo. I servira čistu iluziju.
Dakle, molitva podrazumeva da uđete u apsolutno emocionalno stanje toga što želite da iskusite. (Ne u emocionalno stanje izazvano problemom, kao što svi rade i dobijaju suprotno od očekivanja). Tek tada je poruka dobro shvaćena u višim nivoima. Život je emocionalno iskustvo, ne misaono. Misli služe da tumače stvarnost, a kako to rade...?
Shvatite i ovo: nije isto zamišljati da si deo svega i stvarno to iskusiti. Možda je to glavna razlika.
Ako zamisliš ostvaren cilj i trudiš se da osetiš radost, nije li to samozavaravanje koje um jako dobro detektuje? Nije li to vrsta silovanja?
Kada radim manifestaciju trudim se da um tu nije prisutan, inače će lako iskazati sve sumnje i blokade.
To je zaista proces koji zahteva mnogo eksperimenata i jaku nameru.
Kako um da ne bude prisutan? Tako što će otići na spavanje ili zaslužen odmor.
Za zaista brzu i kvalitetnu manifestaciju morali biste da uđete u jako čudno stanje. To se zove Prag budnosti, ili može i Prag svesti. Ako ste nekad putovali vozom, pa vam glava klone i odjednom ništa ne čujete. Sećate se toga sigurno.
Prestaje percepcija okolnog sveta i kreće fokus na unutrašnji. Nestaje buka svakodnevnice i vi ste na pragu snova.
To je stanje izvanredne manifestacije i nalazi se negde na 4 Hz. Problem tada je sledeći. Teško da ćete se i setiti šta beše vaš cilj. Odjednom je sve lepo i prijatno i ništa vam ne treba. To bi trebalo preslikati i u budnu svest i onda imate prosvetljenje. Budna svest je deo materijalnog i zato joj sve tako teško uspeva, pa i ove meta-manifestacije tipa: zamisli-oseti.
Sva je tajna upravo u tome.
Zato se taj proces ponavlja, zato molimo stalno iznova. Ali ne rečima: alo vi gore, šta je sa mojim ostvarenjem i sl. već tako što samo osećamo iznova sve jači utisak ostvarenosti, tj emociju. Dakle molimo emocijom, a ne rečima. + zahvalnost što je to već ostvareno. Na neki način mi emuliramo željenu stvarnost. Tada će se pokrenuti Spoljna Namera iliti Sveti Duh i ubaciti nas u novu liniju stvarnosti, ili novu ulogu kao što kaže Aurora.
Ako i ovo nije jasno, teško da umem bolje da objasnim.
Recept - pretvorite život u snove i sve će biti kako treba. U snovima sve odmah ostvarite, zar ne? Pa i ono što ne želite.
Ili - pretvorite život u igru jer on to i jeste. Čim sebe ozbiljno shvatite, kreću sranja. Ovo može svako da potvrdi“.
Molim vas da molitvu, posebno moju verziju molitve osećanjima, shvatite kao čisto energetski proces, nikako ne kao religioznu radnju. Misli i reči takođe izazivaju energetsku promenu u polju, ali emotivni upliv je daleko delotvorniji.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Pula on uto pro 16, 2014 6:56 pm

Kada molite višu silu ili pokušavate manifestaciju, vi jednostavno morate biti jaki. Na stranu to što tim radnjama vi svakako pokazujete izvesnu slabost, jer nešto očigledno nije u redu.
Idealno stanje i najveću energetsku snagu pokazuje čovek koji jeemocionalno neutralan prema svojim problemima, ali to je toliko teško postići da su potrebni mnogobrojni tretmani. Ako biste postigli tu vrstu energetske neutralnosti vaš život bi tekao po jako kvalitetnoj liniji. Emocionalno neutralan ne znači biti bezosećajan, naprotiv. Znači biti usklađen sa prirodnim fonom visokih vibracija – mirom, radošću i ljubavi. Ali tada one ne moraju ničim da se izazivaju, posebno ne molitvom ili ostvarenjem svega i svačega.
Pošto sam pomenuo Prag svesti potrebno je reći i ovo. On nije obavezan uslov. Jednostavno, što ste dalji od njega, to će manifestacija biti sporija. U praksi raznih tehnologija koriste se razni nivoi svesti. Beta ili svakodnevno budno stanje je najmanje delotvorno jer je um fokusiran na spoljnu sredinu.
Alfa stanje pospanosti je odlično za neke stvari – gledanje na daljinu i unutrašnji vid uopšte, ali za manifestaciju treba nešto „jače“. To je sledeće stanje – Theta (4-7 Hz). To je stanje kada se javljaju snovi i vi uveliko spavate. Trik je da ostanete budni. Ali pošto se to izuzetno teško postiže (čista Theta, apsolutno naj, naj...), preostaje vam da izazovete dvojno stanje Beta – Theta. Podrazumeva da ste naizmenično budni i u dubokom stanju. To se postiže nekim trikovima i jedan od njih je da dok žmurite pogledate u vis, „izađete“ iz tela i uđete u Belo svetlo par metara iznad. Ostanete tako sve do potpunog smirenja. Tada ste u Theti. Čim se javi neka misao, vi prelazite u Betu. Dakle, što manje misli, to bolje.
Kompletna manifestacija znači osećaj čiste i jasne (stvarne) povezanosti sa Univerzumom i ispoljavanje namere kroz srce u um, koji je u tom slučaju sluga i izvršitelj.
Postoji i pojam „dostupnosti“ želje, ali on spada u domen um-želja. Domen manifestacije je srce-namera. U svakom slučaju dobro je podeliti neki veći cilj na manje etape i stremiti ka njemu. Postoje nedostupne želje i ja ih zovem suludim. Ako želite da postanete slavan košarkaš u 40-50. godini, to je suludo i tu onda treba raditi psihijatrijsko posmatranje. Postoji linija koja vam je data rođenjem, ili ste je sami izabrali i po njoj treba ići, ko ume da je otkrije. Tada nema nedostupnih ciljeva. Oni su već vaši. Kao što kaže moj drug ribolovac: moje ribe neće niko upecati. One su moje i Božije, kad god da odem po njih.
Ako vam uopšte, baš ni malo ne uspeva, to znači da imate milijardu blokada. Ljudi misle da nemaju mnogo blokada, na žalost to nije tačno. Ima ih previše. Kad vam se čini da ste potpuno čisti od njih, samo pomislite na pr. šta osećate kad niste u pravu? Šta osećate kada se setite kako ste roditeljima govorili - ne? Šta osećate kada mislite o smrti? Šta osećate kada mislite o zmijama, insektima, pacovima? Šta biste osećali da vam dete padne na ispitu ili se ne upiše u školu? Šta osećate kada pomislite na izdatke za letovanje? Kada ustanovite da vam ništa ne ide? Kada vas uhvate u laži? Kada ste nemoćni da pomognete teško obolelom članu porodice? Kada se setite saobraćajne nesreće čiji ste krivac? Šta osećate...?
Ovo je samo nasumični izbor negativnih osećanja koja su posledica armirano-betonskih blokada usidrenih u vašem energetskom polju. Ovakvih pitanja ima bezbroj. Eto pravog rada koji treba da se obavi na sebi. Očistiti to smeće jednom i zauvek. Onda vam neće trebati manifestacija. Pogotovo ne - molitva. Garantujem, potpisujem i pečatiram.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Sv.Ar. Mihajlo - Page 3 Empty Re: Sv.Ar. Mihajlo

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.