Braco-Sunce-Istina-Mi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Drago Plecko... Vibracija s Prapočetka Čovjeka

Go down

Drago Plecko...   Vibracija s Prapočetka Čovjeka Empty Drago Plecko... Vibracija s Prapočetka Čovjeka

Postaj by Admin on čet sij 12, 2017 6:09 pm

Dragec Plečko

Vibracija s Prapočetka Čovjeka strukturirana je u jezicima SVIH naroda i predstavlja kolektivno sjećanje čovječanstva
IME BOGA JE JEDNOSTAVNA VIBRACIJA KOJA U NEURONIMA MOZGA POTIČE SJEĆANJE NA PRAPOČETAK
Prvi dio
Kako smo se baviti pitanjem fenomena s a d a zgodno je podsjetiti na neobičnu podudarnost unutar grupe indoeuropskih jezika, hrvatskog i Sanskrta. Isposnik se naziva (sad)hu gdje je drugi dio „hu“, riječ koja je najstarije ime Boga. (Sad)guru je duhovni učitelj najvišeg ranga gdje riječ „guru“ znači „svjetlonoša“. (Sada)na je praksa transcendiranja ega, put k najvišoj spoznaji. Sat i njegova varijanta „sad“ se mogu prevesti i kao „istina“ i „življenje“. (Sat)ya Juga je „zlatno doba Istine“ a zanimljivo je da se u nas sprava za mjerenje vremena naziva sat! Upućuje li to na s a d a kao najviši izraz božanskog/kozmičkog značenja?
Kod za Božje Ime je još uvijek ovdje, skriven u jezicima SVIH naroda.
Mnogi su mislili da je ta konačna Riječ „Om“, ultrapopularna mantra iz istočnjačkih učenja, a za argument su korištene neke sličnosti iz drugih religija i duhovnih učenja.
No, prava se istina da naslutiti iz sanskrtskog korijena imena HU, koji se može prevesti i kao „prizvati“, a prema Oxford English Dictionary, baš znači Bog. U aramejskom jeziku ta riječ znači upozorenje od vitalne važnosti za onog na putu spoznaje:“Gledaj!“. U hebrejskom i arapskom jeziku HUwa ili HU znači On, Bog, a isto značenje ima i riječ YaHUwa. Zanimljiv je izraz iz Starog Zavjeta „Ani HU“ kojime se želi potvrditi da je Bog samo jedan. Sve to ne može biti očitije nego je u formuli koja spaja naizgled nespojive svjetova, Islam i kršćanstvo: YaHUwah je HuwaAllah je On, Bog! To je ujedno i mantra islamskih sufija.
Ta se rječica provlači i kroz legendarnu židovsku magiju, Kabbalu, gdje postoji rečenica:“HaKadosh Baruch HU“ („Sveti On neka bude blagoslovljen“). Od člana masonske lože „Škotskog Rituala“ sam saznao da postoji pojam Izgubljene Riječi koja je konačna moć, neka vrsta Svetog Graala. Kasnije sam saznao da su istraživanja Alberta Pikea pokazala da je ona „zvuk ugrađen u ime Druidskog boga koji se zove HU“.
Prevladavajuća vjera Perzije u doba Ahemenida bio je zoroastrizam, što ga je prema predaji osnovao Zaratustra (grč. "Zoroaster"), a živio je s prelaska iz 7. u 6. vijek p.n.e. Ova je religija bitno dualistička, ukoliko priznaje vrhovno božanstvo pod imenom AHUra Mazda, koje je stvorilo snage dobra, istine i svjetlosti, te njemu suprotstavljenog Ahrimana koji je stvorio sile zla, laži i tame. O AHUra Mazdi ovise dobri duhovi, aHUre, dok o Ahrimanu ovise zli duhovi, deve. Sukob ovih dviju strana na kraju ima završiti pobjedom AHUra Mazde.
Možda najdalje u magluštinama drevnih dana mitova Sumera leži ime božice NinHUrsag. “Nin” na sumeranskom znači “Gospa” ili “gospodarica” dok se kombinacija HUr.Sag prevodi kao “sveta planina”. HU označava nešto sveto, a kako se NinHUrsag naziva i “majkom svih bogova” i “majkom sve djece”, te “božicom plodnosti koja je stvorila cijelu vegetaciju”.
Prema Majanskom kalendaru vrijeme naše civilizacije istječe u prosincu 2012. godine, ma što to značilo. Maje su vjerovale u „inteligenciju koja upravlja našim svjetom a nalazi se u srcu naše Galaktike“. Ime joj je HUnab Ku. Neki tumači majanskih učenja o kojima možemo samo nešto naslućivati smatraju da je HUnab Ku Izvor cijele Kreacije kao takav, da je ono što neki prevode kao „srce naše Galaktike“ zapravo centar svih centara, početak svih početaka.
Čudna je podudarnost s idejom centra u srcu naše Galakatike obrazloženje Nikole Tesle o tome kako on doživljava funkcioniranje ovog dijela Svemira na „unutarnjem planu“:
Aristotel je učio da u Svemiru postoji nepokretna entelehija koja sve pokreće i misao je njen glavni atribut. Također, uvjeren sam da je cijeli Svemir ujedinjen, kako u materijalnom tako i duhovnom pogledu. Postoji u tom prostoru neka jezgra od koje mi dobijamo svu snagu, sva nadahnuća, ona nas vječno privlači. Ja osjećam njenu moć i vrijednosti koje ona emitira po cijelom Svemiru i time ga održava u skladu. Nisam prodro u tajnu te jezgre, ali znam da postoji. Kada joj želim pridati neki materijalni atribut, onda je to Svjetlost a kada je pokušavam shvatiti duhovno, onda su to ljepota i milosrđe. Onaj tko u sebi nosi tu vjeru osjeća se snažnim jer se osjeća kao jedan ton u sveopćoj harmoniji...“.
Zanimljivo je da je HUnab Ku poznat i pod nekim drugim imenima, kao HUnaphu i HUn-apHU. To neki tumače kao znak da je HU početak i kraj svega. Čak se u majanskom mitu o dva blizanca polugoba koji su izašli iz podzemnog pakla jedan zove HUn HUnapHU. Njega će smaknuti a glavu mu objesiti o drvo koje će roditi bogatim plodovima. Kako kaže legenda, slina iz njegove glave će oploditi mladu ženu koja će kasnije roditi HUnapHUa.
Ova naizgled jednostavna vibracija ugrađena u doslovce SVE religije i duhovna učenja u samoj je srži najveće tajne svih vremena, pod uvjetom da adept poznaje način njena korištenja a gdje je još sve nalazimo vidjeti ćemo u narednom nastavku.
Zahvaljujem Milanu Dundoviću na vrijednim sugestijama za vrijeme pisanja ovog teksta
Slika 1.: Sve ne može biti očitije nego je u formuli koja spaja naizgled nespojive svjetova, Islam i kršćanstvo: YaHUwah je HUwaAllah je On, Bog! To je ujedno i mantra islamskih sufija.
Slika 2.: Tajno ime egipatske sfinge je - Hu!
Slika 3.: Maje su opisivale inteligenciju koja se nalazi u središtu naše Galaktike, upravlja našom sudbinom a nazivaju je HUnab Ku. Zanimljiv je grafički prikaz te inteligencije.
Dragec Plečko sitt bilde.
Dragec Plečko sitt bilde.
Dragec Plečko sitt bilde.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=179010509243812&id=100014045922721


Admin
Admin

Posts : 1299
Join date : 23.11.2014

https://rajska-vrata.norwegianforum.net

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.