Braco-Sunce-Istina-Mi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ivica i Braco

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:55 pm

Istina-Pero Hunjet Muladhara čakra

Muladhara je prva čakra. „Mula“ na sanskritu znači izvor,koren, „adhara“ znači osnova, što će reći da je muladhar korenska čakra. Kada pominjemo koren, njegovo značenje ovde treba razumeti u svetlu Samkhja filozofije, koja smatra da Priroda ili Prakriti ima svoj izvor tzv. Mula prakriti, kojem se vraća nakon konačne disolucije čitavog univerzuma, pošto se sva materija čitavog kosmosa dezintegriše.
U ženskom telu nju kontaktiramo preko tačke koja se nalazi u ulazu u uterus, sa zadnje strane. U muškom telu ona je u predelu perineuma, (između testisa i anusa). Element zemlja ili prithvi tu ima svoje sedište i predstavljen je žutim kvadratom. Atributi elementa zemlje su snaga i stabilnost, plodnost i umnožavanje svih stvari. Psihološki gledano, čovek na nivou Muladhare svoju stabilnost i utočište stvara u materijalnim stvarima i produženju svog roda. Ovde se seksualnost iskazuje kao potreba za decom u kojoj roditelji podsvesno traže svoju sigurnost.
Svaku čakru simbolično predstavlja neka životinja. Simbol ove čakre je sivi slon, Airavata, sa sedam surli, koji se nalazi u žutom kvadratu. Ova čakra predstavlja anamaja košu, dakle fizičko telo sa svim organima, tkivima, hranjivim sastojcima, jer anna znači hrana koju unosimo u telo i iz koje se telo sastoji. Sedam surli predstavlja sedam tkivnih omotača tela, a to su rasa, rakta, mamsa, medas, ašti, mađđa i šukra. Na leđima slona je veliki tamnocrveni obrnuti trougao, kao simbol Šakti, odnosno kreativne energije, energije plodnosti. Unutar trougla se nalazi Šiva Lingam, boje dima tj. dhumra linga ili svajambhu lingam. Lingam predstavlja svest, tj. nivo svesti koja je ovde zatamljena i prigušena gunom tamasa. Lingam je falusoidnog oblika, koji sam po sebi postoji, oko kojeg je tri ipo puta obmotana zmija kundalini.
Sve čakre su simbolično predstavljene lotosovim cvetovima određenog broja latica, na kojima su ispisana slova sanskrita. Simbol Muladhare je lotos sa četiri latice tamnocrvene boje. Svaka čakra ima zvuk ili biđa mantru koja budi energiju u njoj. Zvuk ove čakre je mantra Lam. Ona odgovara instinktima, a u psihološkom smislu ona odgovara potrebi za sigurnošću koju pokušavamo da zadovoljimo kroz novac, kuću, imanje, decu, preko kojih nastojimo da osiguramo svoju budućnost i kroz njih podsvesno produžimo svoje postojanje. Drugim rečima to je čakra nesigurnosti. Iako je muladhara čakra na najnižoj lestvici u ljudskom postojanju, ona u potpunosti sadrži u sebi kontakt i iskustvo sa sahasrarom, samo što se njena znanja nalaze duboko u utrobi nesvesnog.
U njoj se nalazi kundalini, simbolično predstavljena kao zmija, koja je sklupčana i uspavana. Kundalini je anima mundi, sadrži sva iskustva koja se u vidu arhetipova nalaze u utrobi kolektivnog nesvesnog. Dokle god je ona u formi uspavane sile, mi ne možemo govoriti o svojoj slobodnoj volji. Čovekova svest je potpuno okrenuta svetu imena i forme i on nije svestan svoje prvobitne prirode. Duhovni razvoj počinje sa buđenjem spiritualne svesti, koje se simbolično prikazuje podizanjem i uspinjanjem zmije kundalini. Kada ona napušta područje nesvesnog, koje je van prostora i vremena, mi počinjemo da sagledavamo dubine svog bića, svrhu svog postojanja. Svakim iskustvom iz života u život, sve više otkrivamo područja jedinstvene kosmičke svesti, koja su za nas do tada bila uspavana. Poput meseca koji se od mladog polako puni, tako i naša individualna svest sve više osvaja beskonačna područja sveprožimajuće i jedinstvene kosmičke svesti. Pun mesec predstavlja punocu svesti, purnam ili sahasraru. Sjedinjena sa Šivom u Sahasrari ona se zove maha kunadalini. U svom procesu stvaranja univerzuma ili šristi krama, Kundalini Šakti kao ćid rupini, iskazuje svoju kreativnu prirodu kada stvaralački ciklus descendira sve do nivoa muladhara čakre na ljudskom nivou postojanja. U Muladhara čakri, kundalini održava univerzum, dok u procesu buđenja svesti, kada se ona uspinje, kako bi se ponovo spojila sa svojim voljenim Šivom u Sahasrari, ispoljava svojstva rastvaranja, disolucije tj. laja krama. Kundalini boravi i u svetovima ispod muladhara čakre, koji se karakterišu odsustvom postojanja bilo kakve forme samosvesnosti. To su čakre životinjskog, biljnog i mineralnog sveta. U tantričkoj literaturi su one navedene sledećim redom: 1.Atala 2.Vitala 3.Sutala 4. Talatala 5. Rasatala 6.Mahatala 7. Palatala

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:55 pm

Istina-Pero Hunjet Vidis li ili vidite kako je to tezak materijal...
I tesko ga je za shvatiti...
Zato vas upucujem da radite polako i intenzivno ... i da pratite i VJERUJETE ... jer sada imamo razloga u pravu vjeru ... Ivicu i Bracu koji nam pomazu da ubrzano budemo oslobodeni nekih nasih tereta i daju nam kljuceve kako i sta dalje da trazimo i radimo.
U gornjim tekstovima pise da se neke stvari gube a neke se nove dobijaju... stjecu... a odgovori leze bas u ovom dijelu iznad... ti odgovori se mogu shvatiti i naci jedino kroz dozivljavanje koje sada vi ovdje dozivljavate.... sada napokon ako pazljivo budete citali vidjeti ce te gdje je snaga te zmije… to jeste nase karme i nizih ravni materijalnog iskustva i slicno.
I kako se oslobadamo..!
Spoznajom i videnjem - uvidanjem mi se oslobadamo i dobijamo kao novo nesto - to novo je promjena u svemu u nama i oko nas .... Tako da ta prva cakra poslije postaje sasvim drugo znanje i zracenje a koje pripada visim spoznajama i tada i drugacije i djeluju... naprikjer stjece se jedna druga boja koja sluzi tada iscjeljenjima koja djeluju na cijelu hijerarhiju iznad a ova sa povratom nazad.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:55 pm

Istina-Pero Hunjet Kao što transformator prilagođava jačinu struje u zavisnosti od potrebe potrošača, na isti način u ovoj ulozi, čakre prilagođavaju nesagledivu snagu kosmičke energije našim mogućnostima, razvoju naše svesti , snage našeg nervnog sistema i sposobnosti da volimo i onda kada nam je teško ili kada nas uvrede.
Druga uloga čakri je ta da one služe kao generatori prane – energije. Ovde ih posmatramo izdvojeno, jer svaka čakra, iako su međusobno povezane i hijerarhijski poređane duž kičmenog stuba, ima svoju konekciju sa uspavanim delom kore velikog mozga. Bilo kakva stimulacija i buđenje u bilo kojoj čakri, automatski se sprovodi i stimuliše, i vremenom budi uspavana područja mozga. Čakre su poput ostrva u okeanu. Ostrva predstavljaju planine, zaronjene u dubine okeana, gde je samo mali deo vidljiv, i predstavlja samo fizički, opipljiv i čulima dostupan deo čakre. Zahvaljujući tom vidljivom delu, u stanju smo da kontaktiramo tamne dubine u kojima leži njihova osnova, koju prekrivaju i sakrivaju moćni talasi. Ovo ilustruje činjenicu da su dubine čakri izvan naše normalne percepcije i da se nalaze u korenu same svesti. Stimulacijom njihovih fizičkih lokacija, željeni impuls se prenosi na dublje nivoe, odakle nam stiže i odgovor na to. Čakre su kao neki prekidači koji nam služe kako bi probudili uspavane potencijale beskonačne svesti koja prebiva u Sahasrari.
Kaže se da je Kundalini energija, kao aspekt Maha Prane – Kosmičke energije, smeštena u prvoj čakri – Muladhara čakri, međutim ta, kao i sve druge čakre, je samo prekidač, generator energije, koju postepenoi budimo i koja vremenom budi uspavane potencijale naše ličnosti. Međutim, to buđenje ustvari podrazumeva otklanjanje blokada u nama koje nam ne dozvoljavaju da se kosmička svest i energija u potpunosti i slobodno manifestuju. Jer, pravo sedište Kundalini energije je ustvari u beskrajnoj kosmičkoj svesti koja večno boravi u Sahasrari. Tu je ona u stanju potpune probuđenosti, dok je u Muladhara čakri u utrobi nesvesnog. Sve dok se iz kauzalne forme, iz utrobe nesvesnog ne sprovede sećanje do centra u mozgu, pravo razumevanje života izostaje.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:55 pm

Istina-Pero Hunjet

Proces buđenja čakri

Proces buđenja čakri se sastoji iz dve faze.U prvoj fazi se aktiviraju prane u različitim čakrama i taj proces se zove Pranothana. On podrazumeva otklanjanje stagnantne prane u njima i njihovo pročišćenje. Jer jedino tako može doći do buđenja svesti u njima, tj. pravog buđenja čakri. Nakon toga može doći do buđenja svesti u čakrama i to je pravo buđenje čakri. U inicijalnom procesu buđenja energije u čakrama ona se nije u potpunosti aktivirala i postoji verovatnoća da se ponovo vrati u uspavano stanje.Tek kada se svest u čakri probudi, ne postoji mogućnost njenog vraćanja u stanje uspavanosti. Kada pogledate simboliku svake čakre, pored jantre. zatim životinje koja je simbolično predstavlja, biđa mantre koja je budi, primetićete da svakom čakrom vlada određena Devi, odnosno Šakti, i Deva tj.Šiva. Šakti je energija a Šiva je svest, koja kada se jednom probudi – čakra je u potpunosti otvorena. Određenom nivou svesti odgovara određena energija i obrnuto. Svest i energija su u svojevrsnom dijalektičkom odnosu. Čakre jednostavno predstavljaju koncept i dimenziju iskustva menifestacije svesti i energije.
Kada se probudi energija u određenoj čakri, u svesti će se pojaviti iskustva koja su karakteristična za tu čakru : U Svadhišthani će se javiti radost, u Manipuri želja za samo - potvrđivanjem, u Anahati osećaj ljubavi, u Višudhi – rasuđivanje i mudrost, u Agji – intuicija i unutrašnje znanje.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:56 pm

Istina-Pero Hunjet Instinkti i Čakre
Prilikom buđenja energije u čakrama, predhodno treba steći kontrolu nad instinktima koji su ukorenjeni unjima. Oni su sledeći:
1.Muladhara – seksualni instinkt (Maithuna)
2. Svadhišthana – strah(Bhaja)
3. Manipura – žudnja za nečim(Ahara)
4. Anahata – instinkt spavanja, (Nidra), kao odsustvo čvrstog oslonca, koje vodi do prekida kontakta između čula i spoljašnje sredine. Kada je um preopterećen čulnim utiscima, dolazi do prirodnog povlačenja uma i to se zove nidra.
5. Višudhi – postoji i peti instinkt koji odgovara ovoj čakri, a to je ego – centrirana svest. To je poistovećenost sa imenom, polom, formom, statusom, godinama, pripadnošću, idejom i predstavom o sebi i sl. Ovde se radi o strahu od gubitka svog identiteta.

Pet prana u ljudskom telu
Maha prana – Kosmička energija, u ljudskom teklu se deli na pet Prana tzv. Prana Vaju (pod-energija) i to su: Prana, Apana, Samana, Udana, i Vjana. Svaka od njih daje energiju pojedinim organimna u telu i samim tim ima određene funkcije. Prana Vaju deluje u predelu toraksa i daje energiju respiratornim organima. Poznata je kao „dah koji ulazi“. Apana vaju se zove „dah koji izlazi“ i smeštena je ispod pupka u predelu pelvisa. Snabdeva energijom organe male karlice (urinarno-ekskretorni trakt). Samana vaju, ili „srednji dah“ smeštena je između srca i pupka i zadužena je za asimilaciju prane. Omogućava digestiju i apsorbciju hrane. Udana vaju – poznata i kao „gornji dah“, smeštena je u grlu i omogućava gutanje, facijalnu ekspresiju i govor. Vjana vaju rasprostire energiju po čitavom telu, obavljajući regulaciju i kruženje hranjivih sastojaka, tečnosti i energije.
U korelaciji sa čakrama, Apana je u Muladhari, Vjana je u Svadhišthani, Samana u Manipuri, Prana u Anahati i Udana u Višudhi.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:56 pm

Istina-Pero Hunjet Nadi – energetski kanali
Nakon buđenja čakri, pristupamo buđenju energetskih kanala – Nadi-ja. To su suptilni tokovi vibracija. Reč Nadi dolazi od sanskritskog korena ’’nad’’, što znači tok, šuplja stabljika, zvuk, vibracija i resonanca. To su kanali kosmičke i vitalne energije. U Varahopanišad je rečeno da nadiji prožimaju čitavo telo. Od temena do tabana. U njima je prana – dah života, a u tom životu prebiva Atma – kosmička duša, koja je prebivalište Šakti – one koja je stvorila čitav univerzum. Stari tekstovi ih opisuju kao tanka vlakna, slična onima kod korena lotosa. Oni su gusto razgranati duž čitavog praničnog tela – Pranamaja koše. Hatha Joga Pradipika, stari tekst o Jogi iz 14. veka, govori o 72.000 nadija. Šiva Samhita, iz 17.veka, navodi brojku od 350.000 nadija u ljudskom telu. Bez obzira na ove razlike u broju energetskih kanala, oni su jedinstveni u opisu glavnih nadija u telu. To su: Ida i Pingala, kao suprotni aspekti jedne iste prane ili Šakti, i Sušumna, koja na sadašnjem stupnju čovekove evolucije ostaje uspavana. Ova tri nadija izviru u prvoj čakri – Muladhari, a sjedinjuju se u Agja čakri. Ida i Pingala se spiralno penju gore, prolazeći kroz preostala četiri energetska centra. Neki tekstovi govore da se oni penju gore, Ida levom a Pingala desnom stranom tela, da bi se sjedinili u Agja čakri. Sušumna nadi teče sredinom kičmenog stuba.
OVDJE mozete da shvatite zasto vidate neke boje i zasto vam se pojavljuju razni osjecaji i kao bol i slicno.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:56 pm

Istina-Pero Hunjet

Atributi glavnih nadija

Ida nadi, poznata i ka o Čandra nadi – mesečeva energija ili Manas Šakti – energija uma. Ona hladi, predstavja ženski princip, Jin, noć, plave je boje. Povezana je sa parasimpatičkim nervnim sistemom, koji opušta, hladi, smiruje, inrovertizuje. Spiralno se penje iz Muladhara čakre, ukršta se sa Pingala nadijem u četiri glavna energetska centra i završava se u korenu leve nozdrve. Povezana je sa desnom hemisferom mozga.
Pingala nadi ili Surija nadije sunčev energetski tok. on je odašiljač Prana Šakti – vitalne, tople energije. Predstavja muški princip, Jang, dan, crvene je boje. povezan je sa simpatičkim nervnim sistemom, koji oslobađa adrenalim kako bi aktivirao mišiće, priprema telo na stres, ubrzava rad srca, ekstravertizuje i zagreva celo telo. Spiralno se penje, izvire iz muladhara čakre, ukršta se sa Idom u gornjim čakrama i završava u korenu desne nozdrve. Povezan je sa levom hemisferom mozga.
Sušumna, poznata još i kao Atma Šakti – energija Kosmičke Duše. Dok energije Ide i Pingale normalno teku kod ljudi, Atma Šakti je probuđna samo kod duhovnika. Kada se energije Ide i Pingale sjedine, budi se neuporedivo veća snaga – Kundalini Šakti. Pre njenog buđenja, potrebno je da se kanal Sušumna probudi i učini prohodnim za tu moćnu duhovnu silu. Sušumna protiče kroz kičmeni stub. Sjedinjuje se sa Idom i Pingalom u predelu medula oblignate – produžene moždine, zbog toga se smatra da je povezana sa centralnim nervnim sistemom.
Cilj joge jeste da se energija pomoću tehnika pranajame usmeri da teče kroz sušumna nadi. Sušumna ostaje zatvorena zbog nečistoće nadija. Tehnike joge nam pomažu da pročistimo čitav sistem nadija. Zatim, određenim tehnikama uspostavljamo kontrolu nad kretanjem Ide i Pingale, balansiramo njihov tok, stvarajući tako uslove za aktiviranje Sušumne.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:57 pm

Istina-Pero Hunjet - ETO R.M. ... IVICA ISTO TVRDI I KAZE - PISE DA JE NAMA LJUDIMA DOZVOLJENO ILI MOZEMO SAMO DO SESTOG ZNANJA... ZNACI DO TRECEG OKA - NE MOZEMO DA VIDIMO ONOSTRANO KOJEGA NISMO SVJESNI - A NISMO SVJESNI KJER NEMAMO ZNANJE ZA TO I TAKVA VIDENJA - ZNACI da eto nismo ni zasluzili jer bi ko zna sta i radili sa tim. Nismo spremni - najbolje receno.
Znaci da svaka cakra ili centar nose i nivoe znanja i moci a vise znanje ili moc se ne moze postici ako nisu niza postignuta ... zar ne...Misim ... moze ... ali tada to ne valja jer nije u redu i u svakakvim smo opasnostima i blokiranjima tada za PRAVI napredovanje.
To sto si ti spomenio su samo nizi centri osjeta...
Sve se sada vidi kako je to komlicirano i veliko znanje... Sada UVIDATE da te vjezbe sto ste dobili .. je jednostavno UBRZANO i umnogostruceno... a to je tako sto je takvo vrema sada pozitivno za nas... a sve to nama znaci neko i pomaze...IMAMO BRACU I i VICU KOJI NAS VODE I OSLOBADAJU I POMAZU DA SHVATIMO BOZANSKE HIJERARHIJE KOJE U TOME UCESTVUJU

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on uto pro 09, 2014 11:57 pm

Dada:
Sve je Pero to lipo sto ti napises, ali nista nije lipse kad nam objasnis i napises svojimp rijecima, ja ovako kad procitam sve to udje u glavu, ali ne ostane bas kako triba, haha, jesam plavusa, ali kad ti napises to svojim rjecima, ode direktno do srca i ne izlazi vise van, ljubim te Perooo, a znam da te umaramo, ali svaka tvoja rijec je zlata vrijedna

Istina-Pero Hunjet
LJUBIJAM JE TEBE I VAS... NE UMARATE ME UOPSTE... samo pjevaj…

Dada;
Hocu reci, kad je kopirano, nije isto ni daleko od tvojih rijeci i misli iz srca,eto, stvarno od srca.
I ja bi zapjevala da mogu, ali nece note kod mene, haha,a vidis, vec sam ti rekla i to srce sto posaljes je za mene puno
Eee, Pero, tvoje rijeci i kamen rastvore, a kamoli nece i nasa srca.

Istina-Pero Hunjet
Drago mi je veoma ako je tako - onda sam zadovoljan i sretan ... a skupa smo najsretniji i jaciiiii....!

Dada;
ma naravno Pero, a ti pisi kad mozes, znam da nam to svima puno znaci, te tvoje rijeci, pa cak i kad vices na nas,ali znamo da je sve sa razlogom, pa i kad nas pohvalis, a kome mozemo sve reci nego tebi, sve nase nedoumice, ti nas najbolje razumijes!!!

Istina – Pero Hunjet

odbacite te osjecaje- rekao sam i Prijateljici... zasto da ne iskazete svoje iskustvo…!?
Nece niko misliti, ko je i malo normalan, da se hvalis – jer je to tvoje iskustvo … a Ucitelj nam jei sti.
jer mi postajemo jedno kao sto si i mislila a dokaz vam je, da iste ili jednake stvari vidite - to treba da izbaci svaku zavisnost ili umisljenost, jer nema se zasto biti, morate pamtiti da sam rekao da nam svima stvari postaju iste poslije oslobadanja staroga i ustolicenog, koje nam vise nije potrebno.A licni problemi, razlicita iskustva ili prepreke - pa ko je glup da to smatra umisljenoscu. Jer svi vidite na primjer bijelu svjetlost, plavu itd…vidis da vidite isto … pa stoga Vam se identicno i isto i dogada – zar ne… To je to sto braco kaze da som po tijelu razliciti ali po duhu som sa Istog Izvora…!.. i istom tezimo … ali do zajednickog som dosli svako svojim putem…!

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:03 am

Saso Leblanc Bilo je pre neki dan, legao sam oko ponoci...vec tri sata pokusavao spavati, nisam uspeo....i ustao sam i vodi me misao ovde , ustati, ukljuciti kompjuter, i napisati:
----Nisam spavao a sanjao sam----- nisam pitao a dobio sam odgovore-----kakvo je to stanje? sto se desava? ...Mislim da sam nasao odgovor, sad , kad sam procitao jedan tekst sto je Pero objavio, A ova dva pitanja sto sam napisao su tacna, to sam doziveo , evo sad, to mi se desavalo, da ne spavam a secam se snova, da dobijem odgovore na pitanja koja jos uvek uopste nisam ni postavio, sve sam dobio, kao kad neko prati od gore i zna sto mi treba i to daje...meni..VAMA...morao sam ovo napisati...a jos sam i dobio poruku da trebam citati proces svetlosti....ponovo

i vidi iznenagjenja , nije bilo da samo ja nisam spavao, iste veceri se javio Brat i napisao sledece :

Istina-Pero Hunjet
Nisi Brate napisao koje odgovore si dobio...
A ja sam posao pavati i vratio se i upalio komjuter jer sam skroz na tebe mislio ... sada povezujes...
Mislo sam na tvoje emocije i kako da ti najbolje odgovorim.
Da li su ti to bili ti odgovori - koje samo upravo u isto vreme bili skupa...

Mentalna lutanja i
uništene iluzije.
Idi kroz vrata:
Buđenje čeka.
Predaj se, prođi –
ostvari to!

Promjeniti realitete
u božanski normalitet,
iz paralakse perspektive
vrlo je korisno.
Ono za čim čezneš –
Ostvari to!

Od nadosobnih bića
odvajaju se okačenja.
Emocionalna bura,
tada je Duh otkriven.
Ljubav za Jedno –
ostvari to!

Otvori srce za svećanost,
otvori Duh za otkrivanje.
Otvori tijelo, otvori dušu
za cilj voljenog Duha.
Misija je gotovo ispunjena –
ostvari to!

Mistične misije
trebaju magične vizije.
Otvorena, divlja srca
oslobađaju magično dijete.
Mi plešemo prema kući –
ostvari to!

Invokacija oduševljenja

Ja zovem Elohima
zrake oduševljenja,
da bi se njeno svjetlo prelilo oko mojeg tijela.

Ja zovem zraku oduševljenja,
da bi me podržala izgraditi
moje vozilo iz svjetlosti.

Ja zovem Elohima zrake oduševljenja,
da bi me spojila s JA JESAM-sadašnjošću.

Ja zovem Elohima oduševljenja,
da bi me stopila s mojim Izvorom.


a sto se odgovora tice sad se ne secam potpuno, ali bilo je vezano za emocije , slike i tragovi ljudi i situacija koji su me u zadnjih godina obelezili, bilo je to oslobagjanje svega toga , tada nisam mogao spavati , strasna toplina i neka strujanja kroz mene , a i pre toga sam pustio energiju kroz mene ,kroz te cevi pa mi pocelo zujati u usima kao ludo...
, i Ujutro pre nego se probudio , ponovo sam u viziji bio u toaletu , bio je javni u centar grada , a bilo je i kupatilo sa tusem unutra, kad sam izasao video sam da sam zaboravio pantalone , a setao po pizamama dole, vratio sam se obukao pantalone, izasao i kad sam se skidao stepenicama video sam koliko su one visoke, jedva sam drzao korak , kako li sam se samo popeo , pitao sam se , ali sad to nije vazno...ocistio sam to ....HVALA BRATE...ti si istog momenta napisao ono sto mi je trebalo iz procesa svetlosti, nasao si odgovore koji su meni trebaliZadnja promjena: Pula; sri pro 10, 2014 12:05 am; ukupno mijenjano 1 put.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:04 am

Saso Leblanc ..Kaze Pero da sam se mnogo popeo i zato mi je cudno i tesko shvatiti neke stvari , a ja sam uzeo prevelik zalet pa otisao toliko visoko , a i kako i ne bi kad imam sve VAS ovde da se druzimo i DVOJICU sa slike koji nam pomazu , a i uvek se vratim gde treba da bi popravio.

...shvatio sam ono o emocijama, kako se duh otkriva, i to ushicenje. ono sto sam pisao zadnje , osim toga imao sam poruku i da citam proces svetlosti , opet, Pero je neke stvari napisao , ali ja trebam ponovo to citati.

A evo i ovo ukazuje na to: bila kod mene ovog vikenda jedna zena, numerolog, i rekla mnoge stvari ,sve pogodila , svaka cast. Ona se ne bavi javno ali onako kao hobi , a i druzi se sa poznatim bivsim YU numerolozima , kao Angela Slobodina, Goran Radisavljevic itd. Kao da se sve to slucajno dogodilo , ali je dosla kad mi je najvise trebala jer tog jutra kad sam ustao , pitao sam se kako da sredim problem sa jednom osobom koja mi nije verovala , sumnjala u mene i nisam joj mogao sam dokazati da shvati neke stvari. E tada se dogodilo da i ta osoba bude prisutna. Znaci ta spomenuta osoba u brojeve nije sumnjala niti u ovu zensku numerologa(Slobodanka ) jer me ona uopste ne poznaje , a rekla je po brojevima sve tacno kako sam ja govorio i jos neke stvari, a i ne samo o meni, i to je mnogo pomoglo, hvala njoj , i hvala Onom ko je poslao. Slobodanka me srece prvi put i kaze da nije danas slucajno dosla, bila je nedelja, a kad sam posle pitao, dali ima neke vizije , snove, odgovorila je da ima, ali mi samo rekla da kad joj je tesko i se pomoli Bogu za pomoc uvek vidi slovo S u plavoj svetlosti i odmah joj posle lakse. Ono sto je meni rekla bitno je da produzim citati ono sto citam i da to trebam zavrsiti , da sam pri kraju i da ce mi to doneti mnogo. Ona nije imala pojma o cemu govori , niti sto ja citam , ali ja imam...to je proces svetlosti...jos je rekla da je Bog na nebu a Jedinica na zemlji, i rekla ostalima da me slusaju, ja sam Jedinica ...to je bilo ono sto mi je trebalo u tom momentu.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:06 am

Istina-Pero Hunjet Sta da ti kazem Saso brate… hvala ti na dijeljenju svojih iskustava… oblaci te tvoje postovanje, obozavanje, iskrenost, prijateljstvo i nesebicna ljbav…!
Zelim samo da navedem da drugi znaju – da Saso nikada nije u zivo vidio Bracu … druzili som se na drugome mijestu i sprijateljili se a tada me Saso Bratom nazvao… Pitao me je ko mi je Ucitelj – i kada sam mu rekao za Ivicu i Bracu i da u stvari o njima i pisem … on odgovara da nikada nije ni cuo za njih.
Nakon malo objasnjenja – Saso je zazelio da ima njevu knjigu – kada sam otisao u zagreb iz norveske – kupio sam mu par knjiga i CD-a Bracinih i Ivicinih i poslao u makedoniju iz zagreba. Bilo je sasi jaaaako Dragooo.
Kratko zatim je cesto vidao i Ivici i Bracu u svom prisustvu… I tako se nase druzenje nastavilo.

Tako je Brate, granice ne postoje i lijepo je to od Tebe ... ALI... uvijek to ali ... ipak moras neke granice sam sebi postavljati... prevelike emocije ti stete brate. Moras malo vise da mislis na sebe ... da se dajes onoliko koliko si istinski u stanju... voli malo vise sebe ... a ljubav ce sama - onaj visak- kako da kazem sama da zraci kome i kako treba. Sjetih se Branke H. kako je ushicena bila kada je spoznala da slicno slicno privlaci…. I to je tako… Bitno je da vidis i da shvacas. Gradeci sebe i ne primajuci sebi ono sto nije tvoje je velika zastita za sebe. Biti ce ti mnogo lakse. Kod tebe se velike stvari desavaju i ti si dokaz za jako velike stvari... mislim da me razumijes - ja i ti se godinama poznajemo i borili smo se sa svime i svacim.

Bolove dozivljavas i to je eto kao normalno... ali brate ja i ti se znamo... mnogo shvacas i zelis jos vise ... polakse malo... ima drugih stvari koje su manje bolnije da shvatis... o tome ce mo jednom drugom prilikom. Znamo se ja i ti ... Ti se neobicno castan i iskren... svaka cast...I ja sam dozivljavao slicno na i kroz vrh glave .. ali mi to nije bilo tako bolno... ti uvijek slusas prvo sebe ... pa po malo i promasis zbog spoznaja, zelje za tim. Znam da nisi radio kako treba proces svjetlosti i drugo... ide te jako dobro pa jednostavno ides da probas. Bilo bi ti lakse .. tako mislim ... da si malo polaganije isao a i druge stvari do kraja radio. Mrkva ti znaci .. NE ISPUNJENE ZELJE .. A POVRCE - neugodnosti zbog sebe licno...

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:06 am

Istina-Pero Hunjet A sa druge strane ... objasnjavao sam ti da imamo tri tijela pa stoga i kao tri vrste hrane.Hrana koja raste pod zemljom i koja se jede... ta je za gornji dio tijela .. i eto bas sto si i vidio - mrkva i cikla... a zna se da je osobito sikla veoma zdrava za mnogo stvari. Ja sam nesvjesno jedno dugo vreme jeo mnogo mrkve presne na prazan stomak - jer znam da jednostavno bistri glavu i ozdravljuje mozak... zato sam i rekao da izbjegavas krompir. Hrana koja cvijeta i onda dolazi plod ... takva hrana - voce i povrce je za srednji dio tijela... pogledaj grah - ne lici li na bubreg... itd... a hrana koja samo lista i tako se jede je za donji dio tijela... tako da bi se zadovoljilo done dve cakre, dobro je jesti salate, kupus i cvetaca sto se stavlja u supu … jedes prijesno … da Branka Cvetaca…hahaaa…se stavlja u supu..hahaa …
Tako sada vidis da ti je mrkva pomogla - pa je pojedi svaki dan ujutro kada ti se jede... ali vidis da ima i drugo znacenje.
Sada se vidi kada kazem da se treba spajati sve sto se znalo i prije … Veliki je STAJNER…!
U originalu knjige ... PET TIBETANACA ... LIJEPO OBJASNJAVA DA SVAKU HRANU TREBA JESTI ZASEBNO... ZNACI DA JE GRESKA NESE NAVIKE U JEDNOM RUCKU BUCKATI SVE MOGUCE PA DO MESA.
I na kraju se jos nabacamo sa kolacima... to je cisti Kaos i zlo za stomak i probavu.
Razmislite samo - nakeli se mesa i graha i onda anesemo masu slatkog, kolaca... slatko lalo probavljivo a ostalo mnogo teze... kliki su to problemi za organizaciju zuci i probavnih sokova za izlucivanje.
Jedna je od greski zbog procesa svjetlosnog tijela.. – ne radeno konstantno… ... jer radis i shvacas na etape... na primjer ... sada nekome treba i manje vode nego obicno... jer nam se celije mijenjaju i sve se u nama mijenja... svaka celija sada odbacuje stare zapise i prima nove.
Voda uz ostalo sluzi za podmazivanje i odrzavane... u procesu svjetla imas molbu gdje se moli Metatrona
I dopusta mu se da njegove vibracije rezonuju i to izmedu ALFA i Omege Cakre ili centara...
Koliko sam shvatio da je rijec o regulaciji vode izmedu ostaloga… voda cuva od svega pa i od pregrijavanja… Ako je zemlja majka nasa – mnogi vodu smatraju kosmickom majkom…!
I koliko sam shvatio da sada bas… ne vredi ono staro pravilo da se pije 3-4- litare vode dnevno. Jer bi se stanice pocele jednostavno gusiti.
Treba jednostavno slusati tijelo sada - jer ono najbolje zna sta mu treba... sve stare navike treba odbacivati i shvacati nase potrebe... stvarati kroz novo znanje zivot – stvarati nove navike.
Pisao sam prije ... da se moze desiti da se mnogo vise slajma izbacuje sada iz pluca nego kada ste bili najjace prehladeni.. a sada niste prehladeni i nemate temperaturu.
To je zato sto se sav otpad grubi izbacuje na stolicu
Finiji sledeci odpad iz celija se izbacuje na pluca.
a jos finiji odpad iz kostiju i srzi je kosa i nokti.
Ako vam se desi previse slajma ili gnoja iz pluca a nemate temperaturu - znaci da se cistite- uzmite samo onaj sirup djeciji za kasalj.

I meso polako izbacujete…!
Poslije ce te vidjeti da na primjer - pojedete salame ili bilo sta od mesa - skoro istog momenta ce te osjetiti i izbacivati slajm iz pluca.
Jer jeduci meso mi unosimo masu informacija SMRTI jer jedemo les drugog bica…...!?
To nam nije nikako sada potrebno jer se pocinjemo hraniti - da kazem svijetlom.
Jednostavno pratite osjecaje tijela sta mu je potrebno, sta trazi ... i razlikujte vase zelje ili navike koje vam nisu vise potrebne ili koje postaju smetnja.
Brate pazi na SEBE malo vise - opusti se - odmori malo - gledaj da uzivas u sebi i za sebe malo... Sto vise das sebi – imati ces vise i za Druge…. Znas TI TO …Grli brat ...
Zagrljaj Sviiima…!

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:10 am

http://www.ivantic.net/Dejvid%20Ajk%20i%20zavere/reptili.htm

Dejvid Ajk o reptoidima
www.ivantic.net

R.M. - znam da ste mi rekli cika pero da sledim sebe ali uvek kada sednem za kompjuterom ja nadjem nesto novo
ovo sam naso upravo sada
vi presudite dalli je to istina

Istina-Pero Hunjet Istina je kak da nije ... tu se nema sta suditi ... TReba spoznati i uciti kako se oslobadati

Istina-Pero Hunjet Dada..:
Dragi R.M., evo ja cu nesto reci, nekad sam kao ti trazila i citala o vanzemaljcima, i to najvise i zbog toga sto sam svojim ocima vidila NLO, i to veliki i u blizini!!!Procitala sam ovaj clanak i vidim u njemu puno gorcine i bijesa koji se izljeva iz osobe koja je to pisala!!!Istina da oni postoje, ali ako malo bolje pogledas postoje i Komande Achtar Sheran,Pledijada, Kalospijci i jos mnogi koji su pozitivni,a i sivi i reptili takodjer nisu svi negativni, to ovdje nije napisano!!!Ovdje se govori o manjini koji su skrenuli, ajmo reci sa svog puta,okrenuli se moci i materiji!!naravno, oni se hrane nasim strahom, ali njihovo vrijeme odmice i ono malo sto je ostalo na zemlji ce je morati napustiti zbog jakih pozitivnih vibracija i energije koju nece moci podnijeti, kao sto vrijedi i za sve osobe koji tako zive na ovoj planeti!!!Zato kao sto je Pero rekao, radi na sebi,da sebe uzdises u svijetlu,procitaj ali nemoj uzimati to k srcu,to sve sto procitas, jer ti time neces nista promijeniti!!Zeljan si znanja, uci i citaj, mlad si, kazem i ja sam se toga nacitala vec godinama,i vidjeces da od clanka do clanka ima razlika, na tebi je da izvuces ono sto smatras da je istina i poucno za tebe!!!Ali najvaznije je da ne razmisljas puno o tome, jer ako znas postoje vise od 70 vrsta vanzemaljaca, znaci ovdje su izdvojene samo 3, i to bas negativne!!!A gdje su ostali!!!!Ti lijepo radi na sebi, slusaj Perine savjete,ja sam shvatila da je to sad najvaznije,jer dok ti izgradjujes sebe, i sto ides vise naprijed,spoznaces puno toga, ali najprije moras spoznati sebe!!Kao sto pero kaze, zelimo saznati i pomoci drugima a jos nismo ni sami sebe upoznali!!!!I tebi ionako oni ne mogu nista jer ti si u svijetlu puno jaci od njih!!!Eto, pozdrav

Istina-Pero Hunjet R.M. ... TAKO je...
ispalo slucanno i ti pogledas ... nista ne odbacuj - jer sigurno trebas da shvatis...mnogo toga...
ali shvatiti ONAKO KAKO JE I KAKO I TREBA...to je bitno...
Oboje ste dobri, oobert sada spoznaje....! i tako i treba...a mi ce mo mu pomoci da ubrzano shvati i da ne mora godine da trosi kao mi za spoznavanje
Zato vam i nisam nista o tome ni pisao niti spominjao.
Jer je to puno informacija.
Radimo na sebi a duhovno ce mo biti navedeni kada treba i druga strana da se shvati- treba samo R.M. da se prati...
Mi spoznajemo sebe ...JER... upravo radeci to - mi ce mo spoznati i one koji nas u robstvu drze...
Jer mi niti poznajemo njih - a zivimo njev sistem... niti poznajemo duhovno.... PA KAKO ONDA MOZEMO DA TVRDIMO DA UOPSTE I POZNAMO SEBE... zar ne...!
Znaci da moramo prvo da spoznamo nas zivot i one koji sudjeluju u njemu da ih odbacimo kako bi spoznali one koji su u stvari mi...
Zato sam prije napominjao da se uci iz zivota i da se mora spoznati zasto nam je zivot kakav je?
Dakle i bajke i slicno – nista to nije bez veze..
Odbacivsi iz sebe sve sto nije nase - odbacujemo i njih koji nam ne pripadaju... a privlacimo ono ili one slicne tadasnjim nasim zeljama mislima i radom... bica svijetla i duha...
Znaci da nije potrebno nikoga birati kao sto mnogi tade...
Jer nije to bas ni jednostavno bas kako se i misli... ali je jednostavno raditi na sebi i postepeno saznavati - postepeno i do kraja svaceno i razjasnjeno...
To malo alo kompletno je nesagledivo veliko...
Sada se sjetite da sam objasnjavao da je obicna joga sistem izbacivanja iz raja.... PA JESTE LI PRIMJETILI DA NIKO OVDJE NE PROPAGIRA OBICNU JOGU I SLICNO...
NE TRCITE NAPRED PREVISE ... ALI POMALO MORATE...mora se... sve u pravim dozama... i sada ... sadasnje razjasniti do kraja.. Kada si ili ste spominjali i MASNEi slicno – sve je to upetljano … Zato i je tesko za shvatiti i nemas kome vjerovati – a svaki covjek ipak trazi nekoga ili nesto u sto bi mogao DA VJERUJE.. Zato moras da spoznas taj nas vanjski zivot i u sebi da trazis i da spoznajes snagu … onu drugu koja nije zavisna od OVE vamkske… nego one vise, svjetlosti…
Jer Ajk je taj kojeg je Ivica spominjao da ce visoki plavi covjek pricati istinu svijetu a ljudi mu nece bas vjerovati na pocetku.

D. K.- imao sam viziju:odjednom sam se snašao na srebrnjaku ispred Brace sjedili smo u sobi i on me ispitivao,a ja sam to uisto vremeno posmatrao sa strane

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:12 am

D.K. - sanjao sam da me nekakvi ciganski poglavica povabio u svoju kuču i da mi i da pijem i da jedem napravio je čitavu feštu, poslije nekog vremena dođe do mene sa nekim pergamentom sa nekim meni nepoznatim simbolima i kaže mi;evo to ti šalje Ivica ,a ja njemu,neka to radije,da Braci a on mi kaže Braco to več ima to je za tebe

Istina-Pero Hunjet Pa da ima Braco dosta znanja treba malo i tebi... to ti je kao da dobijas neko nsljedstvo i ljubav... nasljedstvo u znanju... neki kljucevi za dalje...!

D.K. - nemam puno knjiga tek 10 od nIvice i Brace i sve imam ispod jastuka i uvjek kad izvadim u rukama mi je knjiga Zlatni ključ i svuda je nosim sa sobom

D. K. - Hvala Pero dragi, prijatelju, na objasnjenjima i sto sam dobio od tebe, to jeste jedan dio pergamenta ili starih spisa koje sam dobio u viziji. Uradio sam kako si mi savjetova i evo sta mi se desilo:
osjetio sam takav bol ko da mi neko seče glavu i zabada nožem i odjednom čuo sam bracin glas kao da je pored mene i govori rječi koje slušamo na srebrnjaku:poštujte jedni druge i nosite iskru još dugo
a cjelo vreme čuo sam kao da pada kiša iako vani sije sunce

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:12 am

E.K. - Podpuno svjestna da treba samostalno raditi na sebi kako bih došla govorim u svoje ime do željnog cilja nije lagan put zna biti trnovit no ja to sad gledam drugačije vedrije.Sjetim se Brace gdje govori na jednom dvd trebamo se i sami malo potruditi nemože ni on sam pa i jeste tako šta vrjedi kukati jaditi se joj Braco ovo ono kad zaista možemo i sami da pomognemo sebi ono što nemožemo prepustimo njemu i zamoli da tamo gdje ti nemožeš da ti on pomogne a u večini slučaja zaista možemo da pomognemo sami sebi treba volje i dosti strpljivosti polako ništa na silu udahni stani na trenutak pogledaj oko sebe ništa nije teško.Jer u životu ako gradiš kuču moraju biti čvrsti i jaki temelji šta ti vrjedi ako dodaš više pjeska a malo cimenta srušiče se u kratkom vremenu pa tako i sam čovjek treba biti jak i čvrst ali zaista moraš da radiš i da gradiš sebe čvrsto pa tako i ja sad sebe učvrščujem imam volju imam želju pa čak i strpljivosti koju nisam imala htjela sam da sve ide kroz noč da se rješu mnogi problemi i nedostaci u životu molila preklinjala imali iko Braco Ivica da me nauči šta trebam i kako trebam da radim na sebi da bi i tebi bilo lakše ali ja sad dobila neizmjerno jim hvala od srca sad uporno radim na sebi ono što ne mogu zovem njih i tako sad iz dana u dan radujem se svemu i svom rezultatu svom vidu,sluhu,govoru,razmišljanju ali da postigneš željni rezultat moraš početi od sebe sebi lično pomoči da bih mogao pomoči drugome pa biče lakše Braci Ivici a i samima nama vrjeme je da se probudimo i da radimo na sebi lično na sebi.
Da nisam znala Pero šta to znači mogu naravno i želja je jaka za tim napredovanjem.Vidim moramo se potruditi na nama je nemože mi niko reči nemam vremena ima se samo čovjek treba imati strpljenja i volju moramo biti jaki i ustrajni.Tak si mi ljepo i razumno objasnijo tvoje rječi i slova su živa puna ljubavi i života jako se ti divim kao čovjeku mužu i ocu ogledalo si svima nama koliko sam puta molila i tražila pomoč od Ivice Brace ima li iko da me nauči i da mi na tom putu pomgne no vidi sad… odkada se druzimo…!... koliko si nam stvari razjasnio…
Hvala im sto nas spajaju ... sada shvacam sta Im znaci ... cuvajte ovo sto ste ovdje dobili i druzite se medusobno... pricajte jedni sa drugima.
Oni mi pomazu i to osjetim ... ali mi pomazu i snovima i vizijama i kojekakvim kljucevima ... sve mi pokazuju kako i sta i napredak moj ... ali kada ne razumijem.
Ne vredi imati a ne znati sta ... tuzan budes a zelis da znas i napredujes, imas zelju i hoces ali neznas kako ces i kuda ces … ali skupa znamo vise … hvala na svim objasnjenjima…
Hvala na druzenju

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:12 am

Istina-Pero Hunjet Sada sam upravo nasao slicno objasnjenje i jednoj knjizi i odmah prosledujem ovdje.
Mnogi su se pitali zasto bolovi u nekim dijelovima tijela… odgovore neznaju i slusaju one koji isto neznaju te tako pridaju znacaj na bezvezne strane… a ne u sebe – jer se u njima i desava… nesvjesno im se desava i treba da nadu da su u toku budenja i uzdizanja onoga drugoga Ja- da su nesvjesno u procesu svjetlosti…

Dolazeći novi čovek - Jan van Rajkenborg
Čujte sada, obzirom na sve ovo, tajnu spasenja, tajnu
ozdravljenja. Ako učenik, jednim odanim, stremećim
i iskreno življenim učeništvom održava čistom i iskrenom
svoju mentalnu koncepciju, i ako se potpuno poveri
vođstvu Duhovne škole, tada će to novo, od Boga rođeno
embrionalno biće dostići potpuni razvoj. I, konačno,
učenik nosi u sebi do savršenstva razvijenu sliku prvobitnog
nebeskog čoveka, rođenu iz infracrvenog pola svetla
Gnoze.
Vi znate da sve uobičajene, prirodne mentalne tvorevine
cirkulišu kroz prolaz jetre i slezine. Mentalna koncepcija
nebeskog čoveka, terana ultraljubičastim polom svetla
Gnoze, sada mora, nakon jasne voljne odluke*** učenika,
da pređe na cirkulaciju kroz prolaz jetra-slezina, eventualno
i primenom unutrašnje sile, budući da biće požude
ili jastvo neće dozvoliti prilaz tom prolazu.
Možete predvideti posledice koje iz toga nastaju: tom
novom cirkulacijom sasvim drugačijih eterskih snaga, čistih
Hristovih etera, napadnuta je tvrđava jastva. Jastvo,
biće požude, biva proterano iz karličnog centra, i rađa se
jedno novo biće žudnje.
Sada možda razumete prastari mit o početku dijalektičkih
vremena, mit o Adamu i Evi. Adam je Manas, mislilac,
mentalna slika besmrtnog. Eva je novo jastvo, novo biće
žudnje, koje, proizlazeći sa strane tela, mora da se dokaže.
To dvoje, taj čovek i ta žena - biće žudnje se zbog svoje
polarizacije uvek prikazuje kao žena - taj novi Adam i
ta nova Eva moraju da se rode u našem sistemu. Kada se
to dvoje sjedine u svetom radu, iz njih se rađa novi, transfigurisani
čovek.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:13 am

Istina-Pero Hunjet

Vi ste opisali vase videnje i pokazujete da se sve moze i znanstveno dokazti… a ja cu vam pisati videnje koje je moguce iz nase dimanzije gledanja i shvacanja koje mozemo da spojimo sa raznim znanjima iz raznih knjiga…i isto tako sve dokazati u sebi … upotrebljavajuci Ivicine i Bracine knjige takode.

Svi znamo za stare price, predanja, bajke, pustolovine i slicno… u njima leze mnoge tajne istine…
U starim religijama su cijenili sunce kao bozanstvo…
U ivicinim i Bracinim knjigama se sve to potvrduje… i razjasnjava i dodaju klucevi koji se otvaraju nasim intelektom i vode do daljnjih kljuceva.
Imate knjigu … ZLATNI KLJUC….
I poslije nje imate knjigu … PRVA KNNJIGA OZDRAVLJENJA…
Ako spjite knjigu … zlatni kljuc i knjigu ozdravljenja … moze se shvatiti istinost bracine izjave da je on spona ili veza izmedu nas i bozanskog… upravo preko knjige, u stvari sa radom na knjizi Ozdravljenja.
Tada ce se shvatiti da se preko brace spajamo sa suncem kroz nasu solar pleksus cakru … Centar koji je predstavnik bozanstva u nama… Sedam je centara u nama glavnih koji se trebaju buditi ili cistiti… Posto su doljnji centri pod utjecajem Karme … sto znaci da se necega moramo osloboditi – nesto izgubiti – odbaciti ono sto nas SPRECAVA U NAPREDKU ka duhu – ka spoznaji bozanske hijerarhije koje djeluju u nama, kroz nas i oko nas… Dakle, Braco je u stanju i da nas oslobada od nas samih, nasih greha ali i od jos vecih nametnutih – koji smatramo nasima … jer su nas tako ubjedili a nisu nase.
Dokaze za to imate u knjizi Karlos kastaneda … gdje se opisuje sta je covjecanstvu ucinjeno – cisto fizicki na nekima od cemtara… i tvrdi pisac da niko ne moze toga da nas oslobodi… a ja tvrdim da moze … jer smatram da se upravo zato ljudi kod brace ljuljaju.
Botno je da ljudi shvate da je u boga prvo bila misao, pa rijec, i onda svjetlo i stvaranje naseg svijeta. Te ako som stvoreni po licu boga, onda mozemo i mi da odlucujemo slobodnom voljom i znanjem o sebi… u stvari bi trebalo da mozemo – ali ne mozemo jer som blokirani inkarnacijskim sistemom, vrtnja u krug… iz kojeg se ne moze izaci bez znanja.
Ljudi moraju uvijek imati na umu da u boga bjese prvo
Misao
Pa
Rijec
Pa
Svijetlo
Pazi na svoje Misli
Ona postaju dijela
Djela postaju navike
Pazi na svoje navike
One postaju karakterne osobine
Pazi na svoj karakter
On postaje tvoja sudbina.
Vi znate da su donja tri centra pod kontrolom zmije ili kundalinija – kojeg svi pogresno tuumace… u njoj je karmicki zapis – te zmije se treba osloboditi – zato Isus i kaze dsa ce joj petom glavu smrsakati da bi nas oslobodio inkarnacijskog zivota – kako bi dobilio vjecni zivot.
Takode vjerujem da znate da u starim u cenjima pise da se ta zmija treba uspavati na suncanoj toploti i svjetlu kako bi joj dragulj ili krunu skinuli sa glave.
Dusa ni duh nisu jedno te isto te ta zmija pripada nasoj inkarnirajucoj dusi – koju treba osloboditi toga sistema da bi nas duh ili iskra napredovala dalje. Sada mozete da vidite VREDNOST Bracinog rada na nama – jer dok se ne oslobode donje tri cakre nepotebnoh stvari i ne povise svoju frekvenciju ne moze ni srce da se probudi… niti moze dusa da povede UM – MISAO…
Znaci – Braco nam u zivi pomaze na sve moguce nacine cak ulazeci i u nase razne zivote ..ALI… ON nam je i ucitelj koji nam pokazuje znanje i jos nas podrzava u licnom radu i licnom napredku.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:15 am

Istina-Pero Hunjet

--- To se jos nikada nije dogadalo niti u jednoj inicijaciji i skoli do sada…
Svi imamo jednake sanse – sve samo zavisi od nas…
Uzmite svi koji imaju mogucnost – prvu knhjigu ozdravljenja… i ispunite ju..
Mnogi ljudi poslije imaju snove ili vizije… I u to bi svi trebali vjerovati…
Jer prosto i jednostavno – ne mozemo mi nista vidjeti ni ovostrano ni onostrano ako to ne postoji… znaci ima toga i postoji – prije nismo znali ni vjerovali – sada imamo kome vjerovati – samo shvacajmo sta se desava.. spajajmo sa svime sto znamo…
Jeste …Braco je mali brat i brat je svima … on je dijete atlantide … a isto tako znate i ko je kralj atlantide….---

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:15 am

J.Z.
na savjet ljudine(-istina-pero hunjet) i ja sam poceo raditi na sebi iako nisam vidio pergamente niti stare zapise, poslusao sam ga, jer osjecam da to znanje ipak lezi u meni i zelim ga se sjetiti........ tajne spise i orginalne pergamente nisam vidio ali znanje koje sam pronasao lezi mi na srcu a to je znanje kralja atlantide, tota i uz pomoc mog ljudine(istina – pero hunjet) shvatio sam tko je u biti braco, braco je dijete atlantide......a ovo je moj dogadjaj kroz rad.......Odradio sam dva puta, ispisao knjigu ozdravljenja.......te nastavio sa daljnim radom.........ljudino vec sam ti rekao da mi se na na celu pretezno slijeve strane kod slijepoocnice nesto dogadja vec danima
kao da mi zile nateknu ili kao da se nesto krece ispod koze
do sad je to trajalo kratko
sinoc je trajalo duze i sto je neobicno preslo mi na sredinu glave
imao sam osjecaj kao da mi je tocno na sredini glave i kao da mi nesto busi glavu ali nije bilo bolno i nije bilo busenje borerom vec kao nekim prozirnim snopom
iako nisam vidio da je taj snop od svijetlosti vec samo sam imao takav osjecaj kao neka prozirnost u obliku zrake
imao sam osjecaj da je to nesto pozitivno i dobro tako da sam ostao miran i nekako uzivao u tome
pozdrav svima []

Istina-Pero Hunjet

Sada mozete da vidite zaso vam se desvaju razni osjecaji u predjelu cela...: poslije rada sa bracinom knjigom i poslije sa pronadenim kljucevima… oslobadate se blokade.. nametnute…tako da se ne mozemo sjetiti sebe…

Svevideće oko. Ovaj špijunski program djeluje sa eteričke razine i prati sve aktivnosti fizičkih bića o kojima izvještava nefizičke arkone.
9) Implantati. To su eterični/astralni kristali koji su stavljeni u auru svakog ljudskog bića neposredno uoči inkarnacije budući da ta osoba treba pasti sa mentalnih/viših astralnih razina kroz niže/eteričke prema fizičkima da bi se inkarnirala. Ti implantati odstranjuju sjećanje na prijašnje inkarnacije i glavni su razlog zašto se većinom ne sjećamo prošlih života, a niti činjenice da entiteti arkona vladaju planetom. Implantati se ponekad pjesnički nazivaju “velom zaborava“.
To je to sto sam pisao da se je najbitnije sjetiti sebe...
A i to je razlog zbog necega u glavi zasto se ljuljaju kod brace... to sam opisao na mom zidu...

A ovdje vidite zasto imate jako osjecaje i gibanja u drugim centrima i zast je bitan proces svjetlosti...

4) Izazivanje nesloge u odnosima. To se sprovodi preko modifikacija čakri eteričkog tijela i stvaranja disonantnih frekvencija na membrani aure pomoću eteričkog infrazvuka. Ovaj program rezultira umjetnim razdvajanjem između ljubavi i seksualnosti, zatvaranjem srca, preaktivnim radom uma i neravnotežom između muškog i ženskog principa.

Mnogi su se pitali zasto bolovi u nekim dijelovima tijela… odgovore neznaju i slusaju one koji isto neznaju te tako pridaju znacaj na bezvezne strane… a ne u sebe – jer se u njima i desava… nesvjesno im se desava i treba da nadu da su u toku budenja i uzdizanja onoga drugoga Ja- da su nesvjesno u procesu svjetlosti…

Dolazeći novi čovek - Jan van Rajkenborg
Čujte sada, obzirom na sve ovo, tajnu spasenja, tajnu
ozdravljenja. Ako učenik, jednim odanim, stremećim
i iskreno življenim učeništvom održava čistom i iskrenom
svoju mentalnu koncepciju, i ako se potpuno poveri
vođstvu Duhovne škole, tada će to novo, od Boga rođeno
embrionalno biće dostići potpuni razvoj. I, konačno,
učenik nosi u sebi do savršenstva razvijenu sliku prvobitnog
nebeskog čoveka, rođenu iz infracrvenog pola svetla
Gnoze.
Vi znate da sve uobičajene, prirodne mentalne tvorevine
cirkulišu kroz prolaz jetre i slezine. Mentalna koncepcija
nebeskog čoveka, terana ultraljubičastim polom svetla
Gnoze, sada mora, nakon jasne voljne odluke*** učenika,
da pređe na cirkulaciju kroz prolaz jetra-slezina, eventualno
i primenom unutrašnje sile, budući da biće požude
ili jastvo neće dozvoliti prilaz tom prolazu.
Možete predvideti posledice koje iz toga nastaju: tom
novom cirkulacijom sasvim drugačijih eterskih snaga, čistih
Hristovih etera, napadnuta je tvrđava jastva. Jastvo,
biće požude, biva proterano iz karličnog centra, i rađa se
jedno novo biće žudnje.
Zato vam se javljaju bolovi u donem dijelu kicme i kukova.
Sada možda razumete prastari mit o početku dijalektičkih
vremena, mit o Adamu i Evi. Adam je Manas, mislilac,
mentalna slika besmrtnog. Eva je novo jastvo, novo biće
žudnje, koje, proizlazeći sa strane tela, mora da se dokaže.
To dvoje, taj čovek i ta žena - biće žudnje se zbog svoje
polarizacije uvek prikazuje kao žena - taj novi Adam i
ta nova Eva moraju da se rode u našem sistemu. Kada se
to dvoje sjedine u svetom radu, iz njih se rađa novi, transfigurisani
čovek.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:16 am

Istina-Pero Hunjet
Da bi osoba nesto spoznala mora i raditi nesto drugacije nego do sada … uobicajenim zivitom… jednostavno pocet drugacije razmisljati … jer svejedno zivimo 24 sata na dan … vec znamo da nasa razmisljanja ili misao privlaci ono slicno tomome o cemu smo stabilnije misli – razmisljali, ali som tako i radili u praksi…. Ova dva teksta iznad su plod moga razmisljanja … i tek kada stvorite zakljucak licni … nenadano vam iskrsne tude SLICNO VIDENJE STVARI ILI ISTO .. koje potvrduje vasu zavrsnu misao – ali vas vodi i dalje… to su licne spoznaje i dokazi spoznatoga - licnoga… a ne intelektualnoga bez prozivljenoga…
Zanimljivo je ko i kako nam daje ili dodaje – pruza bas ono sto nam je potrebno u odredeno vreme…. Sto znaci da smo u skladu sa necim i nekim … i da ipak nista ne mozemo sami – hm – iako moramo samo da pocnemo i sami da radimo – ali opet ipak nismo sami…
Ova knjiga – jedan dio sam odvoio da se vidi kako potvrduje prva dva teksta…

Ogledalo duse
Prva knjiga spoznaje.

U pojavnom svetu čovek se razvija u
mnoštvo jedinki, a u svakoj od njih nalazi
se središnja monada kao životni princip,
ali ona se odmah, još pre roñenja, u trenutku
začinjanja, razdvaja u dvopolne pojave
čovekove prirode i života, sjing i ming.
Reč koja označava čovekovu prirodu sjing
sastavljena je od reči za srce ili um,
sjin i roñenje, šeng. Srce je, prema ovom
učenju, sedište emocionalne svesti, koji
bude pet čula svojim reakcijama na utiske
primljene iz spoljašnjeg sveta. Ono što
ostaje kao podloga kada se nikakva osećanja
ne izražavaju, ono što počiva u transcedentnom,
nadsvesnom stanju, jeste čovekova
priroda, sjing. Menjajući se prema
tačnijoj definiciji ovog koncepta, čovekova
priroda je ili prvobitno dobra, ako se
sagleda sa gledišta večne ideje, ili je prvobitno
zla, ili je u najboljem slučaju neutralna. Sagledana sa gledišta empirijsko istorijske
evolucije, ona se može pretvoriti u nešto dobro samo dugotrajnim razvijanjem
moralnih običaja, Sjin ðing.
Čovekova priroda, kao ideja nesumnjivo povezana sa Svebićem, deluje prisno isprepletana
sa životom, ming, kada stupa u pojavni svet. Znak ming u stvari označava carsku
zapovest, potom sudbinu, sudbinu dodeljenu nekom čoveku, otuda i trajanje životnog
veka po meri vitalne energije koju čovek ima na raspolaganju, i odatle proizlazi
da je život blisko povezan sa erosom. Čovek kao duhovno biće načinjen je ljudskim
bićem pomoću svoje prirode, sjing. Svaki pojedini čovek je poseduje, ali ona
prevazilazi granice zbog toga što čovek mora naprosto da prihvati takvo stanje jer
ono ne potiče iz njegove svesne volje. Konfučijanstvo u životu, vidi Nebeski Zakon
kojem se čovek mora prilagoditi. Taoizam ga prihvata kao šaroliku igru prirode koja
ne može izbeći zakone Daoa.
Ovim dvojnostima odgovaraju odreñene dvopolne tenzije u čoveku. Telo se aktivira
meñuigrom dve psihičke strukture: hun, koja se zbog toga što pripada principu Jang
tumači kao animus, i po, koja pripada principu Jin i koja se tumači kao anima. Obe
ideje potiču iz posmatranja onoga što se dogaña pri umiranju, i stoga obe u svom pi88
sanom obliku sadrže znak za demona, odnosno, preminuloga, guei. Smatralo se da je
anima posebno povezana sa telesnim procesima, prilikom smrti ona tone u zemlju i
propada. Animus je, s druge strane, viša duša, posle smrti podiže se u vazduh, gde je
u prvi mah još uvek aktivan, a potom isparava u prostor ili se ponovo unosi u zajednički
bazen života. Kod živih, ove dve strukture u izvesnoj meri odgovaraju cerebralnom
sistemu i sistemu pleksus solarisa. Animus boravi u očima, a anima u trbuhu.
Animus je svetao, aktivan i usmeren ka Nebu, dok je anima tamna, pasivna i vezana
za Zemlju. Znak za hun (animus) sačinjen je od znakova za "demona" i "oblak",
dok je znak za po (anima) sastavljen od znakova za "demona" i "belo". Ovo ukazuje
na ideje slične onome što se u drugim učenjima pojavljuje kao senka-duša i telo-duša.
Kao zaključak, jasno se uočava da je animus (hun) Svetla, Jang-duša, a anima
(po) Tamna, Jin-duša.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 12:16 am

Istina-Pero Hunjet Uobičajeni protok, u smeru kazaljke na satu, odnosno, nadole usmeren protok životnog
procesa, jeste onaj u kojem dve duše stupaju u odnos kao intelektualni i animalni
faktori. Po pravilu, anima, ta volja koja ne pravi razlike, nagnaće, podbadana
strastima, animus ili intelekt da joj služi. Ako ništa drugo, anima će to učiniti da bi se
intelekt usmerio prema spolja, zbog čega će energija i animusa i anime isticati i život
se trošiti. Pozitivni rezultat jeste stvaranje novih bića u kojima se život nastavlja, dok
se prvobitno biće "pospoljašnjuje" i "na kraju ga stvari pretvaraju u stvar". Posledica
je smrt. Anima tone, animus se diže, a ego, lišen svoje energije, ostaje u neizvesnom
stanju.
Ako se ego pomirio sa "pospoljašnjavanjem", onda sledi smer naniže i tone u bedu
smrti, slabašno održavan iluzornim slikama života koje ga još uvek privlače, iako nije
u stanju ni u čemu aktivno da učestvuje. Ali ako je ego učinio napor da krene na
gore uprkos procesu "pospoljašnjavanja", on zadržava još neko vreme, onoliko koliko
je ojačan energijama izraženim kroz žrtve preživelih, relativno srećan život, i to
svako prema svojim zaslugama. U oba slučaja lični element se povlači i dolazi do
nevoljnog odgovaranja na "pospoljašnjavanje". Biće se pretvara u impotentnog fantoma
jer mu nedostaju životne energije, i život mu se primiče kraju. Ono tada kuša plodove
svojih dela u nekom od svetova koji, naravno, nisu spoljašnja, već čisto unutrašnja
stanja. Što više biće prodre u ta stanja sve veća postaje nevoljnost, dok napokon
ne išćezne sa ravni postojanja, bez obzira koje prirode ona bila, i potom, ušavši
u novu utrobu, zapoćinje novu egzistenciju dopunjenu prethodnim zamišljanjima.
To stanje je stanje demona, duha, preminulog, onog koji se povlači. Kineska reć za
takvo stanje bića jeste guai (što se često pogrešno prevodi rečju "ñavo"). Ako je, s
druge strane, tokom života bilo moguće da se pokrene "unazad usmeren protok", kretanje
životnih energija na gore, ako energijama anime ovlada animus, tada dolazi do
oslobadanja od spoljašnjih stvari. One se prepoznaju, ali se ne žele. Tako se iluzija lišava
svoje energije. Dolazi do unutrašnjeg, silaznog kruženja energije. Ego se povlači
iz sveta, a posle smrti ostaje živ jer je "pounutrašnjavanje" sprečilo gubitak životnih
energija u spoljašnjem, pojavnom svetu. Umesto da se rasipaju, one su unutar
unutrašnjeg kruženja monade stvorile životni centar koji ne zavisi od telesnog postojanja.
Takav ego je Bog, Šen. Znak za Šen znači širiti, stvarati i suprotnost je od guei.
U nastarijem kineskom pismu predstavljen je dvostrukim vijugavim obrascem,
koji takoñe može da označava grom, munju, električni nadražaj. Takvo biće živi sve
dok se unutrašnje kruženje nastavlja. Ono čak može, premda nevidljivo, i dalje da
89
utiče na ljude i da ih podstiče na velike misli i dela. Sveci i mudraci iz drevnih vremena
su takva bića, koja su hiljadama godina podsticala i obrazovala čovečanstvo.
Meñutim, jedno ograničenje ostaje. Ta bića zadržavaju lični karakter, i stoga su podložna
posledicama prostora i vremena. Ona nisu besmrtna, kao što ni Nebo i Zemlja
nisu Večni. Večan je samo Zlatni Cvet, koji izrasta iz unutrašnje odvojenosti od
stvari. Čovek koji dostigne taj nivo preobražava svoj ego. On više nije ograničen na
monadu, već prodire kroz magični krug polarne dvojnosti svih pojava i vraća se nepodeljenom
Jednom, u Daou. U tome leži razlika izmeñu budizma i taoizma. U budizmu
je taj povratak u Nirvanu povezan sa potpunim poništavanjem ega, koji je, kao i
svet, tek iluzija. Ako nirvana ne može da se objasni kao smrt, prekid, ipak je striktno
transcedentna. U taoizmu, s druge strane, cilj je da se u preobraženom obliku sačuva
ideja osobe, "tragovi" koje je iskustvo ostavilo. To je Svetlost koja se, sa životom,
vraća sebi i koju u ovoj knjizi simbolično predstavlja Zlatni Cvet. To je onaj isti Plamteći
Cvet u Dvoranama Amenti o kojem Govori Tot, isti onaj Nehar kojim zrači
Sveopšta Nakšir u sumerskoj tradiciji.

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Pula on sri pro 10, 2014 5:25 pm

Šta je na kraju

Na kraju neba, na kraju mora, na kraju puta?
Šta je na kraju deca bi htela da znaju?
Zato jedu, zato spavaju,
Zato rastu brže od kaputa.

Šta je na kraju srede? Četvrtak.
A šta – na kraju četvrtka? Petak.
Na kraju svih krajeva?
Uvek je jedan novi početak.

Krajevi se potroše,
počeci uvek traju.
Početak – eto šta je na kraju!

Duško Radović

Pula

Posts : 688
Join date : 23.11.2014
Location : Kumanovo

[Vrh] Go down

Ivica i Braco - Page 5 Empty Re: Ivica i Braco

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.